18 Μάι 2024
READING

Τα virtual event ήρθαν για να μείνουν

4 MIN READ

Τα virtual event ήρθαν για να μείνουν

Τα virtual event ήρθαν για να μείνουν

Η αγορά των εκθέσεων και των συνεδρίων δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την πανδημία και αναγκάστηκε να κάνει μεγάλες αλλαγές.

Μια από αυτές ήταν η διοργάνωση virtual events και το 51% των επαγγελματιών του marketing πιστεύει ότι αυτό δεν θα αλλάξει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Επίσης καταμετρήθηκε ότι το 25% πιστεύει ότι χάνεται η«απλή ανθρώπινη επαφή με άλλους στην ομάδα» και ένα άλλο 25% χάνει τη δικτύωση πέρα ​​από τον άμεσο κύκλο τους ενώ εργάζονται από το σπίτι.

Η έκθεση, “The Future of the ‘In-Person’ Business Economy”, αποκαλύπτει ότι το 21% των εργαζομένων χάνουν τις σύντομες μη προγραμματισμένες συνομιλίες που τους βοηθούν να επιτελέσουν εργασίες και το 20% χάνουν την δημιουργία σχέσεων μεταξύ συναδέλφων.

Μόνο το 10% των ατόμων χάνουν την προσωπική πρόσβαση στα αφεντικά τους.
27%  αναμένουν ότι η συμμετοχή σε in-person εκδηλώσεις δεν θα επιστρέψει στα προ-πανδημικά επίπεδα μόλις υποχωρήσει η κρίση υγείας, ενώ το 19% αναμένει ότι η παρακολούθηση θα επιστρέψει στα προηγούμενα επίπεδα.

Επιπλέον, το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι live συγκεντρώσεις πιθανότατα θα παραμείνουν virtual μετά την πανδημία.

Η έκθεση  παρέχει μια ματιά στο πώς θα διεξάγεται η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο του marketing, καθώς τα lockdowns αρχίζουν να χαλαρώνουν.

Ενώ οι αλληλεπιδράσεις με συναδέλφους είναι μεταξύ των πραγμάτων που οι επαγγελματίες του marketing χάνουν περισσότερο, τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι οι in-person συναντήσεις θα μπορούσαν να έχουν μόνιμο αντίκτυπο, καθώς πολλοί αναμένουν ότι η συμμετοχή δεν θα επιστρέψει στα προ-πανδημικά επίπεδα.

Η έκθεση βασίζεται σε μια διαδικτυακή έρευνα 343 στελεχών από διαφημιστικά γραφεία, διαφημιζόμενους, εκδότες, τεχνολογία διαφημίσεων και άλλους συναφείς κλάδους.

Ακόμα και τώρα που οι μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη αρχίζουν να ανοίγουν ξανά, πολλά διαφημιστικά γραφεία εξακολουθούν να διατηρούν την εργασιακή τους κουλτούρα με την ελπίδα να διατηρήσουν τους υπαλλήλους ασφαλείς από τα δεύτερα κύματα της πανδημίας.

Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την αγορά marketing και communication που συχνά εξαρτάται από προσωπικές σχέσεις και επαφές για τη δημιουργία καινοτομίας.

Εάν αυτές οι σχέσεις εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου, η απόδοση των επιχειρήσεων θα μπορούσε να επηρεαστεί.

Ωστόσο, οι εταιρείες ενδέχεται να είναι σε θέση να ενισχύσουν αυτά τα ζητήματα εστιάζοντας περισσότερο στο virtual socialization και στα networking events για να διατηρήσουν τους κοινωνικούς δεσμούς ισχυρούς.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι το 64% των ανθρώπων πιστεύουν ότι τα virtual events είναι ένας “τρόπος για να συναντηθούν νέες επιχειρηματικές προοπτικές και να δημιουργηθούν δυνητικοί πελάτες”.

Επιπλέον, το 56% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τα virtual events ήταν μια ευκαιρία «να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τους τρέχοντες πελάτες» και το 44% είπε ότι ήταν μια ευκαιρία να περάσουν «κοινωνικό χρόνο με τους συναδέλφους».

Τα virtual events θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διατήρηση του ηθικού και στη διατήρηση των κοινωνικών δεσμών που απαιτούνται για την ενίσχυση της δημιουργικότητας.

Για παράδειγμα, ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της βιομηχανίας, το Cannes Lions, θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ Δημιουργικότητάς του, 22-26 Ιουνίου online δωρεάν. Η εκδήλωση “Lions Live” θα περιλαμβάνει masterclass και hangout με ειδικούς και creative ειδικούς.

Καθώς οι επαγγελματίες του marketing αποκτούν καλύτερη κατανόηση του τι μπορεί να επιτευχθεί με virtual events, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαρκείς αλλαγές στην εμφάνιση των επιχειρηματικών εκδηλώσεων.

Οι ερωτηθέντες ρωτήθηκαν για τους τύπους των εκδηλώσεων που αναμένουν να δουν στο μέλλον, με το 62% να προβλέπει ότι θα δει παγκόσμιες virtual εκδηλώσεις με live streaming βίντεο από κορυφαίους ομιλητές.

Το 59% πιστεύει ότι θα εμφανιστούν virtual events προσαρμοσμένα σε καθορισμένες ομάδες εμπειρογνωμόνων και ειδικών. Τέλος το 47% πιστεύουν ότι θα εμφανιστούν member-only virtual networking events που έχουν σχεδιαστεί για τη σύνδεση επιχειρήσεων με προοπτικές.

Η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία remote events όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να επιδείξουν και να δοκιμάσουν νέα προϊόντα ή υπηρεσίες, σύμφωνα με την αναφορά.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.