17 Μάι 2024
READING

Travel Retail | συνεργασία για ανάπτυξη

4 MIN READ

Travel Retail | συνεργασία για ανάπτυξη

Travel Retail | συνεργασία για ανάπτυξη

Η συνεργασία καθίσταται ολοένα και πιο αναγκαία για να προχωρήσει το λιανικό εμπόριο.

Οι εταιρείες χρησιμοποίησαν τις εμπορικές ευκαιρίες τους, αλλά τώρα υπάρχει μια αυξανόμενη αναγνώριση των πλεονεκτημάτων της μεγαλύτερης συνεργασίας για την αύξηση της αξίας των πελατών.

Υπάρχουν δύο τύποι συνεργασίας που κερδίζουν σημασία:

1.Βελτιωμένη προσφορά προϊόντων


Όταν οι εταιρείες αναγνωρίζουν μια αδυναμία στην προσφορά προϊόντων τους, ένα τρίτο μέρος μπορεί να αναπτυχθεί για να αυξήσει την αξία και να υποστηρίξει τις πωλήσεις.

Αυτή η ευκαιρία έχει ιδιαίτερη σημασία για τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες συνδέονται μακράν με τις προσφορές.

Η Vietnam Airlines έχει συνάψει πρόσφατα συμφωνία με τον King Power Traveler, ένας ταχέως αναπτυσσόμενος ειδικό στον τομέα των αφορολόγητων ειδών.

Με 22 εκατομμύρια ετήσιους επιβάτες στις αεροπορικές πτήσεις της Vietnam Airlines, το εμπορικό όφελος που μπορεί να αποκομίσει είναι δυνητικά τεράστιο.

Για άλλους αερομεταφορείς, η συνεργασία με τους φορείς εκμετάλλευσης F&B υπήρξε ένα σημαντικό μέρος της στρατηγικής τους στον κλάδο των τροφίμων.

Το 2016, το μενού της British Airlines αναθεωρήθηκε σε συνεργασία με τα Marks & Spencer.

Η εταιρική σχέση ανανεώθηκε και επεκτάθηκε τον Μάιο του 2019, με την BA να αναγγέλλει επίσης μια ειδική συνεργασία με την Brewdog και την έναρξη ενός αποκλειστικού Brewdog Speedbird 100 στις μακρινές πτήσεις της.

Για τα αεροδρόμια και τους travel retailers, είναι οι τεχνολογικές εταιρείες που έχουν γίνει όλο και πιο σημαντικοί συνεργάτες για την επίτευξη της πολυκαναλικής εμπειρίας που περιμένουν οι καταναλωτές.

Κινέζοι γίγαντες όπως η Alibaba και η Tencent ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι στον ταξιδιωτικό χώρο, καθιστώντας τους ελκυστικούς εταίρους για έναν τομέα που θέλει να προσελκύσει δαπάνες από Κινέζους τουρίστες.

Οι συνολικές κινεζικές διεθνείς τουριστικές δαπάνες έχουν ήδη εκτιμηθεί ότι είναι διπλές από αυτές των ΗΠΑ, με προβλεπόμενη άνοδο από 145 εκατ.το 2017, σε 400 εκατ. Ταξίδια το 2030.

Η εφαρμογή ταξιδιού “Fliggy” της Alibaba έχει αυξηθεί ραγδαία σε λήψεις επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν κράτηση ταξιδιών και, όλο και περισσότερο, να δουν την εμπορική προσφορά που θα συναντήσουν.

Η ενσωμάτωση με την Alipay είναι ένα προφανές επόμενο βήμα στη δημιουργία μιας απρόσκοπτης ταξιδιωτικής λιανικής εμπειρίας για τους χρήστες των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας που το χρησιμοποιούν.

Η Laox, ο μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης αφορολόγητων ειδών της Ιαπωνίας, σχεδιάζει να μεταφέρει τα προϊόντα της στο Fliggy μέχρι τον Ιούλιο του 2019, επιτρέποντας την κράτηση προϊόντων και την απαλλαγή από φόρους μέσω της Alipay.

Συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα μέρη


Αυτή είναι η πιο ριζοσπαστική μορφή συνεργασίας. Απαιτεί από τις εταιρείες να γνωρίζουν μια λεπτομερή εικόνα του ταξιδιού του πελάτη προσδιορίζοντας το σημείο της μεγαλύτερης δυνατότητας δαπανών και συνεργαζόμενοι για τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων σε αυτό το σημείο.

Το όφελος μπορεί να διανεμηθεί μεταξύ των συνεργατών.

Αυτού του τύπου η προσέγγιση παρουσιάστηκε πρόσφατα με την πρωτοβουλία “B.A.R.T.A”, μια συνεργασία μεταξύ του αεροδρομίου της Βουδαπέστης, της Heinemann Duty Free και της Wizz Air.

Το σύστημα αυτό προέβλεπε οποιεσδήποτε δαπάνες επιβατών της Wizz Air πάνω από € 50 στο κατάστημα Heinemann Duty Free της BUD με ένα κουπόνι αξίας € 4,50 που δαπανάται για φαγητό και ποτό κατά τη διάρκεια της πτήσης της Wizz Air.

Η ενέργεια διεξήχθη για τρεις μήνες από τον Μάρτιο του 2018 και προωθήθηκε από τα τρία μέρη.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Η διείσδυση και η κατανάλωση μεταξύ των επιβατών της Wizz Air βελτιώθηκαν, με αποτέλεσμα την αύξηση κατά 8% ανά επιβάτη.

Το ταξιδιωτικό λιανικό εμπόριο βρίσκεται σε μια μοναδική θέση όπου μπορεί να επιμεληθεί μια εμπορική εμπειρία σε πολλαπλά σημεία επαφής, ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες του επιβάτη.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα πρέπει να χρησιμοποιούν αυτό το πλεονέκτημα μέσω συνεργατικών εμπορικών πρωτοβουλιών όπως η B.A.R.T.A.

Η συνεργασία έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ικανοποίησης των προσδοκιών ενός ολοένα και πιο απαιτητικού επιβάτη.

Η ταξιδιωτική λιανική δεν πρέπει πλέον να ανταποκρίνεται στα πρότυπα της λιανικής στο δρόμο, αλλά προχωράει για να προσφέρει νέα επίπεδα άνεσης και ικανοποίησης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.