02 Μάι 2024
READING

Έρευνα | Οι άνθρωποι ανυπομονούν να ταξιδέψουν και να ζήσουν μετά το εμβόλιο και όχι να αγοράσουν

3 MIN READ

Έρευνα | Οι άνθρωποι ανυπομονούν να ταξιδέψουν και να ζήσουν μετά το εμβόλιο και όχι να αγοράσουν

Έρευνα | Οι άνθρωποι ανυπομονούν να ταξιδέψουν και να ζήσουν μετά το εμβόλιο και όχι να αγοράσουν

Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι περιμένουν με ανυπομονησία το εμβόλιο κατά του κορονοϊού για να μπορέσουν να επανέλθουν στην ζωή τους όπως ήταν πριν.

Η αγορά άλλαξε το 2020 και τα περισσότερα χρήματα ξοδεύτηκαν σε ανάγκες για τρόφιμα και είδη σπιτιού μαζί με εξοπλισμό και ηλεκτρονικές συσκευές γραφείου που προορίζονται για οικιακή χρήση.

Τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά το μεγαλύτερο διάστημα σε όλες τις χώρες και το ηλεκτρονικό εμπόριο κέρδισε μεγάλο μερίδιο από την αγορά.

Οι περισσότεροι retailers σε όλο τον κόσμο αναμένουν την επαναφορά στην κανονικότητα ώστε να ανοίξουν και πάλι τα καταστήματα τους και να επανακτήσουν τις χαμένες πωλήσεις.

Φαίνεται όμως ότι οι άνθρωποι έχουν άλλες προτεραιότητες μετά την χορήγηση του εμβολίου για το τι θα κάνουν στην ζωή τους.

Χαμηλά στις προτεραιότητες των Ευρωπαίων πολιτών -και όχι μόνο- είναι οι αγορές καταναλωτικών αγαθών μετά την αναμενόμενη έλευση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με έρευνα.

Αντιθέτως, η διαθεσιμότητα του εμβολίου μπορεί να ευνοήσει πολύ τις προοπτικές της τουριστικής βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα η εταιρεία δημοσκοπήσεων Dynata ρώτησε περισσότερα από 5.000 άτομα στη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία πώς θα άλλαζαν τη συμπεριφορά τους όταν ένα εμβόλιο COVID-19 γίνει ευρέως διαθέσιμο.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι ανυπομονούσαν να επισκεφτούν ξανά φίλους ή συγγενείς (61%) και να βγαίνουν από το σπίτι πιο συχνά (53%).

Στη Γερμανία και τη Βρετανία, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι ανυπομονούσαν να κάνουν διακοπές ξανά στο εξωτερικό.

Συνολικά, ένας στους δύο ερωτώμενους ανυπομονούσε να μην χρειάζεται πλέον να φοράει μάσκα προσώπου.

Ωστόσο, μόνο το 12% δήλωσε ότι ανυπομονούσε να ξοδέψει περισσότερα χρήματα αντί να αποταμιεύει.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, την περασμένη Άνοιξη, το ποσοστό αποταμίευσης στη Γερμανία διπλασιάστηκε, καθώς πολλοί καταναλωτές έπρεπε να μείνουν στο σπίτι και τα καταστήματα αναγκάστηκαν να κλείσουν.

Αναμένεται λοιπόν ότι ο τουρισμός θα είναι ευνοημένος και τα ταξίδια θα αλλάξουν μετά την πανδημία.Σε έρευνα του National Geographic καταγράφηκαν πιθανές αλλαγές στον τρόπο που θα ταξιδεύουμε.

Η βιωσιμότητα θα είναι η κινητήρια δύναμη

Οι καταναλωτές θα ενδιαφέρονται περισσότερο για την αειφορία και θα αναλάβουν το ρόλο των «υπεύθυνων πολιτών» απαιτώντας υπεύθυνες ταξιδιωτικές πολιτικές. Η βιομηχανία θα ανταποκριθεί με ενεργά μέτρα για να δώσει προτεραιότητα σε έναν υγιή κόσμο έναντι των περιθωρίων κέρδους.

Τα ταξίδια μας θα γίνουν πιο περιεκτικά

Η διαφορετικότητα και η αποδοχή θα είναι μέρη της αντίληψης μας στο τρόπο που θα ταξιδεύουμε.Και αυτό θα προέλθει από τα μαθήματα αποδοχής που μας έδωσε η πανδημία και μας έκανε να σκεφτούμε περισσότερο.

Οι μικρές κοινότητες θα παίξουν μεγαλύτερο ρόλο

Η αίσθηση της κοινότητας που μας λείπει μέσα στην πανδημία θα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην επιλογή των ταξιδιών μας.Τα απλά πράγματα μέσα σε μια μικρή κοινωνία θα μας δίνουν πολύ μεγάλη ευχαρίστηση και την αίσθηση ότι ανήκουμε κάπου.

Θα αναζητήσουμε ποιότητα σε σχέση με την ποσότητα

Τελικά αυτό που θα μείνει από την πανδημία είναι η ανάγκη μας να ζήσουμε την ζωή μας, να νιώσουμε ελεύθεροι και βέβαια να έχουμε μια ποιοτική ζωή.

Οι άνθρωποι έχουμε πάντα τις ίδιες ανάγκες, να νιώθουμε και ναι ζούμε.Να ζούμε μαζί με άλλους ανθρώπους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.