Την έναρξη εκταμιεύσεων από σύμβαση χρηματοδότησης 7,8 εκατ. ευρώ με την CrediaBank ανακοίνωσε στις 4 Νοεμβρίου η ONYX Τουριστική. Η εισηγμένη εταιρεία αναπτύσσει στη Σάνη Χαλκιδικής επένδυση με τίτλο «Αγροτουριστικό Χωριό με Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα». Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση, ολοκληρώθηκε η πρώτη πιστοποίηση προόδου από τον τεχνικό σύμβουλο και πραγματοποιήθηκαν πληρωμές προμηθευτών διαφόρων ειδικοτήτων για την έναρξη των προβλεπόμενων εργασιών τους.
Η πίστωση αφορά κεφάλαιο κίνησης και λειτουργεί ως ενδιάμεση χρηματοδότηση για δαπάνες που περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης. Οι δαπάνες συνδέονται με την έκδοση της άδειας υπαγωγής στις Στρατηγικές Επενδύσεις και τη χωροθέτηση του σχεδίου. Η ανακοίνωση αφορά την ενεργοποίηση της χρηματοδότησης και τις πρώτες πληρωμές, χωρίς να προσδιορίζει το ποσό που έχει ήδη εκταμιευθεί από τη συνολική σύμβαση.
Παράλληλα, η ONYX και η CrediaBank υπέγραψαν συμφωνητικό τεχνικών υπηρεσιών με τη Resolute Hellas, στο πλαίσιο του κοινού ομολογιακού δανείου. Η εταιρεία αναλαμβάνει να πιστοποιεί τα διαδοχικά στάδια εργασιών και την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, ελέγχοντας την πρόοδο βάσει των δανειακών συμβάσεων και των απαιτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης. Η ONYX θα ενημερώνει για την εξέλιξη του έργου, χωρίς στη συγκεκριμένη ανακοίνωση να δίνει ημερομηνία ολοκλήρωσης ή λειτουργίας.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.