13 Μάι 2024
READING

Η αγορά των pet shop

4 MIN READ

Η αγορά των pet shop

Η αγορά των pet shop

Οι καταναλωτές εξακολουθούν να ξοδεύουν για τα κατοικίδια τους.Τον περασμένο μήνα, οι καταναλωτές άρχισαν να αποθηκεύουν τρόφιμα, προκειμένου να περιορίσουν τις συχνές επισκέψεις τους  στην αγορά.

Επειδή τα κατοικίδια ζώα θεωρούνται όλο και περισσότερο ως οικογενειακά μέλη οι λιανοπωλητές pet shop παρουσίασαν  αύξηση στις πωλήσεις τους.

Στις 12 Μαρτίου – την επόμενη ημέρα που ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε στους Αμερικανούςσχετικά με τον COVID-19 – η κίνηση καταναλωτών  στα Petco και στην PetSmart αυξήθηκαν 8% και 6% αντίστοιχα.

Και μεταξύ 12 Μαρτίου και 18 Μαρτίου, οι πωλήσεις στη Chewy – την οποία η  PetSmart απέκτησε το 2017 – αυξήθηκαν κατά 42,5% , ακολούθως οι πωλήσεις αυξήθηκαν στην Petco 41,8%, στην PetSmart 36%, στην PetValu 42,4% και στο Pet Supplies Plus 76,4%, σύμφωνα με  δεδομένα από έρευνα.

Καθώς τα παραδοσιακά οικογενειακά χρονοδιαγράμματα που αφορούν την απόκτηση παιδιών ή ακόμα τον απογαλακτισμό των ενήλικων παιδιών – ωθούνται αργότερα στη ζωή, τα κατοικίδια ζώα, για πολλούς ανθρώπους, παίρνουν σημαντική θέση στην ζωή τους.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ένας αυξανόμενος ‘’εξανθρωπισμός’’ των κατοικίδιων . Επίσης από τότε που τα κράτη άρχισαν να γίνονται πιο φιλικά σε ό,τι αφορά κατοικίδιο ή ζώο, τα ποσοστά υιοθέτησης και προστασίας των κατοικίδιων έχουν αυξηθεί.

Όταν οι καιροί γίνονται δύσκολοι, οι άνθρωποι τείνουν να μην ξεχνάνε τα κατοικίδια τους.Το έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, ζούμε σίγουρα μέσα σε αυτήν την πολιτιστική αλλαγή στην οποία οι ιδιοκτήτες είναι γονείς και τα σκυλιά είναι παιδιά και πολλές φορές είναι το πιο πολύτιμο μέλος του σπιτιού.

Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι γονείς  συνεχίζουν να ξοδεύουν για τα κατοικίδια τους στον τομέα της υγείας και της ευημερίας τους , θεωρώντας τα κατοικίδια αναπόσπαστα μέλη της οικογένειας τους.

Το παραπάνω έχει επηρεάσει τις προτεραιότητες που θέτουν οι καταναλωτές όσον αφορά τις δαπάνες. Είναι μια από τις τελευταίες κατηγορίες στις οποίες θα μειώσουν τις δαπάνες.

Για τις τέσσερις εβδομάδες που πέρασαν και συγκεκριμένα μέχρι τις 28 Μαρτίου, η αύξηση δαπανών σε τροφές για κατοικίδια αυξήθηκε κατά 24% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ η αύξηση δαπανών για προμήθειες που αφορούν γενικότερα τα κατοικίδια  αυξήθηκε κατά 10,1% από πέρυσι  την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen.

Για λόγους έστω και ανόμοιας σύγκρισης, οι πωλήσεις ενδυμάτων μειώθηκαν κατά 52% σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις επίπλων μειώθηκαν 28,6%, τα αθλητικά είδη μειώθηκαν 23,5% και τα ηλεκτρονικά  είδη μειώθηκαν 14%.

Η ενδυμασία σαφώς δεν είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, αλλά η  δαπάνη φροντίδας για το κατοικίδιο είναι πρώτη προτεραιότητα.

Η μετάβαση στο διαδίκτυο :

Όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα έκλεισαν προσωρινά ή μείωσαν ώρες λειτουργίας τους σε όλες τις χώρες, είτε εθελοντικά είτε με κυβερνητική εντολή, για να βοηθήσουν στη μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όμως, οι λιανοπωλητές ειδών για κατοικίδια, όπως επίσης τα super market τροφίμων έχουν θεωρηθεί απαραίτητες επιχειρήσεις και παραμένουν ανοιχτές.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η κίνηση προς τα φυσικά καταστήματα  έχει αυξηθεί για τον κλάδο, ειδικά καθώς οι καταναλωτές προσπαθούν να περιορίσουν τον αριθμό των επισκέψεων που πραγματοποιούν .

Από τις 17 Απριλίου, η φυσική κυκλοφορία καταναλωτών μειώθηκε κατά 46% στην PetSmart και 55% στην Petco από την περίοδο του προηγούμενου έτους.

Εκτός, φυσικά, από εκείνους τους εμπόρους λιανικής που λειτουργούν αποκλειστικά στο διαδίκτυο. Ενώ λοιπόν  οι πωλήσεις σε PetSmart, Petco υποχώρησαν προς τα τέλη Μαρτίου και αρχές Απριλίου, οι πωλήσεις της Chewy αυξήθηκαν κατά 28,7%.

Εξακολουθεί να είναι αυτές οι επιχειρήσεις μας αρκετά σταθερές μέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να ξοδεύουν για τα κατοικίδια τους σε μια εποχή ανασφάλειας, γιατί δεν νοιάζονται μόνο για τους εαυτούς τους ή για τα παιδιά τους , αλλά και για την αίσθηση χαράς και ευτυχίας που μπορεί να μοιραστεί ολόκληρη η οικογένεια φροντίζοντας ένα κατοικίδιο , η οποία είναι τόσο πολύτιμη τώρα.

Η μετάβαση στις διαδικτυακές αγορές, ειδικά για προϊόντα κατοικίδιων ζώων, που συχνά συνεπάγονται βαριές σακούλες τροφών, δεν μπορεί να αποδοθεί μόνο στον κορονοϊό απλά αυτό που έχει καταφέρει η πανδημία είναι απλώς να επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα στο οποίο ένας ευρύτερος αριθμός πελατών  πηγαίνει στο διαδίκτυο.

Όμως οι διαδικτυακοί λιανοπωλητές δεν είναι οι μόνοι  που κερδίζουν μερίδιο στον τομέα αυτή τη στιγμή.

Αν και το ηλεκτρονικό εμπόριο αναμένεται να αποκτήσει μακροπρόθεσμη ισχύ και ανάπτυξη, η πανδημία πιθανότατα δεν θα αποκλείσει τους παραδοσιακούς φυσικούς λιανοπωλητές κατοικίδιων.

Ωστόσο, μπορεί να τους αναγκάσει να επανεκτιμήσουν τη στρατηγική τους – και τα αποτελέσματά τους.

Τα φυσικά καταστήματα προσφέρουν αξία σε εμπόρους λιανικής και καταναλωτές διότι παρέχουν δυνατότητες οι οποίες δεν είναι εφικτές μέσω  διαδικτύου, όπως υπηρεσίες καλλωπισμού ή εκπαίδευσης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.