14 Μάι 2024
READING

Το Amazon θα έχει ζημιά 100 εκατομύρια δολάρια με την αναβολή του Prime Day

2 MIN READ

Το Amazon θα έχει ζημιά 100 εκατομύρια δολάρια με την αναβολή του Prime Day

Το Amazon θα έχει ζημιά 100 εκατομύρια δολάρια με την αναβολή του Prime Day

Το Amazon αναμένεται να έχει 100 εκατομμύρια δολάρια ζημιά καθώς αναγκάζεται να καθυστερήσει την Prime Day εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας.

Η Prime Day, η ημέρα-“φεστιβάλ” αγορών λιανικής πώλησης, θα καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο εάν δεν αναβληθεί εντελώς.

Η καθυστέρηση της Prime Day θα οδηγήσει περίπου 5 εκατομμύρια συσκευές τεχνολογίας που συνήθως προωθούνται έντονα κατά τη διάρκεια του γεγονότος, όπως οι έξυπνοι βοηθοί Echo Amazon, να μείνουν απούλητες.

Στο δυσμενέστερο σενάριο αυτή η καθυστέρηση η αναβολή θα μπορούσε να κοστίσει στο Amazon 300 εκατομμύρια δολάρια αλλά το πιθανότερο είναι να οδηγήσει σε επιπτώσεις ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ξεκινώντας το 2015, η Prime Day λαμβάνει χώρα συνήθως τον Ιούλιο, αλλά το Amazon σπάνια ανακοίνωνε την ημερομηνία του γεγονότος αυτού πολύ νωρίτερα.

Πέρυσι, η Prime Day έσπασε και πάλι ρεκόρ επιτυγχάνοντας πωλήσεις συνολικά περισσότερες από την Black Friday και Cyber ​​Monday μαζί.

Η Prime Day 2019, η οποία είχε διάρκεια για 48 ώρες, είδε τα Prime Members να αγοράζουν 175 εκατομμύρια προιόντα, σχεδόν διπλάσια ποσότητα από τα 100 εκατομμύρια προιόντα που πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια των 36 ωρών το 2018.

Η Amazon δεν ανακοινώνει οικονομικά στοιχεία για αυτά τα ειδικά γεγονότα της.

Αυτή την περίοδο της πανδημίας το Amazon εφαρμόζει σχέδια για την επιβολή της κοινωνικής απομόνωσης στις εγκαταστάσεις του μετά από πολυάριθμες διαμαρτυρίες που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τις ανησυχίες για την ασφάλεια τους..

Εκτός από τους εργαζόμενους στα κέντρα εκπλήρωσης και αποστολών, το Amazon φαίνεται επίσης να ανησυχεί για τους εργαζόμενους στην πιο κερδοφόρα μονάδα της στο cloud computing Amazon Web Services.

Στην Ιρλανδία, η Amazon βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής πολλών νέων κέντρων διαχείρισης δεδομένων, για τα οποία τώρα ανησυχεί για την παύση λειτουργίας τους καθώς η κυβέρνηση της Ιρλανδίας θέλει να τα κρατήσει κλειστά λόγω της πανδημίας αλλά και για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι πρόθυμοι να εργαστούν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.