17 Μάι 2024
READING

Η Κίνα ενισχύει την Uniqlo

2 MIN READ

Η Κίνα ενισχύει την Uniqlo

Η Κίνα ενισχύει την Uniqlo

Οι δυναμικές πωλήσεις στο online του Uniqlo και η ισχυρή απόδοση στις υπερπόντιες αγορές, ιδιαίτερα στην Κίνα, βοήθησαν στην τόνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου.

Η ιαπωνική εταιρεία λιανικής πώλησης ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στο διαδίκτυο σημείωσαν αύξηση κατά 16,1% σε τρεις μήνες από τις 31 Μαΐου σε 176,1 εκατ.$ αυξάνοντας το ποσοστό των συνολικών πωλήσεων από 7,8% σε 9,1%.

Για τους τρεις μήνες από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2019, ο διεθνής τομέας της Uniqlo παρουσίασε ισχυρά αποτελέσματα, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 15,3% σε ετήσια βάση και τα λειτουργικά κέρδη να αυξάνονται κατά 14,9% σε ετήσια βάση.

Η Uniqlo συνέχισε να επιτυγχάνει σημαντική ετήσια αύξηση τόσο των εσόδων όσο και των κερδών στην ηπειρωτική Κίνα και πέτυχε διψήφιο ρυθμό αύξησης τόσο των εσόδων όσο και του κέρδους στη Νοτιοανατολική Ασία και την Ωκεανία, λόγω των ισχυρών πωλήσεων της θερινής περιόδου.

Ωστόσο, οι εγχώριες πωλήσεις του Uniqlo, οι οποίες είναι χαμηλότερες, έχουν επισκιάσει τις ισχυρές επιδόσεις της εταιρείας στο ηλεκτρονικό εμπόριο και σε διεθνείς αγορές, γεγονός που δείχνει ότι η αγορά της Ιαπωνίας εξακολουθεί να έχει τεράστια επίδραση στα αποτελέσματα του Uniqlo.

Οι εγχώριες πωλήσεις της εταιρείας σημείωσαν πτώση 0,5% που προκάλεσε η μετατόπιση μιας μεγάλης εκδήλωσης πωλήσεων τον Ιούνιο.

Η Κίνα εξακολουθεί να είναι ένας από τους κύριους κινητήρες που οδηγούν την επέκταση στο εξωτερικό, με τις πωλήσεις στη χώρα να αυξάνονται σε διψήφια ποσοστά.

Η εταιρεία ανέφερε ότι μέχρι στιγμής το Uniqlo δεν έχει πληγεί από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και οι πωλήσεις ήταν ισχυρές ακόμη και μπροστά σε ένα ασθενέστερο γιουάν.

Η Uniqlo Europe ανέφερε μείωση των κερδών που προκάλεσε η εποχικότητα και η πολιτική αβεβαιότητα.

Εντούτοις, εντός αυτής της περιοχής, η Ρωσία εξακολούθησε να ασκεί έντονη δραστηριότητα και ανέφερε αύξηση των εσόδων και των κερδών.

Όσον αφορά τη δραστηριότητα των νέων καταστημάτων, η Uniqlo άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στις Κάτω Χώρες στο Άμστερνταμ το Σεπτέμβριο του 2018, καθώς και το μεγαλύτερο κατάστημα παγκόσμιας εμβέλειας της Νοτιοανατολικής Ασίας στη Μανίλα της Φιλιππίνων τον Οκτώβριο του 2018 και το πρώτο της κατάστημα στη Δανία στην Κοπεγχάγη τον Απρίλιο 2019.

Η Fast Retailing δήλωσε ότι σχεδιάζει να εστιάσει τις προσπάθειές της στην επέκταση της παγκόσμιας επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου της και των διεθνών όπως το Uniqlo για να καλύψει το μεσοπρόθεσμο όραμα της να γίνει ο νούμερο ένα στον κόσμο λιανικής πώλησης ενδυμάτων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.