21 Μάι 2024
READING

Η Alibaba στοχεύει σε 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες-πελάτες

2 MIN READ

Η Alibaba στοχεύει σε 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες-πελάτες

Η Alibaba στοχεύει σε 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες-πελάτες

Η Alibaba στοχεύει σε ένα δισεκατομμύριο ενεργούς καταναλωτές κάθε χρόνο μέχρι το τέλος του 2024.

Ο κινεζικός όμιλος λιανικής πώλησης αναμένεται να παράγει πάνω από δέκα τρισεκατομμύρια κινεζικά γιουάν(περίπου 130 δισεκατομμύρια ευρώ στις ακαθάριστες πωλήσεις.

960 εκατομμύρια Κινέζοι πελάτες

Στην ετήσια μέρα των επενδυτών, η Alibaba παρουσίασε τους φιλόδοξους νέους οικονομικούς στόχους: το πενταετές σχέδιο του λιανικού γιγάντα θα επιτρέψει στην εταιρεία να φτάσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς καταναλωτές ετησίως έως το τέλος του οικονομικού έτους 2024.

Σε αυτό το σημείο, η κινεζική ομάδα θέλει να επιτύχει έναν ακαθάριστο κύκλο εργασιών δέκα τρισεκατομμυρίων γιουάν.

Για λόγους σύγκρισης, πέρυσι η εταιρεία έφθασε σε 730 εκατομμύρια ενεργούς καταναλωτές στην κινεζική εγχώρια αγορά της.

Ο αριθμός των διεθνών καταναλωτών ήταν περίπου 130 εκατομμύρια, ενώ η Alipay, το σύστημα πληρωμών της εταιρείας, είχε περίπου 900 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στην Κίνα πέρυσι.

Μαζί, το Alibaba και ο βραχίονας πληρωμών Ant Financial αντιπροσωπεύουν περίπου 960 εκατομμύρια Κινέζους χρήστες.

Οι νέες προβλέψεις θα πρέπει να φέρουν την Alibaba πιο κοντά στον στόχο της εξυπηρέτησης δύο δισεκατομμυρίων πελατών, υποστηρίζοντας δέκα εκατομμύρια κερδοφόρες ΜΜΕ και δημιουργώντας εκατό εκατομμύρια θέσεις εργασίας μέχρι το 2036.

Η Alibaba δημιουργεί νέες, ψηφιακές ανάγκες κατανάλωσης


Με την παρουσία περισσότερων από 500 επενδυτών, ο Διευθύνων Σύμβουλος Daniel Zhang επιβεβαίωσε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα του ομίλου εξακολουθεί να επικεντρώνεται κυρίως στην κινεζική αγορά.

Η εστίαση θα παραμείνει επίσης η ίδια στο εγγύς μέλλον, καθώς η εταιρεία θέλει να στοχεύει όλο και περισσότερο τους καταναλωτές στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της Κίνας.

Στις ανεπτυγμένες περιοχές, το 85% των κινέζων καταναλωτών ήδη πραγματοποιούν αγορές μέσω Alibaba, ενώ σε λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές, η διείσδυση είναι 40%, σύμφωνα με τον διάδοχο του ιδρυτή Jack Ma.

Ο Zhang επιθυμεί επίσης να εργαστεί σε νέες υπηρεσίες: “Σήμερα, δημιουργούμε και εκπληρώνουμε νέες ανάγκες κατανάλωσης με στόχο να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη του ψηφιακού καταναλωτικού πληθυσμού στο σύνολό του”.

Το ανώτατο στέλεχος βλέπει τεράστιες ευκαιρίες για συνέργεια μεταξύ των διαφόρων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν τον καταναλωτή και αποτελούν το λεγόμενο ψηφιακό οικοσύστημα Alibaba.

Ένας σημαντικός παράγοντας είναι τα εργαλεία B2B του «επιχειρησιακού λειτουργικού συστήματος Alibaba», τα οποία δίνουν στις μάρκες και τις εταιρείες τα εργαλεία που χρειάζονται στο οικοσύστημα εμπορίου Alibaba και στο cloud και την τεχνολογία δεδομένων του ομίλου.

“Πιστεύουμε στον “γάμο του εμπορίου και της τεχνολογίας”. Αυτό ήταν πάντα η μοναδική πρόταση αξίας της Alibaba”, είπε.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.