30 Απρ 2024
READING

Το Dija αντίπαλος του Deliveroo ξεκινά πολλά υποσχόμενο για μισό χρόνο παράδοσης

2 MIN READ

Το Dija αντίπαλος του Deliveroo ξεκινά πολλά υποσχόμενο για μισό χρόνο παράδοσης

Το Dija αντίπαλος του Deliveroo ξεκινά πολλά υποσχόμενο για μισό χρόνο παράδοσης

Η Dija, μια ολοκαίνουργια υπηρεσία παράδοσης 10 λεπτών από δύο πρώην ανώτερα στελέχη του Deliveroo, ξεκίνησε σήμερα στο Λονδίνο η οποία έχει ήδη έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 20 εκατομμυρίων £ τον Δεκέμβριο.Η τελευταία προσθήκη στον αναπτυσσόμενο τομέα ταχείας παράδοσης θα ξεκινήσει με έναν στόλο περίπου 50 αναβατών που θα χαρακτηριστούν ως πλήρως εργαζόμενοι, αντί «ευέλικτοι», όπως είναι οι εργαζόμενοι στους οποίους βασίζονται οι αντίπαλοι όπως Deliveroo και Uber Eats.

Διαφημίζει επίσης ότι θα μειώσει επίσης τους χρόνους παράδοσης σε σχέση με τους ανταγωνιστές της προσφέροντας παράδοση σε μόλις 10 λεπτά με 1,99 £, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 20 λεπτών του Deliveroo.

Η Dija θα παραδίδει είδη παντοπωλείου απευθείας από τους προμηθευτές, στηριζόμενη σε ένα δίκτυο στρατηγικά τοποθετημένων καταστημάτων και τεχνολογίας αιχμής για την εκτέλεση παραγγελιών με πρωτοποριακή ταχύτητα.Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι δεν χρειάζεται να βασίζεται σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ, αλλά επειδή απασχολεί απευθείας αναβάτες, ο στόλος του μπορεί να είναι έτοιμος να κινηθεί αμέσως.

Η συλλογή και η συσκευασία μας δεν συμβαίνουν μέσα στα καταστήματα λιανικής αλλά στα δικά της σημεία και αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιεί την τεχνολογία όσο και τη τεχνογνωσία  για κατανομή ραφιών και χώρων και αυτό της επιτρέπει να παραλάβει και να συσκευάσει μια παραγγελία σε περίπου ένα λεπτό.

Επίσης συνεργάζεται με τους οδηγούς ως εργαζόμενοι και αυτό σημαίνει ότι καλύπτει πλήρως την αμοιβή τους, τις διακοπές τους, τη σύνταξη τους.Το μοντέλο της μοιάζει πολύ περισσότερο με την Domino’s. Στο τέλος της ημέρας αλλά και μετά από κάθε παράδοση επιστρέφουν στη βάση τους.

Τον περασμένο μήνα, η ανώτερη δικαστική αρχή στην Αγγλία αποφάσισε ότι μια ομάδα οδηγών Uber πρέπει να χαρακτηριστούν ως υπάλληλοι από την εταιρεία και όχι ως ανεξάρτητοι συνεργάτες.Αυτή η απόφαση-ορόσημο, η οποία ολοκλήρωσε ένα πενταετές δικαστήριο, αναμένεται να έχει «τεράστιες επιπτώσεις» για εταιρείες όπως οι Deliveroo, Amazon, Door Dash, Just Eat Takeaway και FoodPanda.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.