18 Μάι 2024
READING

Προσωπικότητες της πανδημίας | προσεκτικοί αισιόδοξοι, αμελείς απαισιόδοξοι και άλλοι

3 MIN READ

Προσωπικότητες της πανδημίας | προσεκτικοί αισιόδοξοι, αμελείς απαισιόδοξοι και άλλοι

Προσωπικότητες της πανδημίας |  προσεκτικοί αισιόδοξοι, αμελείς απαισιόδοξοι και άλλοι

Μία μια νέα έρευνα, η “Pandemic Personas”, εντόπισε τέσσερα πανδημικά πρόσωπα – τους επιφυλακτικούς κυνικούς, τους προσεκτικούς αισιόδοξους, τους αμελείς απαισιόδοξους και τους χαλαρούς ονειροπόλους.

Σκοπός να βοηθήσει τις εταιρείες να κατανοήσουν την ψυχολογία των καταναλωτών την τρέχουσα στιγμή.

28% των καταναλωτών είναι επιφυλακτικοί και έχουν προστατευτική ή και αρνητική στάση. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει άτομα ηλικίας 25-64 ετών, αλλά οι ηλικίας 18-24 ετών έχουν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν μια κυνική προοπτική. 

23% των καταναλωτών είναι προσεκτικοί αισιόδοξοι, υιοθετούν προστατευτικές συμπεριφορές και παραμένουν θετικοί. 88% αυτής της ομάδας είναι άνω των 45 ετών.

30% των καταναλωτών θεωρούνται χαλαροί ονειροπόλοι. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια λαμπρή προοπτική και παραμένουν θετικοί χωρίς να ασκούν προστατευτικές συμπεριφορές.

Η πλειοψηφία αυτής της ομάδας είναι παντρεμένοι άνδρες, με το 82% αυτού του κοινού ηλικίας 45 ετών και άνω. Οι καταναλωτές που ζουν σε μικρές αγροτικές πόλεις ή αγροτικές κοινότητες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να θεωρηθούν χαλαροί ονειροπόλοι. 

Το 19% των καταναλωτών είναι απαισιόδοξοι, μια ομάδα με αρνητικές προοπτικές για την περίοδο μετά την πανδημία που δεν συμμετέχει σε προστατευτικές συμπεριφορές.

Αυτή η ομάδα αποτελείται κυρίως από ανύπαντρους άνδρες ηλικίας 25-64 ετών που έχουν υψηλό εισόδημα και τείνουν να ζουν σε αστικές ή προαστιακές περιοχές.

Το marketing σε μια περίοδο κρίσης δεν είναι εύκολο, και καθώς οι μάρκες μοιάζουν να περιηγούνται στο περίπλοκο περιβάλλον, η έρευνα βοηθά να κατανοήσουμε σαφώς με ποιον μιλούν.

Το AnalyticsIQ ανέπτυξε αυτά τα πρόσωπα για να βοηθήσει τους διαφημιζόμενους να κατανοήσουν πώς τα βασικά δημογραφικά κοινά μπορεί να αισθάνονται για την πανδημία, ώστε να μπορούν να προσαρμόσουν ανάλογα τα μηνύματά τους.

Για παράδειγμα, ένας προσεκτικός αισιόδοξος δίνει προτεραιότητα στην αγορά μάσκας, γαντιών και φυτικών προϊόντων, ενώ οι κυνικοί δαπανούν για σαπούνι και απολυμαντικά,  φάρμακα και μάσκες.

Από την άλλη πλευρά, οι αισιόδοξοι, ανοίγουν τα πορτοφόλια τους για αλκοόλ, DIY και ρούχα. Οι ονειροπόλοι δαπανούν για οικιακά καθαριστικά, είδη παντοπωλείου και φάρμακα.

Η έρευνα υπογραμμίζει επίσης πώς αντιμετωπίζουν τα διάφορα άτομα κατά τη διάρκεια της κρίσης την υγεία. Οι προσεκτικοί αισιόδοξοι κάνουν διαλογισμό και καλούν την οικογένεια.

Οι κυνικοί οι οποίοι είναι πιο πιθανό να συμπεριλάβουν μη φαρμακευτικές τεχνικές στη ρουτίνα υγείας και ευεξίας τους – πίνουν αλκοόλ, παίζουν μουσική και καθαρίζουν.

Οι χαλαροί ονειροπόλοι προσεύχονται καθώς ακούνε και παίζουν μουσική, ενώ οι απαισιόδοξοι πίνουν αλκοόλ, τρώνε και καθαρίζουν.

Με την πάροδο του χρόνου, οι καταναλωτές άρχισαν να κουράζονται με διαφημίσεις που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Μέχρι τον Μάιο, είχε δημιουργηθεί μια αίσθηση ομοιότητας και εκμετάλλευσης, σύμφωνα με τον Ace Metrix. Σε αυτό το σημείο, οι διαφημίσεις που σχετίζονται με την πανδημία δυσκολεύτηκαν να περάσουν.

Καθώς η πανδημία εξαντλείται, το ίδιο ισχύει και για την ανάγκη για πιο ευαίσθητα μηνύματα. Ο εντοπισμός διαφορετικών προσώπων πανδημίας μπορεί να βοηθήσει τις επωνυμίες να προσδιορίσουν πού ταιριάζουν οι πελάτες τους και να δημιουργήσουν πιο σχετικά μηνύματα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.