14 Μάι 2024
READING

Η Amazon, η Apple και το Google συνεργάζονται για τα πρότυπα έξυπνων οικιακών συσκευών

2 MIN READ

Η Amazon, η Apple και το Google συνεργάζονται για τα πρότυπα έξυπνων οικιακών συσκευών

Η Amazon, η Apple και το Google συνεργάζονται για τα πρότυπα έξυπνων οικιακών συσκευών

Η Amazon, η Apple και το Google συναντήθηκαν σε μια σπάνια συνεργασία για να κάνουν τα smart-home gadgets ευκολότερα για τους ανθρώπους να τα χρησιμοποιούν.

Οι τεχνολογικοί γίγαντες συνεργάστηκαν με την Zigbee Alliance, μια ομάδα προτύπων για την τεχνολογία Internet of Things (IoT), για να αναπτύξουν έναν καλύτερο τρόπο για να μπορούν οι συνδεδεμένες συσκευές να “μιλούν” μεταξύ τους αξιόπιστα και με ασφάλεια.

Το σχέδιο “Συνδεδεμένο σπίτι μέσω IP” στοχεύει να δημιουργήσει ένα τεχνικό πρότυπο που οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κάνουν τα gadgets συμβατά με έξυπνες οικιακές και φωνητικές υπηρεσίες όπως η Alexa του Amazon, η Siri της Apple και ο Βοηθός της Google, μεταξύ άλλων.

Το έργο θα βασιστεί στην τεχνολογία του διαδικτύου, ώστε οι συσκευές smart-home να μπορούν να συνδεθούν με εφαρμογές για κινητά και υπηρεσίες cloud.

Η Ikea, η Legrand, η NXP Semiconductors, η Resideo, η Samsung SmartThings, η Schneider Electric, η Signify (πρώην Philips Lighting), η Silicon Labs, η Somfy και η Wulian συμμετέχουν στο έργο.

Διορατικότητα

Η Amazon, η Apple και το Google στην συνεργασία με την Zigbee Alliance δείχνουν ότι οι εταιρείες τεχνολογίας είναι πρόθυμες να ξεπεράσουν τις αντιπαλότητες τους για την επέκταση της αγοράς συσκευών και υπηρεσιών smart home.

Η παγκόσμια αγορά έξυπνων οικιακών προϊόντων προβλέπεται να αυξηθεί σε 1,39 δισεκατομμύρια πωλήσεις συσκευών ετησίως έως το 2023 από 815 εκατομμύρια φέτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις της International Data Corp.

Η υιοθέτηση των καταναλωτών πιθανότατα θα επιταχυνθεί εάν οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη σιγουριά ότι όταν αγοράζουν ένα έξυπνο σπίτι θα λειτουργήσει με άλλες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των smartphones και των βοηθών φωνής.

Επί του παρόντος, οι καταναλωτές πρέπει να ελέγξουν αν μια συσκευή θα λειτουργεί με ξεχωριστές τεχνολογίες, όπως το Google Home, το Apple HomeKit ή το Amazon Echo, ένα άλλο βήμα που μπορεί να τους αποτρέψει από τη δέσμευση σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Το πρότυπο Connected Home over IP θα μπορούσε να γίνει σχεδόν σαν μια σφραγίδα “Good Housekeeping” για να καθησυχάσει τους πελάτες ότι τα προϊόντα όχι μόνο λειτουργούν απρόσκοπτα, αλλά και είναι ασφαλή από τους κακόβουλους hackers.

Αυτές οι ανησυχίες έχουν γίνει πιο εμφανείς μέσα από τις αναφορές των χάκερ που έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε κάμερες ασφαλείας .

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.