14 Μάι 2024
READING

Τα Starbucks ξανανοίγουν το 90% των καταστημάτων στις ΗΠΑ μέχρι τις αρχές Ιουνίου

2 MIN READ

Τα Starbucks ξανανοίγουν το 90% των καταστημάτων στις ΗΠΑ μέχρι τις αρχές Ιουνίου

Τα Starbucks ξανανοίγουν το 90% των καταστημάτων στις ΗΠΑ μέχρι τις αρχές Ιουνίου

Ως ένα πιθανό σημάδι για το πότε τα πράγματα μπορεί να ξαναζωντανεύουν στις ΗΠΑ, ο γίγαντας του καφέ Starbucks δήλωσε την Τρίτη ότι το 90% των καταστημάτων που λειτουργούν από την εταιρεία θα είναι ανοιχτά μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Η γνωστή αλυσίδα με έδρα το Σιάτλ έχει συνολικά 32.050 καταστήματα παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένων περίπου 15.300 καταστημάτων στις ΗΠΑ.

Λίγο περισσότερο από τα μισά από τα καταστήματά σε όλο τον κόσμο ανήκουν στην εταιρεία, αλλά αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% των εσόδων.

Το άνοιγμα των καταστημάτων δεν σημαίνει ότι όλα πάνε πίσω στο φυσιολογικό. Τα καθίσματα, εάν θα επιτρέπονται, θα είναι περιορισμένα με τις οδηγίες κοινωνικής απόστασης να ακολουθούνται αυστηρά.

Παραλαβή χωρίς επαφή, μεταφορά ή παράδοση μέσω του Uber Eats, που διατίθεται στα Starbucks που είναι ανοιχτά αυτήν τη στιγμή, αναμένεται να είναι ο νέος κανόνας και για άλλα καταστήματα.

Η πανδημία έχει οδηγήσει σε αύξηση των παραγγελιών για αγορές τροφίμων και παράδοσης φαγητού, με πολλούς εμπόρους να απαγορεύουν τις συναλλαγές με μετρητά προς το παρόν.

Επίσης αυτή η κατάσταση έδωσε μια νέα ώθηση στην κορυφαία εφαρμογή για κινητά της Starbucks. Η ψηφιακή επιβράβευση των ενεργών μελών στις ΗΠΑ αυξήθηκε 15 %, σε 19,4 εκατομμύρια, κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Ο αριθμός πιθανότατα θα αυξηθεί. Για παράδειγμα, σε μερικά από τα καταστήματα της Starbucks στη Νέα Υόρκη, επικολλούνται πινακίδες στα παράθυρα δίνοντας στους καταναλωτές οδηγίες βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο λήψης, παραγγελίας και πληρωμής μέσω της εφαρμογής για κινητά.

Οι Baristas σε τοποθεσίες που είναι ανοιχτά τα καταστήματα, βρίσκονται πίσω στις πόρτες για να παραδίδουν παραγγελίες ή να βοηθούν όσους χρειάζονται βοήθεια με τις εφαρμογές για κινητά.

Κατά το τρίμηνο που έληξε στις 29 Μαρτίου, οι παγκόσμιες συγκρίσιμες πωλήσεις με τον προηγούμενο χρόνο μειώθηκαν κατά 10%, επηρεασμένες από τη μείωση κατά 13% του αριθμού των αποδείξεων ενώ ο μέσος όρο απόδειξης κατά 4%.

Στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο μειώθηκαν κατά 3%, με την πτώση να αναμένεται να αυξηθεί αυτό το τρίμηνο καθώς η Νέα Υόρκη και άλλες πολιτείες έχουν αποκλειστεί στα σπίτια από τα μέσα Μαρτίου.

Στην Κίνα, όπου προήλθε η πανδημία, οι συγκρίσιμες πωλήσεις καταστημάτων μειώθηκαν κατά 50% το προηγούμενο τρίμηνο. Για τα Starbucks αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά με περίπου 4.350 καταστήματα.

«Είμαστε σίγουροι ότι η μάρκα είναι σε καλή θέση», δήλωσε ο CEO Kevin Johnson σε τηλεδιάσκεψη αργά την Τρίτη. “Αυτές οι αρνητικές επιπτώσεις είναι προσωρινές.”

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.