17 Μάι 2024
READING

H Shiseido με μηνιαία συνδρομητική υπηρεσία

3 MIN READ

H Shiseido με μηνιαία συνδρομητική υπηρεσία

H Shiseido με μηνιαία συνδρομητική υπηρεσία

Η Shiseido ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Optune, ενός εξατομικευμένου συστήματος φροντίδας του δέρματος IoT που παρέχει καθοδήγηση σε μεμονωμένους χρήστες, ανάλογα με τα πρότυπα φροντίδας του δέρματος και τα περιβάλλοντα διαβίωσης των ατόμων.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για την ανάλυση πολλαπλών σημείων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων του ύπνου, του ιστορικού της εμμήνου ρύσεως, των περιβαλλοντικών δεδομένων και των δεδομένων της κατάστασης του δέρματος, για να προσδιορίσει την τρέχουσα κατάσταση του χρήστη και να δώσει συμβουλές.

Οι χρήστες πρέπει να καταβάλλουν μηνιαία συνδρομή 92 δολαρίων για την υπηρεσία.

Με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών να αναλύονται, η εταιρεία θα στέλνει στους χρήστες πέντε φιαλίδια με προϊόντα περιποίησης δέρματος ή Optune Shots, όπως τα ονομάζει, καθώς και μια συσκευή για την μίξη τους.

Οι χρήστες μπορούν να βγάζουν φωτογραφίες από το δέρμα τους και να τις στείλουν για ανάλυση μέσω της εφαρμογής Optune.

Μόλις αναλυθούν τα προσωπικά δεδομένα του κάθε χρήστη, ο αλγόριθμος θα καθορίσει ποιο είδος και πόσο από τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος θα πρέπει να αναμείξουν.

Η Shiseido δεν είναι η πρώτη εταιρεία που αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, την τεχνολογία smartphone και το IoT για να εξατομικεύει την περιποίηση του δέρματος.

Δεν είναι επίσης η πρώτη που θα προσπαθήσει να προσφέρει στους πελάτες προϊόντα φροντίδας του δέρματος προσαρμοσμένα μόνο σε αυτούς.

Εταιρείες όπως η Clinique, η YouCam, η Revieve και η L’Oreal έχουν εκμεταλλευτεί την τεχνολογία για να εξυπηρετήσουν καλύτερα κάθε πελάτη.

Η Amazon επέλεξε την L’Oreal να για να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία AI και AR που διαθέτει για να ανταποκριθεί στους χρήστες καλλυντικών.

Η Perfect Corp. ξεκίνησε τη δική της εφαρμογή Beauty 3.0, μια εφαρμογή μέσω YouCam που επιτρέπει επίσης στους χρήστες να δοκιμάζουν τα καλλυντικά.

Ενώ ορισμένες εταιρείες χρησιμοποιούν τεχνολογία smartphone και AR για να προτείνουν στους πελάτες τα ιδανικά για εκείνους προϊόντα φροντίδας δέρματος, άλλες εταιρείες αξιοποιούν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Η Revieve συνεργάστηκε με τη Samsung για να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες AI της για μια προσαρμοσμένη ανάλυση φροντίδας του δέρματος.

Εν τω μεταξύ, η Clinique έχει δοκιμάσει το Clinique ID, ένα pop-up concept στο οποίο οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα ενυδατικά γαλακτώματα στον τύπο δέρματος τους.

Οι μάρκες άμεσων καταναλωτών που επικεντρώνονται στην προσφορά εξατομικευμένων λύσεων στα κοινά προβλήματα ομορφιάς, εξελίσσονται ολοένα και περισσότερο, από τις εταιρείες φροντίδας μαλλιών όπως η Madison Reed και η Fun of Beauty έως την εταιρεία προσωπικής περιποίησης Native.

Το feedback των πελατών έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, με πολλά εμπορικά σήματα στο χώρο να προσαρμόζονται, βασισμένα στις αναφορές των καταναλωτών, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι το μέλλον της φροντίδας του δέρματος γίνεται όλο πιο οικείο και προσωπικό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.