21 Μάι 2024
READING

Η Amazon παραγγέλνει 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά

2 MIN READ

Η Amazon παραγγέλνει 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά

Η Amazon παραγγέλνει 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει τοποθετήσει μια παραγγελία για 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά μεταφοράς από το Rivian με έδρα το Μίτσιγκαν.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην Ουάσιγκτον, όπου ο Μπέζος ανακοίνωσε το σχέδιο του Amazon για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Bezos δήλωσε ότι αναμένουν ότι τα 100.000 Rivian φορτηγά θα είναι στο δρόμο μέχρι το 2024.

Τα πρώτα φορτηγά θα βγουν το δρόμο το 2021 και πιθανότατα να κυκλοφορήσουν τα πρωτότυπα μοντέλα το 2020.

Το Rivian είναι ένα σχετικά νέο όνομα στη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων, έχοντας κάνει μόνο ντεμπούτο του φορτηγού και του SUV στα τέλη Νοεμβρίου του 2018.

Ωστόσο, η εταιρεία λειτουργεί με απίστευτο τρόπο από το 2009. Αρχικά ιδρύθηκε για να ανταγωνιστεί την Tesla.

Ο κύριος στόχος της Rivian φέτος ήταν μια τεράστια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, με την εταιρεία να εξασφαλίζει τεράστιες επενδύσεις από μια σειρά από σημαντικούς παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του Amazon.

Η Amazon συγκέντρωσε κεφάλαια 700 εκατομμυρίων δολαρίων για την επένδυση τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσό που συνέβαλε η ίδια.

Τον Απρίλιο, η Ford ανακοίνωσε επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην Rivian, σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες δήλωσαν ότι θα οδηγήσει σε ένα νέο ηλεκτρικό όχημα που θα πωληθεί από τον γίγαντα αυτοκινήτων.

Πιο πρόσφατα, η Rivian προσέλκυσε επένδυση ύψους 350 εκατ. δολαρίων από την Cox Automotive, ένα μεγάλο όνομα στο χώρο λιανικής και logistics.

Η Rivian έχει παρουσιάσει δύο οχήματα μέχρι στιγμής: το pickup R1T και το SUV R1S.

Κατασκευασμένα στην ίδια τεχνολογική πλατφόρμα, η Rivian ισχυρίζεται ότι τα οχήματά της – τα οποία ξεκινούν από περίπου 70.000 δολάρια – θα μπορούν να ταξιδεύουν μέχρι περίπου 400 μίλια με μία μόνο φόρτιση, να φτάσουν ταχύτητα 60 μίλια την ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα.

Η ανακοίνωση του Bezos, ωστόσο, αποκαλύπτει σήμερα ένα τρίτο όχημα στην σειρά Rivian: ένα βαν. Υποστηρίζει ότι αντί να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο off-road τμήμα, η εκκίνηση θα γίνει με τα επαγγελματικά οχήματα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.