17 Μάι 2024
READING

Η IKEA κλείνει το μοναδικό της εργοστάσιο στην Αμερική

2 MIN READ

Η IKEA κλείνει το μοναδικό της εργοστάσιο στην Αμερική

Η IKEA κλείνει το μοναδικό της εργοστάσιο στην Αμερική

Αυτή την εβδομάδα, η Ikea ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις 300 θέσεις εργασίας κλείνοντας τον μοναδικό κόμβο κατασκευής των ΗΠΑ. Η εγκατάσταση βρίσκεται στο Danville της Βιρτζίνια και λειτουργεί από το 2008.

Ο πρωταρχικός ρόλος του εργοστασίου της Danville ήταν η παραγωγή επίπλων με βάση ξύλο, κυρίως ράφια και μονάδες αποθήκευσης, για καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Η Ikea σχεδιάζει να μεταφέρει την παραγωγή στην Ευρώπη ώστε – κάπως παράδοξα – να είναι σε θέση να κρατήσει το κόστος χαμηλά στα καταστήματα της Βόρειας Αμερικής.

Αυτό σημαίνει ότι είναι ακριβότερο να κατασκευάσετε έπιπλα στις Ηνωμένες Πολιτείες απ ‘ό, τι πρόκειται να το κάνετε στην Ευρώπη και στη συνέχεια να πληρώσετε για να το μεταφέρετε στον Ατλαντικό.

Η Ikea λέει ότι το κόστος των πρώτων υλών στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπερβολικά υψηλό για να δικαιολογήσει το εργοστάσιο, όταν τα ίδια προϊόντα μπορούν να κατασκευαστούν στην Ευρώπη για ένα κλάσμα της τιμής.

“Αυτή ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση. Καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιώσουμε και να διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητα αυτού του εργοστασίου, αλλά δυστυχώς οι σωστές συνθήκες κόστους δεν υπάρχουν για να συνεχιστεί η παραγωγή στο Danville της Βιρτζίνια μακροπρόθεσμα “, δήλωσε ο Bert Eades, διευθυντής της IKEA Industry Danville.

«Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε τους επόμενους μήνες για να υποστηρίξουμε τους συναδέλφους μας μέσω αυτής της αλλαγής καθώς αναζητούν νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες κατάρτισης».

Τα νέα έρχονται περίπου έξι μήνες μετά την αποχώρηση από το Ikea του 20% περίπου των εργατών του εργοστασίου.

Εκείνη την εποχή, ο Eades είπε στην τοπική εφημερίδα Danville Register & Bee ότι η παραγωγή του εργοστασίου για το 2018 μειώθηκε κατά 25% σε σχέση με ό, τι περίμενε η εταιρεία στον προϋπολογισμό.

Το εργοστάσιο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι το τέλος του έτους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.