19 Μάι 2024
READING

Η Walmart ανοίγει δεκάδες κτηνιατρικές κλινικές στα καταστήματά της

5 MIN READ

Η Walmart ανοίγει δεκάδες κτηνιατρικές κλινικές στα καταστήματά της

Η Walmart ανοίγει δεκάδες κτηνιατρικές κλινικές στα καταστήματά της

Η Walmart ανοίγει δεκάδες κτηνιατρικές κλινικές στα καταστήματά της και εγκαινιάζει το πρώτο ηλεκτρονικό φαρμακείο κατοικίδιων ζώων της, ελπίζοντας να προσελκύσει περισσότερους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων στις ΗΠΑ που δαπανούν δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για τα σκυλιά και τις γάτες τους.

Ο μεγαλύτερος retailer στον κόσμο διαθέτει ήδη 21 κτηνιατρεία στα καταστήματά του σε έξι πολιτείες, αλλά τους επόμενους 12 μήνες θα αυξηθούν σε 100.

Θα αρχίσει η επέκταση ανοίγοντας εννέα νέες κλινικές στην περιοχή Dallas-Fort Worth αργότερα αυτόν τον μήνα και τον Ιούνιο, δήλωσε η Walmart σε μια ανάρτηση στο blog. Εκεί, τα κατοικίδια ζώα μπορούν να λαμβάνουν εμβόλια, να φροντίζονται για μικρές ασθένειες και άλλες εξετάσεις ρουτίνας.

Θα ξεκινήσει επίσης ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο κατοικίδιων ζώων, το WalmartPetRX.com, που ανταγωνίζεται την επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου της PetSmart, Chewy.com, το οποία διαθέτει επίσης μια μονάδα φαρμακείου στο διαδίκτυο.

Η Walmart δήλωσε ότι η ιστοσελίδα της θα προσφέρει χαμηλού κόστους συνταγές για σκύλους, γάτες, άλογα και άλλα ζώα, από περισσότερες από 300 μάρκες.

Η Walmart σημείωσε κατά περίπου 60% αύξηση στον αριθμό των ειδών υγειονομικής περίθαλψης που σχετίζονται με σκύλους και γάτες που πωλούνται στην ιστοσελίδα της κατά το παρελθόν έτος, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Περισσότεροι αγοραστές στις Η.Π.Α. περιθάλπουν τα κατοικίδια ζώα τους, επιλέγοντας να πληρώσουν λίγο περισσότερο για καλύτερη φροντίδα και ακόμη και για επιλογές βιολογικών τροφίμων.

Το περασμένο έτος δαπανήθηκαν 72,5 δισ. δολάρια στα κατοικίδια ζώα στις Η.Π.Α., σύμφωνα με την American Pet Products Association. Ο κλάδος εκτιμά ότι οι δαπάνες θα ξεπεράσουν τα 75,3 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, σε σύγκριση με τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για κατοικίδια μόλις πριν από τέσσερα χρόνια.

Το 2018, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ξόδεψαν περισσότερο για τα τρόφιμα, σύμφωνα με την APPA, στα 30,32 δισ. δολάρια. Άλλα 18,18 δισ. δολάρια δαπανήθηκαν για την περίθαλψη από κτηνιάτρους. 16,01 δισ. δολάρια για προμήθειες και φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή. $ 2.01 δισεκατομμύρια για την αγορά των ίδιων των κατοικίδιων ζώων και 6,11 δισ. δολάρια πήγαν προς “άλλες υπηρεσίες”.

Το 2019, η APPA εκτιμά ότι οι δαπάνες για τρόφιμα θα ανέλθουν σε 31,68 δισ. δολάρια, ενώ οι δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη θα φθάσουν τα 18,98 δισ. δολάρια. Δαπάνες για προμήθειες και φάρμακα ύψους 16,44 δισ. δολαρίων , οι δαπάνες για αγορές ζώων ισοδυναμούν με 1,97 δισ. δολάρια και “άλλες υπηρεσίες” θα κοστίσουν 6,31 δισ. δολάρια.

