02 Μάι 2024
READING

5 τρόποι να αυξηθούν οι πωλήσεις ενός brand μέσω των social media 

4 MIN READ

5 τρόποι να αυξηθούν οι πωλήσεις ενός brand μέσω των social media 

5 τρόποι να αυξηθούν οι πωλήσεις ενός brand μέσω των social media 

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην διατήρηση της σύνδεσης και της επικοινωνίας των εμπορικών σημάτων με τους πελάτες τους. Εκτός από αυτό τα social media αποτελούν έναν ισχυρό παράγοντας δραστηριοποίησης των direct πωλήσεων. Επομένως τίθεται το εξής ερώτημα: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται για να προσελκύσουν καταναλωτές και να αυξήσουν τις πωλήσεις του εκάστοτε brand;

Αν ναι, τότε καλό θα ήταν να διασφαλιστεί ότι όλες οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τις επιχειρήσεις συνδέονται άμεσα με την αύξηση των πωλήσεων. Οι πέντε βασικοί στρατηγικοί πυλώνες προσέλκυσης καταναλωτών και αύξησης των πωλήσεων μέσω των social media είναι οι εξής: 

  1. Βασική αρχή είναι ο προγραμματισμός 

Όταν πραγματοποιείται το αρχικό launch του brand, εκείνο που έχει σημασία είναι ο ρεαλισμός και η αίσθηση της πραγματικότητας, διότι όταν ξεκινάει να λειτουργεί ένα brand για πρώτη φορά, είναι απλώς ένα κοινό site ανάμεσα στην κοινότητα των υπόλοιπων καναλιών marketing. Επομένως είναι απαραίτητο να μεγιστοποιηθεί η προβολή, κάτι το οποίο θα ενισχύσει την δημοτικότητα και κα’ επέκταση την άνοδο των πωλήσεων. Δεδομένου αυτού, η συνέπεια και το ξεχωριστό όνομα του brand, το οποίο θα βρίσκεται διαθέσιμο στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, αποτελούν ιδιαιτέρως σημαντικά βήματα. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι:

  • Κάθε προφίλ θα αναγνωρίζεται ως βασικό μέρος του εκάστοτε brand, πράγμα που σημαίνει ότι θα συμβάλλει στη συνολική αναγνωσιμότητα της μάρκας. 
  • Κάθε προφίλ θα αξιολογείται ξεχωριστά για το κάθε όνομα του brand συμβάλλοντας στον έλεγχο των αποτελεσμάτων αναζήτησης στις πλατφόρμες. 
  1. Δημιουργία ενός image brand με βάση τη συνέπεια 

Εκτός από το brand και την οπτική του ταυτότητα (λογότυπο και χρώματα), υπάρχει ένας ακόμη ισχυρός τρόπος ώστε να ενισχυθεί η αναγνωσιμότητα της μάρκας και να αυξηθεί σε ευρύτερο επίπεδο η παρουσία της εταιρείας. Το ενδιαφέρον τον ανθρώπων κεντρίζεται ιδιαίτερα μέσω οπτικών διαύλων και συσχετισμών. Αυτό οφείλεται στο «pictorial superiority effect», το οποίο σχετίζεται με την ικανότητα του εγκεφάλου να διατηρεί οπτικές πληροφορίες πολύ ευκολότερα από ότι σε κάποιο κείμενο. Επομένως η ταυτότητα του εκάστοτε brand θα πρέπει να είναι συνεπής σε όλα τα προφίλ στα social media, χρησιμοποιώντας: 

  • Profile pictures
  • Header εικόνες και δημιουργία σελίδων των εκδηλώσεων 
  • social media graphics 
  • Ads 
  1. Ευθυγράμμιση Social Media Copy και Landing Page

Το marketing στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να θεωρηθεί interruptive. Δηλαδή οι άνθρωποι όταν χρησιμοποιούν κάποιο social media, ενώ βλέπουν το feed από τους φίλους και την οικογένεια τους, ξαφνικά διακόπτεται από κάποιο χορηγούμενο link με προϊόντα ή υπηρεσίες. Γι’ αυτό τον λόγο μία ισχυρή και συνεπής ταυτότητα της μάρκας θα μπορέσει να παροτρύνει τους ανθρώπους να μεταβούν στη σελίδα κάποιου brand, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα και τη δημοτικότητα. 

  1. Content Repurposing 

Το Content Repurposing είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας του brand μεταξύ των καναλιών. Κάθε πλατφόρμα είναι διαφορετική και οι τρόποι με τους οποίους αλληλοεπιδρούν οι άνθρωποι ποικίλλουν, πράγμα που σημαίνει ότι ο τρόπος προσέγγισης πρέπει να είναι διαφορετικός σε κάθε πλατφόρμα social media, μεγιστοποιώντας μ’ αυτόν τον τρόπο την προβολή του περιεχομένου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω: 

  • Δημοσίευσης content για μεγάλη χρονική διάρκεια. 
  • Δημιουργίας video ή slideshow για δημοσίευση σε Facebook, Instagram και YouTube.
  • Δημιουργίας ενός γρήγορου infographic για ανάρτηση σε Pinterest.
  • Μετατροπής των βασικών σημείων του εκάστοτε content σε visual quote, το οποίο θα δημοσιευθεί σε Instagram, Facebook και LinkedIn.
  • Μετατροπής όλων των visual quotes σε ένα συναρπαστικό social media βίντεο. 

Υπάρχουν αρκετά εργαλεία, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην οικοδόμησή ενός αποτελεσματικού περιεχομένου όπως είναι τα Canva, Visme, Haikudeck και Text Optimizer. 

  1. Εξατομίκευση της εκάστοτε Landing Page

Η εξατομίκευση marketing σημαίνει ότι παρέχονται διαφορετικές εμπειρίες στους χρήστες με βάση τις προηγούμενες αλληλεπιδράσεις του κάθε ατόμου με κάποιο brand. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να χρησιμοποιηθεί η εξατομίκευση, η οποία στοχεύει στην άνοδο των πωλήσεων μέσω των social media.

Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση της αναγνωρισιμότητας της μάρκας οδηγώντας σε άμεσες πωλήσεις. Το marketing και τα social media βρίσκονται σε πλήρη ισχύ όταν χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.