18 Μάι 2024
READING

Τα εντός των συνόρων αεροπορικά ταξίδια στην Κίνα σε σταθερά ανοδική τροχιά

3 MIN READ

Τα εντός των συνόρων αεροπορικά ταξίδια στην Κίνα σε σταθερά ανοδική τροχιά

Τα εντός των συνόρων αεροπορικά ταξίδια στην Κίνα σε σταθερά ανοδική τροχιά

Σταδιακή ανάκαμψη έπειτα από την πανδημία Covid-19 εμφανίζει ο αεροπορικός κλάδος της Κίνας, με το πλήθος των ταξιδιών να ανέρχονται -πλέον- στο ήμισυ των όσων λάμβαναν χώρα πριν από την έλευση των απαγορεύσεων που συνδέονταν με τον κορωνοϊό.

Αυτά προκύπτουν από στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία ταξιδιωτικών analytics, ForwardKeys, έπειτα από την επεξεργασία των αεροπορικών εισιτηρίων που εκδόθηκαν.

Επιπροσθέτως, η ανάλυση των προαναφερθέντων αποκαλύπτει μια σημαντική αύξηση στις κρατήσεις πτήσεων εσωτερικού της τελευταίας στιγμής στην Κίνα, μεταξύ 11 και 21 Μαΐου, 2020.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο χρόνος παράδοσης μεταξύ εισιτηρίων και ταξιδιών μειώθηκε δραματικά.

Το 72% των αεροπορικών εισιτηρίων εκδόθηκε εντός 4 ημερών από την ημερομηνία πραγματοποίησης του ταξιδιού, σε σύγκριση με το 51% στο αντίστοιχο σημείο το 2019.

Τα στελέχη της ForwardKeys θεωρούν πως το συγκεκριμένο φαινόμενο επηρεάζεται σημαντικά από τους φοιτητές που επιστρέφουν στο πανεπιστήμιο, καθώς ο χρόνος συμπίπτει με το άνοιγμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων – ένα ορόσημο που αναμένεται να ενθαρρύνει τους Κινέζους καταναλωτές να ταξιδεύουν περισσότερο.

 Το ξέσπασμα της πανδημίας, έφερε την Κινεζική αγορά αερομεταφορών ένα βήμα πριν από την κατάρρευση και στο χείλος της καταστροφής.

Παρόλα αυτά, την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ξεκίνησε η ανάκαμψη, όπως καταδεικνύει το γεγονός πως η κίνηση των επιβατών σημείωσε άνοδο της τάξεως του 62,9%. Σ

ύμφωνα με την Forward Keys, καθ’ όλη  τη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου, τα αεροπορικά ταξίδια συνέχισαν να αυξάνονται μεν, με αργούς ρυθμούς ωστόσο.

Το άλμα ξεκίνησε στις αρχές Μάϊου και δη από τις διακοπές της Πρωτομαγιάς, ενώ είναι πιθανό μια ισχυρότερη ανάκαμψη να βρίσκεται σε εξέλιξη στον τομέα της φιλοξενίας, με πολλούς ανθρώπους να επιλέγουν να οδηγήσουν ή να πάρουν το τρένο υψηλής ταχύτητας αντί να πετάξουν.

Σύμφωνα με την έρευνα ετοιμότητας ταξιδιού που διενήργησε η China Tourism Academy και το διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο της Κίνας, Ctrip, το Μάρτιο, το 41% των ταξιδιωτών δήλωσε πως θα ταξιδέψουν με αυτοκίνητο μόλις είχε περιοριστεί το ξέσπασμα του Covid-19, το 29% θα ταξιδέψει με τρένο, το 16% θα πραγματοποιούσε ένα ταξίδι με πούλμαν και μόλις το 14% θα επέλεγε το ταξίδι με το αεροπλάνο.

Επιπλέον, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας ανέφερε ότι το 60% των παραθεριστών ταξίδεψαν με αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των διακοπών της Πρωτομαγιάς.

Αυτή η υπόθεση υποστηρίζεται περαιτέρω από αναφορές για πληρότητα ξενοδοχειακών μονάδων που υπερβαίνουν τώρα το 60%.

Ο Olivier Ponti, Αντιπρόεδρος του τομέα Insights της Forward Keys, δήλωσε: “Στα τέλη Απριλίου, περιμέναμε να δούμε αύξηση στις κρατήσεις πτήσεων εσωτερικού μόλις μειωθούν οι περιορισμοί για την πραγματοποίηση ταξιδιών εντός των συνόρων.

Και αυτό, πράγματι, συνέβη. Ωστόσο, ορισμένοι περιορισμοί εξακολουθούν να ισχύουν, κάνοντας πιθανό το σενάριο της περαιτέρω ανάκαμψης όταν αυτοί αφαιρεθούν και επανέλθει μια μορφή κανονικότητας.

Το 2020 αναμένω να αποτελέσει το έτος κατά το οποίο θα παρατηρηθεί «στροφή» των Κινέζων προς την επιλογή εγχώριων προορισμών για την πραγματοποίηση των διακοπών τους.

Κι αυτό καθώς σε πρώτο βαθμό οι κανόνες που ισχύουν για τα διεθνή ταξίδια αλλάζουν συνεχώς, γεγονός που εμποδίζει τους ενδιαφερόμενους επιβάτες-καταναλωτές να σχεδιάσουν και να κάνουν κράτηση για διακοπές στο εξωτερικό.

Δεύτερον, οι Κινέζοι είναι γενικά απρόθυμοι να εγκαταλείψουν το όνειρο της πραγματοποίησης διακοπών και για αυτό το λόγο θα αναγκαστούν να επιλέξουν τις εντός των συνόρων τουριστικές προσφορές. Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία ενδεχομένως να αποτελεί μονόδρομο”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.