Με τα τρόφιμα για κατοικίδια ζώα, πάει η κατηγορία “φρέσκων” που οδηγεί πραγματικά τις πωλήσεις, καθώς οι ιδιοκτήτες γίνονται πιο συνειδητοί για το τι τρώνε τα ζώα τους. Αυτό σχετίζεται με το ότι πολλοί ιδιοκτήτες – και ιδιαίτερα πολλοί millennials ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς – φροντίζουν καλύτερα τα σώματά τους.

Οι πωλήσεις νωπών τροφών για ζώα συντροφιάς στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 70%, σε περισσότερα από 546 εκατομμύρια δολάρια, μεταξύ 2015 και 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε το Nielsen. Και αυτό δεν περιλαμβάνει τις πωλήσεις στο διαδίκτυο ή τους ανθρώπους που μαγειρεύουν τη δική τους νωπή τροφή για τα κατοικίδια ζώα τους.

Η Walmart, με τη σειρά της, επεκτείνει τη διαδικτυακή της συλλογή για να συμπεριλάβει περισσότερες μάρκες όπως η Blue Buffalo, η Greenies και η Hill’s Science Diet, λέει η Kieran Shanahan, εκτελεστικό μέλος της αμερικανικής ομάδας ηλεκτρονικού εμπορίου της Walmart για την εποπτεία των τροφίμων, των αναλώσιμων, υπηρεσιών υγείας και wellness.

Η Walmart έχει επίσης αναπτύξει περισσότερες επιλογές premium όπως εκείνες που χρησιμοποιούν κοτόπουλα που εκτρέφονται σε αγρόκτημα μέσω των εμπορικών σημάτων Pure Balance, Golden Rewards και Vibrant Life, δήλωσε η Shanahan.

Άλλοι λιανοπωλητές αρπάζουν την ευκαιρία να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά κατοικιδίων των δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Amazon έχει μάλιστα τη δική της μάρκα τροφών για ζώα συντροφιάς που ονομάζεται Wag, η οποία πήρε το όνομά της από την Wag.com, την οποία απέκτησε όταν αγόρασε την Quidsi το 2011.

Η Target συνεργάστηκε με τον δημοφιλή κατασκευαστή παιχνιδιών για κατοικίδια, BarkBox, για να πουλήσει τις λιχουδιές και τα μασώμενα παχνίδια του στα καταστήματα Target και στο διαδίκτυο.

Και η Petco έχει συνεργαστεί με το “JustFoodForDogs” για να ανοίξει μια κουζίνα στη ναυαρχίδα της στην Νέα Υόρκη όπου λέει ότι θα παράγει πάνω από 2.000 λίβρες φρέσκων τροφών κάθε μέρα.

“Η κατηγορία κατοικίδιων ζώων είναι αυτή στην οποία η Amazon αντιμετωπίζει απειλή από το Chewy.com, τον κορυφαίο προορισμό για online πωλήσεις κατοικίδιων ζώων”, δήλωσε ο Dave Aronson, αναλυτής του 1010data.

“Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τώρα βλέπουμε την Chewy να επικεντρώνεται στη δική της ιδιωτική ετικέτα ως έναν τρόπο να επωφεληθεί από τη δημοτικότητα του ιστοτόπου της, προκειμένου να δημιουργήσει υψηλότερα κέρδη. “

Ο Aronson δήλωσε ότι τα τρόφιμα για σκύλους και οι πωλήσεις σνακ θα πρέπει να συνεχίσουν να αυξάνονται στο διαδίκτυο, καθώς οι καταναλωτές εκτιμούν την ευκολία να μην χρειάζεται να σύρουν βαριές σακούλες με τροφές ως το σπίτι τους.

Βασιζόμενη στη δυναμική της στον κλάδο, η Chewy.com υπέβαλε μόλις τον περασμένο μήνα έγγραφα με ρυθμιστικές αρχές για να προετοιμαστεί για μια αρχική δημόσια προσφορά στο Χρηματιστήριο, καθώς οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018, έναντι 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017.

Η Chewy λέει ότι προσφέρει δωρεάν αποστολή σε μία έως δύο ημέρες για παραγγελίες άνω των $ 49, ενώ η Walmart προσφέρει δωρεάν διήμερη αποστολή για ηλεκτρονικές παραγγελίες άνω των 35 $.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.