18 Μάι 2024
READING

Έξι στρατηγικές που η Tiffany θα χρησιμοποιήσει για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της

4 MIN READ

Έξι στρατηγικές που η Tiffany θα χρησιμοποιήσει για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της

Έξι στρατηγικές που η Tiffany θα χρησιμοποιήσει για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της

Η Tiffany and Company εξακολουθεί να είναι ένα έργο σε εξέλιξη, αλλά η ηγεσία της είναι σίγουρη ότι έχει ένα στρατηγικό σχέδιο που θα την οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε ευημερία.

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2019 για την Tiffany ήταν απογοητευτικά, με τις παγκόσμιες πωλήσεις να μειώνονται κατά 3% σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια και τις συγκρίσιμες πωλήσεις κάτω κατά 5%. Τα καθαρά κέρδη απογοήτευσαν επίσης, μειωμένα κατά 12% από το προηγούμενο έτος.


Ωστόσο, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Alessandro Bogliolo, ο οικονομικός διευθυντής Mark Erceg, ο VP της σχέσης με τους επενδυτές Mark Aaron και ο υπεύθυνος οικονομικών Jason Wong ανακοίνωσαν τις κακές ειδήσεις στην τηλεδιάσκεψη των κερδών, ο ενθουσιασμός και η εμπιστοσύνη τους για το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσει η εταιρεία ήταν σαφής. Αυτή η ομάδα έχει πάρει φωτιά για να κάνει τα όνειρά τους για το εμπορικό σήμα Tiffany πραγματικά.



«Παραμένουμε επικεντρωμένοι στις στρατηγικές προτεραιότητες που βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας», δήλωσε ο CEO στην παρουσίαση των κερδών. Ο Bogliolo πρόσθεσε ότι η ομάδα του «επιδιώκει επιθετικά πολλούς τρόπους να ενισχύσουμε τον ενθουσιασμό και τη συνάφεια αυτής της εκπληκτικής μάρκας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αποτελεσματική υλοποίηση των στρατηγικών προτεραιοτήτων μας, πρώτα απ ‘όλα, θα είναι αυτό που θα οδηγήσει αυτή την εταιρεία σε νέα ύψη επιτυχίας “.

Εδώ είναι οι έξι στρατηγικές προτεραιότητες που περιγράφονται.


Οικοδόμηση του brand relevance της Tiffany

Στο πάνθεον των παγκόσμιων μαρκών πολυτέλειας, η Tiffany δεν λάμπει τόσο φωτεινά όσο κάποτε.

Στη συζήτηση ο Aaron μοιράστηκε τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία αύξησε τις δαπάνες marketing για την εξέλιξη των μηνυμάτων της προς τον πελάτη. Αυτό δείχνει αποτελέσματα στο buzz των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά δεν έχει φέρει ακόμα πωλήσεις.

Αυτός και ο Erceg πιστεύουν ότι οι επόμενες δύο προτεραιότητες στο στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας θα αποδώσουν αυτές τις πρόσθετες πωλήσεις.

Εισαγωγή νεωτερισμών στο φάσμα προϊόντων

Για να φέρει νέες γραμμές προϊόντων στην αγορά, η εταιρεία ξεκίνησε μια “διοχέτευση καινοτομίας προϊόντων”.

Χάρη στην πιο πειθαρχημένη προσέγγιση στην ανάπτυξη νέων προϊόντων με τις ομάδες σχεδιασμού και εμπορευματοποίησης που συνεργάζονται με αυτή, ο Erceg αναφέρει ότι η εταιρεία έχει “καλή ορατότητα” για τα προϊόντα μέχρι το 2021.



Νέες εμπειρίες αγορών online και στο κατάστημα

Οι στρατηγικές παντός καναλιού της Tiffany ήταν μια μεγάλη εστίαση στη συζήτηση.

Αυτές οι στρατηγικές θα ενισχύσουν και θα βοηθήσουν τους αγοραστές οπουδήποτε κι αν θέλουν να συνδεθούν με το εμπορικό σήμα.

