02 Μάι 2024
READING

Το ΙΚΕΑ θέλει να μάθει από τα παιδιά

3 MIN READ

Το ΙΚΕΑ θέλει να μάθει από τα παιδιά

Το ΙΚΕΑ θέλει να μάθει από τα παιδιά

Από εδώ και στο εξής τα παιδιά δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν στο Βόρειο Πόλο για να δοκιμάσουν και να χαρούν τα παιχνίδια. Εάν τα εν λόγω παιδιά τυγχάνει να αγαπούν το παιχνίδι και τον χρόνο που αφιερώνουν σε αυτό, τότε πληρούν τις προδιαγραφές για μια κορυφαία θέση εργασίας στα IKEA!

Πιο αναλυτικά, το αρμόδιο τμήμα της σουηδικής εταιρείας επίπλων προσλαμβάνει έναν υπεύθυνο παιχνιδιού για να δοκιμάζει και να τεστάρει τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες παιχνιδιών.

Στην λίστα με τις απαιτήσεις θα συναντήσει κανείς ένα βασικό προσόν για τον υποψήφιο :  η ηλικία του να είναι μεταξύ των 4 και των 12 ετών!

Στην συνέχεια, τα προαπαιτούμενα για την σχετική αίτηση περιλαμβάνουν: την αγάπη για το παιχνίδι, την περιπέτεια και μια ζωηρή φαντασία που μετατρέπει τα συνηθισμένα, καθημερινά αντικείμενα όπως τα φύλλα και τις καρέκλες σε παιχνίδια υψηλών προδιαγραφών, όπως τα οχυρά και τα κάστρα, δηλαδή, άλλη μια μέρα στη ζωή ενός παιδιού.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή η καινοτόμα θέση εργασίας ήρθε σε μια εποχή που τα παιδιά αφιερώνουν συνολικά λιγότερο χρόνο στο παιχνίδι.

Σύμφωνα, μάλιστα, με μία έρευνα που διενέργησε η εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα παιδιά επενδύουν κατά μέσο όρο 254 ώρες λιγότερο στο παιχνίδι σε σχέση με τον χρόνο που οι γονείς τους διέθεταν στην ίδια ηλικία.

Επιπλέον, περισσότερα από τα μισά παιδιά που ερωτήθηκαν παίζουν λιγότερο τώρα σε σχέση με πριν την πανδημία του κοροναϊού, ενώ, τα τρία τέταρτα των γονέων φαίνεται να παρατηρούν μια αλλαγή στη διάθεση των παιδιών τους.

Έτσι, το ΙΚΕΑ εισάγει για πρώτη φορά τον ρόλο αυτό με σκοπό να γιορτάσει το παιχνίδι ως θεμελιώδες δικαίωμα, σύμφωνα με τα όσα λέει η εταιρεία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο ρόλος αυτός δεν αφορά σε μια δουλειά αυτή καθαυτή, αλλά σε έναν διαγωνισμό, όπως επιβεβαιώνει ένας εκπρόσωπος του ΙΚΕΑ.

Δεν πρόκειται δηλαδή για έναν μισθωτό ρόλο,  αλλά ως ανταμοιβή τα παιδιά μπορούν να κρατήσουν όλα τα παιχνίδια τα οποία δοκιμάζουν. Ο υποψήφιος που θα επιλεχθεί θα υπηρετήσει ως CPO για ένα έτος, αρχής γενομένης από το 2021.

Επιπρόσθετα, η θέση είναι μερικής απασχόλησης και ασκείται από το σπίτι, ενώ το κύριο καθήκον του είναι να ενεργεί υπερ της διασκέδασης του: να δοκιμάζει δηλαδή νέα παιχνίδια κάθε φορά που υπάρχει μια νέα κυκλοφορία.

Φέτος, για παράδειγμα, τα IKEA κυκλοφόρησαν 35 νέα παιχνίδια. Ενδεχομένως, η περιγραφή αυτή μπορεί να ακούγεται σαν την ιδανική θέση εργασίας ακόμα και για τους young at heart ενήλικες , αλλά δυστυχώς προορίζεται αποκλειστικά για τα πραγματικά παιδιά (με ηλικιακά κριτήρια), οπότε οι ενήλικες δεν μπορούν να αιτηθούν για την θέση. 

Όσα παιδιά ενδιαφέρονται για την θέση (και φυσικά και οι γονείς τους) μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2020, ενώ παράλληλα οι υποψήφιοι ενθαρρύνονται να νιώσουν δημιουργικοί, να διασκεδάσουν και να πειραματιστούν με την αίτησή τους.

Εάν τα δώρα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου είναι μία ευχάριστη συνθήκη για τα παιδιά, τότε η διαρκής επαφή με καινούρια παιχνίδια καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου ακούγεται η ιδανική συνθήκη για αυτά! Ας αρχίσει το παιχνίδι!

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.