14 Μάι 2024
READING

Θετικές εξελίξεις για τα Zara στην Ασία καθώς επιστρέφουν οι αγοραστές

2 MIN READ

Θετικές εξελίξεις για τα Zara στην Ασία καθώς επιστρέφουν οι αγοραστές

Θετικές εξελίξεις για τα Zara στην Ασία καθώς επιστρέφουν οι αγοραστές

Διαφαίνονται θετικές εξελίξεις για τα ΖΑΡΑ στις αγορές της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής καθώς οι καταναλωτές επιστρέφουν σε μια κανονικότητα.

Αυτό αποτυπώνεται στο αεροδρόμιο που χρησιμοποιεί ο όμιλος Inditex στην Ισπανία για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές του που φαίνεται να αυξάνει τη δραστηριότητα του.

Η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο της Σαραγόσα, όπου πάνω από 75% του χώρου διατίθεται στην Inditex, άρχισε να αυξάνεται με τις ασιατικές αγορές να παρουσιάζουν ανάκαμψη τις τελευταίες εβδομάδες και επειδή η Νότια Αμερική δεν έχει ακόμη πληγεί όσο η Ευρώπη.

Αυτό φέρνει καλά νέα για την εταιρεία που έχει επηρεαστεί σημαντικά από την πανδημία, κυρίως στην αγορά της ανατολικής Ασίας.

Η Inditex δήλωσε στις 18 Μαρτίου ότι σχεδόν τα μισά καταστήματα της σε όλο τον κόσμο ήταν κλειστά.

Μετά από λίγο διάστημα είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να απολύσει προσωρινά περίπου 25.000 εργαζόμενους αν η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στην Ισπανία στις 14 Μαρτίου διαρκέσει μετά τα μέσα Απριλίου.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικών πωλήσεων ενδυμάτων παγκοσμίως, χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο της Σαραγόσα, ένα από τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια εμπορευμάτων της Ισπανίας, ως βάση για την εισαγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλικών και την εξαγωγή ενδυμάτων.

Σύμφωνα με το μοντέλο διανομής της Inditex, η συντριπτική πλειοψηφία των ενδυμάτων που κατασκευάζονται εκτός Ισπανίας πρέπει να αποσταλεί στη χώρα και στη συνέχεια να εξαχθεί σε καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Η δραστηριότητα του ομίλου στη Σαραγόσα δείχνει επίσης ότι κατάφερε να συνεχίσει ορισμένες λειτουργίες του στην Ισπανία, παρά την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει τη μη ουσιαστική οικονομική δραστηριότητα.

Με το κλείσιμο των καταστημάτων στην Ισπανία αρχίζει να φαίνεται μια σχετική ανάκαμψη που θα βοηθήσει την εταιρεία να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.