03 Μάι 2024
READING

Γιατί οι στάσεις λεωφορείων στην Αγγλία ξαφνικά μυρίζουν τριαντάφυλλα και αγγούρι

2 MIN READ

Γιατί οι στάσεις λεωφορείων στην Αγγλία ξαφνικά μυρίζουν τριαντάφυλλα και αγγούρι

Γιατί οι στάσεις λεωφορείων στην Αγγλία ξαφνικά μυρίζουν τριαντάφυλλα και αγγούρι

Μια τυπική στάση λεωφορείου σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη έχει μια αφθονία αρωμάτων, κυρίως άσχημη. Καυσαέρια, σκουπίδια και άλλες περίεργες μυρωδιές. Ωστόσο, το Hendrick’s Gin αποφάσισε να μετατρέψει μερικές από τις στάσεις των δημόσιων συγκοινωνιών στην Αγγλία σε μια εξαιρετική ευκαιρία marketing.

Για να προωθήσει το νέο Gin Cucumber Lemonade, η μάρκα πρόσθεσε σε στάσεις λεωφορείων στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Μπράιτον, το Κάρντιφ και το Λίβερπουλ, μια «ζωντανή οροφή» από τριαντάφυλλα και αγγούρια, ενώ ένα άρωμα διαχέεται μεταξύ των μετακινούμενων ανθρώπων.

Αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια των εμπορικών σημάτων να ζωντανέψουν την εμπειρία του λεωφορείου. Τα τελευταία χρόνια, η Pepsi χρησιμοποίησε οπτικά εφέ που μοιάζουν με αυτά του Χόλιγουντ, μια μάρκα χρωμάτων χρησιμοποίησε αισθητήρες για να εντοπίσει τα χρώματα που περνούν και η Samsung έκανε ζωντανή μια αφίσα λεωφορείου.

Αυτές οι τακτικές, όμως, μπορεί να είναι ριψοκίνδυνες. Η Goodby Silverstein & Partners το 2006 χρησιμοποίησε αρωματικές κορδέλες για να μεταφέρει τη μυρωδιά των μπισκότων σοκολάτας στις στάσεις λεωφορείων του Σαν Φρανσίσκο παράλληλα με αφίσες «Got Milk?». Σχεδόν αμέσως, οι καταγγελίες ανάγκασαν τις αρχές να αφαιρέσουν τις αρωματικές κορδέλες.

Με την εμφάνιση της ψηφιακής διαφήμισης τα τελευταία 20 χρόνια, υπαίθριοι χώροι, όπως στάσεις λεωφορείων και διαφημιστικές πινακίδες θεωρούνταν μερικές φορές ξεπερασμένοι και εκτός εποχής. Ωστόσο, καθώς οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναπτύχθηκαν ραγδαία, το ίδιο συνέβη και με την ικανότητα μιας μικρής αφίσας να γίνει viral. Μια μάρκα θα μπορούσε να φτιάξει μια διαφημιστική πινακίδα ή μια αφίσα σε στάσεις λεωφορείων σε μια πόλη που θα μπορούσε να τη δει ένα παγκόσμιο κοινό. Αυτό φαίνεται να είναι ακριβώς αυτό που στοχεύει το Hendrick’s. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.