21 Μάι 2024
READING

Η Apcoa μετατρέπει χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων σε κέντρα διανομής e-commerce

1 MIN READ

Η Apcoa μετατρέπει χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων σε κέντρα διανομής e-commerce

Η Apcoa μετατρέπει χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων σε κέντρα διανομής e-commerce

Την μετατροπή του Ευρωπαϊκού δικτύου χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων σε κέντρα διανομής όπου ειδικά διαμορφωμένα ποδήλατα μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo bikes) θα παραδίδουν τις παραγγελίες στα κέντρα των πόλεων, σχεδιάζει να κάνει πράξη η Apcoa.

 Η τελευταία, διαχειρίζεται κάτι παραπάνω από 8.000 χώρους στάθμευσης οχημάτων που με την σειρά τους διαθέτουν περί τις 1,4 εκατομμύριο θέσεις στάθμευσης σε 12 συνολικά Ευρωπαϊκές χώρες.

Στο δυναμικό της Apcoa συμπεριλαμβάνονται χώροι στάθμευσης σε κέντρα πόλεων, κοντά σε αεροδρόμια και μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Η Γερμανική εταιρεία θα επιχειρήσει, ουσιαστικά, να επεκτείνει στην πράξη την πετυχημένη δοκιμή που πραγματοποίησε στην Στουτγάρδη πριν από λίγο καιρό.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το ερευνητικό ινστιτούτο Fraunhofer και την εταιρεία courier με ποδήλατα Velocarrier, δέσμευσε έναν αριθμό χώρων στάθμευσης οχημάτων τοποθετώντας containers προκειμένου να εξυπηρετήσουν online παραγγελίες.

Στη συνέχεια, αυτές παραδίδονταν από εξειδικευμένα cargo bikes, εξαλείφοντας την αναγκαιότητα χρήσης μεγαλύτερων βαν που με την σειρά τους θα αναλάμβαναν να κάνουν πράξη το –περίφημο- “last mile”, το οποίο εξαιτίας των ιδιαίτερα στενών δρόμων που χαρακτηρίζουν το κέντρο πολλών Ευρωπαϊκών πόλεων, ανήγαγαν το συγκεκριμένο task σε ένα δυσεπίλυτο εγχείρημα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.