03 Μάι 2024
READING

Η Harley-Davidson κυκλοφορεί την πρώτη της adventure μοτοσικλέτα

2 MIN READ

Η Harley-Davidson κυκλοφορεί την πρώτη της adventure μοτοσικλέτα

Η Harley-Davidson κυκλοφορεί την πρώτη της adventure μοτοσικλέτα

Τρία σχεδόν χρόνια μετά την γνωστοποίηση των σχεδίων της, η Harley-Davidson κυκλοφόρησε την Pan America 1250, την πρώτη της adventure μοτοσικλέτα παγκοσμίως.  Μάλιστα, η Harley πρόκειται να κυκλοφορήσει δύο παραλλαγές της Pan America: την Pan America 1250 και την Pan America 1250 Special. 

Βέβαια, ενώ οι λειτουργίες της Pan America είναι οι συνήθεις αυτού του είδους, τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας έχουν διχάσει την κοινή γνώμη των ενδιαφερόντων. Έτσι παρά το γεγονός ότι ενδέχεται να υπάρξουν αρκετοί που θα ενθουσιαστούν με τον σχεδιασμό που θυμίζει αμερικάνικη ταινία περιπέτειας, αλλά σαφώς θα υπάρξουν συγχρόνως και αυτοί που δεν είναι λάτρεις αυτού του είδους! Φυσικά, τα καλά νέα είναι ότι δύσκολα θα μπερδέψει κανείς αυτήν την μηχανή με κάποια άλλη στον δρόμο.

Πιο συγκεκριμένα, το εμπρόσθιο μέρος καλύπτεται με τους προβολείς LED Daymaker της Harley και ένα ψηλό παρμπρίζ, ενώ στο πλάι η δεξαμενή των καυσίμων φέρει την υπογραφή του Harley V-Twin κινητήρα. Επιπλέον, ο κινητήρας είναι εξοπλισμένος με ένα κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

Ακόμη, όσον αφορά  τα επιμέρους χαρακτηριστικά, η μοτοσικλέτα διαθέτει μια οθόνη αφής 6,8 ιντσών εξοπλισμένη με δυνατότητες συνδεσιμότητας τηλεφώνου Bluetooth μέσω της εφαρμογής H-D. Επιπλέον, η Pan America είναι εξοπλισμένη με ένα σύστημα μετρήσεων το οποίο παρέχει δεδομένα σχετικά με τον  έλεγχο πρόσφυσης και τον κίνδυνο της ολίσθησης. 

Τέλος, υπάρχουν πέντε στυλ οδήγησης για να διαλέξουν οι οδηγοί:  κανονικός δρόμος, αθλητικό στυλ, βροχερές συνθήκες, off-road και off-road plus. Κάθε λειτουργία οδήγησης έχει διαφορετικές ρυθμίσεις και άλλη τεχνική υποστήριξη.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ του συμβατικού μοντέλου και της special edition. Πιο συγκεκριμένα, η Pan America 1250 Special διαθέτει δυνατότητες ελέγχου του φορτίου του οχήματος, σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, κεντρική βάση, ρυθμιζόμενο πεντάλ φρένου, πλάκα ολίσθησης αλουμινίου, θερμαινόμενες χειρολαβές, αυξημένες δυνατότητες προσαρμογής ύψος οδήγησης και τροχούς χωρίς σωλήνες.

Τέλος, οι επιλογές χρώματος είναι διαφορετικές και στις δύο παραλλαγές των μοτοσικλετών.Οι τιμές για την Pan America 1250 της Harley-Davidson ξεκινούν από περίπου 16.000 ευρώ ενώ για την Pan America 1250 Special η τιμή εκκίνησης κυμαίνεται γύρω στα 18.000 ευρώ. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.