03 Μάι 2024
READING

H νέα καμπάνια της Gap «All Together Now» με την Katy Perry 

3 MIN READ

H νέα καμπάνια της Gap «All Together Now» με την Katy Perry 

H νέα καμπάνια της Gap «All Together Now» με την Katy Perry 
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Η Gap στις 25 Οκτωβρίου έκανε το λανσάρισμα της εορταστικής Χριστουγεννιάτικης καμπάνιας marketing, η οποία επικεντρώνεται στην αγάπη και την καλοσύνη με όνομα «All Together Now». Πρωταγωνιστεί η μουσικός Katy Perry, η οποία συνεχίζει να βασίζεται στη φιλοσοφία που έχει το συγκεκριμένο brand και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το σποτ διάρκειας 60 δευτερολέπτων απεικονίζει την Perry να περνάει το πρωί της, φορώντας το κλασικό φούτερ της Gap και να γυρίζει ένα μουσικό βίντεο για τη διασκευή του κομματιού των Beatles του 1967 «All You Need is Love».  Η νέα διαφήμιση θα προβληθεί τόσο στην τηλεόραση όσο και στο διαδίκτυο. Η Gap θα δωρίσει 1$ για κάθε stream του νέου cover της Perry στο Spotify στον μη κερδοσκοπικό Baby2Baby.

Η καμπάνια περιλαμβάνει επίσης και κάποια out-of-home media όπως είναι οι οδηγοί δώρων και οι αγοραστικές εφαρμογές μέσω social media, livestream καθώς και δυνατότητες (AR). Μια συνεργασία προϊόντων με την Disney συμπληρώνει τη καμπάνια «All Together Now», δημιουργώντας ένα φούτερ με κουκούλα με τον Mickey Mouse προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Καλοσύνης στις 13 Νοεμβρίου. 

Βασιζόμενη σε προηγούμενες προσπάθειες που συνδέονται με θέματα αγάπης, καλοσύνης και ενότητας, η νέα καμπάνια της Gap είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια που στηρίζει την παλιά φιλοσοφία της λεγόμενης «modern American optimism». Έτσι και τώρα το κάνει αναδεικνύοντας την Perry ως ένα cultural icon και μία change maker. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Gap συνδυάζει την στρατηγική κομμάτι marketing με τη μουσική. Για την εορταστική καμπάνια του 2020, το brand βασίστηκε στη Karen O και στο «Dream Baby Dream». Πριν από αυτό η προσπάθειά του «Stand United» το φθινόπωρο του 2020 περιλάμβανε διαφημίσεις, μέσω των οποίων επιδίωκαν ένα πιο δίκαιο μέλλον.

Η καμπάνια «All Together Now» έρχεται μόλις ένα μήνα μετά την πρεμιέρα της Gap μιας φθινοπωρινής καμπάνιας που παρουσίασε μια σειρά από ανεξάρτητους creators. Η συγκεκριμένη προσπάθεια εστίασε σε θέματα ατομικότητας συνεχίζοντας όμως να ενισχύει την προώθησης της αισιοδοξίας. Ακόμη δημιούργησε στην αρχή της χρονιάς μία στρατηγική για την περίοδο back to school, η οποία εμπνέει την εκπροσώπηση, την ένταξη και την αισιοδοξία, για να καλωσορίσει τα παιδιά καθώς επιστρέφουν στη μάθηση δια ζώσης το 2021.

Το marketing και οι δημιουργικές συνεργασίες με γνώμονα συγκεκριμένους στόχους της εταιρείας συνέβαλαν στη βελτίωση της εικόνας καθώς και της συνάφειας του brand. Η άνοδος των πωλήσεων οφείλεται και στις συνεχόμενες προσπάθειες marketing της εταιρείας. Η Gap τον Αύγουστο ανέφερε ότι οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου αυξήθηκαν κατά (29%) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, φτάνοντας τις υψηλότερες πωλήσεις σε δεύτερο τρίμηνο της τελευταίας δεκαετίας. 

https://www.youtube.com/watch?v=4zQZSFxl6Qs

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.