03 Μάι 2024
READING

Ειδήσεις από τον κόσμο

2 MIN READ

Ειδήσεις από τον κόσμο

Ειδήσεις από τον κόσμο
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Η Nike εξαγόρασε την RTFKT

Η Nike απέκτησε τη νεοφυή εταιρεία ψηφιακής μόδας RTFKT με στόχο να αναπτυχθεί στο metaverse. Η RTFKT ειδικεύεται στην κατασκευή εικονικών αθλητικών παπουτσιών και άλλων αξεσουάρ. Είναι φανερό ότι η Nike, μέσω της εξαγοράς,  επιδιώκει να ενισχύσει το ψηφιακό της αποτύπωμα και να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ώστε να εξυπηρετεί αθλητές και δημιουργούς στη διασταύρωση του αθλητισμού, της δημιουργικότητας, του gaming και του πολιτισμού. Η Rtfkt, στη συνεργασία με τη Nike, πρόκειται να δημιουργήσει συλλεκτικά αντικείμενα επόμενης γενιάς.

Η RTFKT ιδρύθηκε το 2020 και χρησιμοποιεί μηχανές παιχνιδιών, NFTs, blockchain και επαυξημένη πραγματικότητα για τη δημιουργία εικονικών προϊόντων και εμπειριών. Η RTFK είναι μια πρωτοποριακή και καινοτόμος μάρκα που επαναπροσδιορίζει τα όρια της φυσικής και ψηφιακής αξίας για να εξυπηρετήσει την ευρεία κοινότητα των δημιουργών της.

Η Ocado κερδίζει τη νομική μάχη κατά του αμερικανικού αντιπάλου

H Ocado και η Autostore αναπτύσσουν αυτοματοποιημένα συστήματα αποθήκευσης και ανάκτησης (ASRS) που λειτουργούν με παρόμοιες αρχές. Η AutoStore , κατέθεσε αγωγή στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC) κατηγορώντας της Ocado για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας υποστηρίζοντας ότι  ο διαδικτυακός λιανοπωλητής έχει αντιγράψει το ρομποτικό σύστημα αποθήκης του ευρεσιτεχνίας και έχασε τον πρώτο γύρο.

Ωστόσο, ο δικαστής της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ έκρινε ότι τρία από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της AutoStore είναι άκυρα και λέει ότι η Ocado δεν παραβιάζει το τέταρτο. Η AutoStore εγκατέλειψε την αξίωσή της για ένα πέμπτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το βράδυ πριν από τη δίκη. Η AutoStore σχεδιάζει να προσβάλει την απόφαση ενώπιον της πλήρους επιτροπής, η οποία θα εξετάσει τα πορίσματα και θα εκδώσει τελική ετυμηγορία τον Απρίλιο του 2022.

Εάν η υπόθεση δεν πάει υπέρ της Ocado, θα μπορούσε να την εμποδίσει αναπτυχθεί περισσότερο στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.