Παρ ‘όλα αυτά, η εταιρεία έχει πρόσφατα αναδιοργανώσει τις 13 παγκόσμιες ιστοσελίδες της και ξεκίνησε να λαμβάνει online παραγγελίες για δαχτυλίδια αρραβώνων.

Επιπλέον, δρομολογεί έναν ιστότοπο με δυνατότητα ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα, η οποία αντιπροσώπευε το 17% των παγκόσμιων πωλήσεων της το 2018.

Η Κίνα βρίσκεται σε εξέχουσα θέση στα σχέδια της Tiffany, τόσο για να κερδίσει από τις κινεζικές τουριστικές δαπάνες όταν επισκέπτονται τις Η.Π.Α., όσο και όταν ψωνίζουν στη χώρα τους, με 34 καταστήματα Tiffany και τη νέα ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου για να τα υποστηρίξουν.

Καλύτερη πελατεία και εξυπηρέτηση πελατών

Στόχος είναι να καταστεί το NYC flagship της Tiffany, το πιο βιωματικό μέρος για να ψωνίσετε, με τα Blue Box Cafe, τα είδη δώρων και τα έπιπλα σπιτιού και με χώρο πώλησης σε κάθε όροφο.

Η ναυαρχίδα της NYC θα παρουσιάσει το νέο πρόσωπο της εξυπηρέτησης πελατών της Tiffany, το οποίο θα θέσει το μοντέλο για τα υπόλοιπα 320 καταστήματα της εταιρείας.


Εστίαση σε βασικές αγορές με πειθαρχία κόστους

Η βελτίωση του λειτουργικού περιθωρίου της εταιρείας αποτελεί μια ακόμη προτεραιότητα στο στρατηγικό σχέδιο.

Για να γίνει αυτό, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των κορυφαίων ειδών σε βασικές αγορές, όπως η Κίνα, όπου οι ευκαιρίες είναι υψηλές.

Ένα νέο σύστημα διαχείρισης παραγγελιών και διαχείρισης αποθεμάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας δίνει στη διοίκηση καλύτερο έλεγχο των υψηλών πάγιων δαπανών της καθώς και την ικανότητα να προσαρμόζει καλύτερα το μείγμα προϊόντων σε συγκεκριμένες αγορές, όπως η Κίνα, όπου το ασήμι έχει λιγότερη ζήτηση από τον χρυσό και τα διαμάντια.


Δημιουργία μιας ευκίνητης, ευθυγραμμισμένης οργάνωσης


Αποδίδεται μεγάλη πίστωση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο Bogliolo για την αναζωογόνηση του πάθους σε ολόκληρο τον οργανισμό για το εμπορικό σήμα και την εταιρεία.

Ο Bogliolo έχει θέσει σε εφαρμογή την απαραίτητη πειθαρχία για να εκτελέσει με επιτυχία τους καθορισμένους στόχους. Ταυτόχρονα, έχει δώσει την άδεια στο προσωπικό να αναλάβει κινδύνους και να αποτύχει εάν πρέπει.

“Σκέπτεται προοδευτικά, είναι στοχαστικός με μια θετική στάση για στρατηγική ανάληψη κινδύνων. Εάν δοκιμάσετε κάτι και αυτό αποτύχει, το αντιμετωπίζει με το σωστό πνεύμα.

Αν κάτι δεν λειτουργεί, απλά προχωρούμε », δήλωσε ο Erceg και συνέχισε « Είναι μια πολύ διαφορετική εταιρεία από αυτή που εντάχθηκα πριν από δυόμισι χρόνια».

“Από όλους τους έξι παράγοντες για τους οποίους έχουμε μιλήσει, πιστεύω ότι αυτός είναι ο σημαντικότερος που οδηγεί σε ένα σημείο καμπής και μια πραγματική διαφορά στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε σε όλη αυτή τη δυναμική μας οργάνωση», κατέληξε.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.