14 Μάι 2024
READING

Οι πωλήσεις της H&M πέφτουν ενώ τα αποθέματα αυξάνονται

1 MIN READ

Οι πωλήσεις της H&M πέφτουν ενώ τα αποθέματα αυξάνονται

Οι πωλήσεις της H&M πέφτουν ενώ τα αποθέματα αυξάνονται

Η H&M ο δεύτερος μεγαλύτερος retailer μόδας στον κόσμο, δήλωσε ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν 57% από τις αρχές Μαρτίου σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο, καθώς η πανδημία COVID-19 και το lockdown κράτησαν τα καταστήματά της κλειστά. 

Από την άλλη οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 32%, σύμφωνα με την εταιρεία, καλύπτοντας την περίοδο από την 1η Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου.

Η H&M προειδοποίησε στις 3 Απριλίου ότι θα πραγματοποιήσει ζημιές έπειτα από πολλές στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο.

Άρχισε να ανοίγει σταδιακά καταστήματα από τα τέλη του περασμένου μήνα, αλλά ακόμη 3.050 καταστήματα παραμένουν προσωρινά κλειστά.

Η H&M δήλωσε ότι τα αποθέματά της για τα αδιάθετα προϊόντα αυξήθηκαν σε πάνω 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Aπριλίου, από 3,7 δισεκατομμύρια στα τέλη Φεβρουαρίου και 4 δισεκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Είχε επισημάνει τον περασμένο μήνα ότι τα αποθέματα θα αυξηθούν προσωρινά λόγω της ξαφνικής πτώσης της ζήτησης που σχετίζεται με την πανδημία.

Στη Γερμανία, οι πωλήσεις μειώθηκαν μέχρι στιγμής κατά 46% ενώ στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 71%, ανέφερε ο όμιλος.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.