18 Μάι 2024
READING

Συνένωση δυνάμεων για την αξιοποίηση δεδομένων από «έξυπνα» κτίρια

2 MIN READ

Συνένωση δυνάμεων για την αξιοποίηση δεδομένων από «έξυπνα» κτίρια

Συνένωση δυνάμεων για την αξιοποίηση δεδομένων από «έξυπνα» κτίρια

Συνολικά επτά Φιλανδικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Nokia, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αξιοποιήσουν δεδομένα να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και την βιωσιμότητα των κτιρίων, μεταβάλλοντας εκ των βάθρων τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί από τούδε και στο εξής το κτιριακό περιβάλλον.

Το project με την επωνυμία “KEKO” φιλοδοξεί να αναπτύξει ένα οικοσύστημα που με την σειρά του θα υλοποιήσει μια «έξυπνη» πλατφόρμα η οποία θα συλλέγει, αναλύει και με αυτοματοποιημένο τρόπο θα εφαρμόζει δεδομένα στους τομείς της συντήρησης των κτιρίων και τον εν γένει σχεδιασμό.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το projectKEKO” λαμβάνει χρηματοδότηση από τον κυβερνητικό οργανισμό που φέρει την ονομασία “Business Finland”.

Σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς, το σχήμα αναμένεται να λειτουργήσει για μια διετία, ενώ θα εκκινήσει τις σχετικές διαδικασίες από την αναγνώριση και εν συνεχεία την ανάπτυξη 100 καινούριων use cases που θα αφορούν σε δεδομένα που προκύπτουν από τα κτίρια.

Όπως αναφέρουν στελέχη των εταιρειών που συμμετέχουν στο “KEKO”, πρόθεσή τους είναι να δομήσουν από κοινού μια ψηφιακή πλατφόρμα, ενώ θα αξιοποιήσουν τα δεδομένα από «έξυπνα» κτίρια προκειμένου να καινοτομήσουν με νέες λύσεις που με την σειρά τους θα προβλέπουν τις ανάγκες όσων λειτουργούν εντός των κτιρίων, μετατρέποντας τα σε πλήρως λειτουργικά και responsive δομές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.