03 Μάι 2024
READING

Η Ryanair σημείωσε απώλεια  815 εκατομμυρίων ευρώ

1 MIN READ

Η Ryanair σημείωσε απώλεια  815 εκατομμυρίων ευρώ

Η Ryanair σημείωσε απώλεια  815 εκατομμυρίων ευρώ

Η Ryanair ανέφερε απώλεια 815 εκατ. ευρώ, καθώς η αεροπορική εταιρεία επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την πανδημία του κορονοϊού.

Στα αποτελέσματα του έτους 2021, η Ryanair αποκάλυψε ότι η επισκεψιμότητα των πελατών μειώθηκε κατά 81%, από 149 εκατομμύρια πέρυσι σε 27,5 εκατομμύρια. Πέρυσι, η αεροπορική εταιρεία σημείωσε κέρδος 1 δισ. ευρώ, αλλά αντίθετα αυτό το έτος η απώλεια έφτασε τα 815 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η απώλεια προκλήθηκε καθώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή όταν επέβαλαν απαγορεύσεις πτήσεων, περιορισμούς ταξιδιού και εθνικούς αποκλεισμούς.

Μια μερική ανάκαμψη παρατηρήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο δεν ενισχύθηκε από τις συνεχώς μεταβαλλόμενες οδηγίες για την αντιμετώπιση του δεύτερου και τρίτου κύματος της Covid-19.Η αεροπορική εταιρεία αναφέρει ότι ελαχιστοποίησε τις απώλειες θέσεων εργασίας μέσω συμφωνημένων περικοπών μισθών και συμμετοχής σε κυβερνητικά προγράμματα στήριξης.

Η Ryanair ισχυρίζεται ότι δεν προβλέπει ανάκαμψη στη ζήτηση που υπήρχε προ κορονοϊού  μέχρι το καλοκαίρι του 2022 εάν τα προγράμματα εμβολιασμού παραμένουν σε εξέλιξη. Προβλέπει ότι η κίνηση για όλο το έτος 2022 θα κυμαίνεται μεταξύ 80 και 120 εκατομμυρίων επιβατών, επιτρέποντας στην αεροπορική εταιρεία να ισοσκελίσει αυτό το οικονομικό έτος.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.