16 Μάι 2024
READING

Loop | πλατφόρμα παράδοσης με μηδενικό αποτύπωμα και επέκταση σε όλη την Αμερική

3 MIN READ

Loop | πλατφόρμα παράδοσης με μηδενικό αποτύπωμα και επέκταση σε όλη την Αμερική

Loop | πλατφόρμα παράδοσης με μηδενικό αποτύπωμα και επέκταση σε όλη την Αμερική

Η πλατφόρμα, η οποία στέλνει προϊόντα , όπως παγωτό σε μεταλλικό δοχείο με τη δυνατότητα να το επιστρέψεις ώστε να επαναχρησιμοποιηθεί, επεκτείνεται από το ερχόμενο  καλοκαίρι, σαν αποτέλεσμα της  τεράστιας ανάπτυξής της  κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διαπιστώθηκε ότι όσο περισσότερα βασικά είδη όπως σαμπουάν και οδοντόβουρτσες αγοράζονται από το διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τόσο περισσότερα απορρίμματα δημιουργούνται στο σπίτι μας.

Η Loop, η πλατφόρμα που το στυλ της θυμίζει εικαστικό γαλακτοκομείου και που συνεργάζεται με μεγάλες μάρκες για να προσφέρει συνδρομές σε πολλά προϊόντα, όπως το απορρυπαντικό Tide , σε επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες, θα επεκτείνει τις υπηρεσίες παράδοσης της στις ΗΠΑ στις αρχές του καλοκαιριού.

Η νεοσύστατη εταιρεία,  ξεκίνησε τα πρώτα της πιλοτικά βήματα  από τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι το 2019, έχει σημειώσει πωλήσεις ρεκόρ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν στο ηλεκτρονικό εμπόριο για να αποφύγουν να κάνουν τις αγορές τους στα πολυσύχναστα φυσικά  καταστήματα.

Η επέκταση της είναι μια απάντηση στη ζήτηση των καταναλωτών της και παράλληλα τους προσφέρει μια εναλλακτική λύση στην ανακύκλωση , σε μια εποχή που η βιομηχανία ανακύκλωσης αγωνίζεται ακόμη περισσότερο από ό, τι στο παρελθόν.

Η Loop αντί να στέλνει προϊόντα σε πακέτα που έχουν σχεδιαστεί για μία χρήση πριν από την ανακύκλωση -ή κατευθείαν για υγειονομική ταφή-, πωλεί προϊόντα σε πακέτα σχεδιασμένα για πολλαπλές επαναχρησιμοποιήσεις.

Όταν μια συσκευασία προϊόντος αδειάσει , ο καταναλωτής τη ρίχνει σε ένα κουτί αποστολής, προγραμματίζει μια παραλαβή του κουτιού από την εταιρεία και στη συνέχεια, η χρησιμοποιημένη συσκευασία επιστρέφει για να αποστειρωθεί πλήρως και να επανασυσκευαστεί για την διάθεσή της σε άλλο πελάτη.

Η επαναχρησιμοποίηση έχει παραμείνει στάσιμη, σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω  της επιδημίας του κοραναϊού – ορισμένα καταστήματα έχουν απαγορεύσει τις επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες και ορισμένες καφετέριες έχουν σταματήσει τα προγράμματα επαναχρησιμοποίησης κυπέλλων.

Στη Loop, όμως υφίσταται ένα επαγγελματικό σύστημα επαναχρησιμοποίησης, το οποίο διαθέτει πρωτόκολλα υγιεινής καθαριότητας και φύλαξης.

Η πλατφόρμα προσφέρει τώρα περίπου 200 προϊόντα που έχουν επανασχεδιαστεί από μεγάλες μάρκες για επαναχρησιμοποίηση, είτε στη συσκευασία είτε στο ίδιο το προϊόν.

Μια νέα οδοντόβουρτσα από το Oral B που ονομάζεται Clic έχει μια επαναχρησιμοποιήσιμη βάση και μία κεφαλή που αποσπάται για να σταλεί πίσω για ανακύκλωση.

Το σαμπουάν Pantene διατίθεται σε ένα ελαφρύ μπουκάλι αλουμινίου αντί για πλαστικό. Η Puretto,  brand name της Loop, πωλεί σνακ  και κουλουράκια σε ανοξείδωτες συσκευασίες αντί πλαστικών .

Η διαδικασία σχεδιασμού για κάθε προϊόν διαρκεί μήνες. Ένα σκαφάκι σχεδιασμένο για παγωτό Häagen-Dazs, για παράδειγμα, χρήζει μιας μοναδικής δομής που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις διαδικασιών επαναχρησιμοποίησης , αλλά διατηρεί επίσης και το παγωτό πιο κρύο περισσότερη ώρα.

Τετρακόσιες μάρκες έχουν πλέον εγγραφεί στην πλατφόρμα και εργάζονται μέσω της διαδικασίας ανάπτυξης για τη δημιουργία νέων συσκευασιών για τα προϊόντα τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.