19 Μάι 2024
READING

H Stella Artois αναλαμβάνει την παρασκευή της Budweiser για τη γαλλική αγορά

2 MIN READ

H Stella Artois αναλαμβάνει την παρασκευή της Budweiser για τη γαλλική αγορά

H Stella Artois αναλαμβάνει την παρασκευή της Budweiser για τη γαλλική αγορά

Η AB InBev πρόκειται να μεταφέρει την παραγωγή της μπύρας Budweiser στη γαλλική αγορά στο Βέλγιο, στο ζυθοποιείο της Stella Artois στο Leuven. Οι σημερινές εγκαταστάσεις δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην αυξανόμενη ζήτηση στη Γαλλία.



“Μεγάλη αναγνώριση”

Ο διευθυντής του ζυθοποιείου, Alexander Soenen, θεωρεί ως τιμή ότι η επιχείρησή του έχει επιλεγεί για να παρασκευάσει τη Budweiser για τη Γαλλία: “Είμαστε περήφανοι για την αναγνώριση που λαμβάνουμε στο πλαίσιο της ομάδας μας για την τεράστια εμπειρία μας. Η Bud είναι μία τις πιο δύσκολες μπύρες στην παραγωγή, με μια συγκεκριμένη διαδικασία ζυθοποιίας. ” Θεωρεί την απόφαση ως επιβεβαίωση της σημασίας του Leuven ως κεντρικού κόμβου στην Ευρώπη.



Η AB InBev εξαγόρασε τη Budweiser το 2008 και επέκτεινε το πεδίο εφαρμογής της από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα τις τρεις κύριες αγορές της Budweiser σε νέες αγορές όπως η Γαλλία – αρχής γενομένης από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Καθώς η ζήτηση σε αυτή την αγορά αναπτύσσεται, η μεγαλύτερη εταιρεία ζυθοποιών στον κόσμο αναζητούσε μια τοποθεσία κατάλληλη για την παρασκευή μεγάλων ποσοτήτων της αμερικανικής μπύρας.

Το Βέλγιο είναι η πέμπτη χώρα που λαμβάνει δικαιώματα παραγωγής της Budweiser, ακολουθώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουκρανία και τη Ρωσία. Παρά την απόφαση αυτή, η AB InBev δεν έχει επί του παρόντος σχέδια να διανέμει τη μπύρα και στο Βέλγιο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.