30 Απρ 2024
READING

Η πρώτη υπηρεσία παράδοσης χωρίς οδηγό ξεκινά στην Καλιφόρνια

2 MIN READ

Η πρώτη υπηρεσία παράδοσης χωρίς οδηγό ξεκινά στην Καλιφόρνια

Η πρώτη υπηρεσία παράδοσης χωρίς οδηγό ξεκινά στην Καλιφόρνια

Η Καλιφόρνια έδωσε την άδεια για υπηρεσία παράδοσης με οχήματα αυτόνομης οδήγησης. Η Nuro εταιρεία ρομποτικής σχεδιάζει να ξεκινήσει τις παραδόσεις ήδη από το επόμενο έτος, χωρίς οδηγό.

Η Nuro δοκίμασε τα λεγόμενα οχήματα R2 ήδη από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Η νέα άδεια επιτρέπει πλέον στην εταιρεία να τη μετατρέψει σε πραγματική εμπορική δραστηριότητα, αν και υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί.

Για παράδειγμα, η ταχύτητα των οχημάτων θα περιορίζεται μέχρι 56 km/h και η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Το Nuro ιδρύθηκε από δύο πρώην μηχανικούς της Google και χρηματοδοτείται από την ιαπωνική πολυεθνική Softbank, η οποία επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στις τηλεπικοινωνίες και τη ρομποτική.

Τα αυτόνομα οχήματα χρησιμοποιούν ραντάρ, κάμερες θερμότητας και κάμερες 360 μοιρών για πλοήγηση. Το R2 έχει πλαίσιο σε σχήμα αυγού και είναι μικρότερο από τα περισσότερα αυτοκίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπάρχουν επίσης δύο διαμερίσματα ελεγχόμενης θερμοκρασίας μέσα στο όχημα για παράδοση. Οι πόρτες ανοίγουν αφού ο δέκτης έχει εισαγάγει έναν κωδικό.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα μεταφορών καθηγητή David Bailey του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, η ασφάλεια παραμένει ανησυχητική. Λαμβάνοντας υπόψη τους προαναφερόμενους περιορισμούς που επιβάλλονται στο R2, μιλά για μια ουσιαστικά περιορισμένη δοκιμή, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό βήμα προς ένα μέλλον χωρίς οδηγό.

Η Walmart ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα ξεκινήσει με αυτόνομα οχήματα σε δύο αμερικανικές πολιτείες το επόμενο έτος. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ συνεργάζεται με τον προμηθευτή τεχνολογίας Gatik για το σκοπό αυτό. Η Alibaba έχει επίσης σαφή σχέδια να ξεκινήσει τις παραδόσεις χωρίς οδηγό το 2021.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.