17 Μάι 2024
READING

Γιάννης Μαντάς Εμπορικός Διευθυντής Business Solutions LG Electronics Ελλάς | Η LG Electronics κατέχει ηγετική θέση στην παροχή προϊόντων και λύσεων για επαγγελματίες”

8 MIN READ

Γιάννης Μαντάς Εμπορικός Διευθυντής Business Solutions LG Electronics Ελλάς | Η LG Electronics κατέχει ηγετική θέση στην παροχή προϊόντων και λύσεων για επαγγελματίες”

Γιάννης Μαντάς Εμπορικός Διευθυντής Business Solutions  LG Electronics Ελλάς | Η LG Electronics κατέχει ηγετική θέση στην παροχή προϊόντων και λύσεων για επαγγελματίες”

Συζητήσαμε με τον κ.Γιάννη Μαντά, Εμπορικό Διευθυντή Business Solutions τμήματος της LG Electronics Ελλάς για τις λύσεις που προσφέρει η εταιρεία και τα προιόντα της.

Η LG Electronics κατέχει ηγετική θέση στην παροχή προϊόντων και λύσεων για επαγγελματίες δίνοντας μεγάλη σημασία στην Β2Β αγορά γιατί είναι αρκετά σημαντική σε μέγεθος και διευρύνεται συνεχώς. Τα προϊόντα της LG μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος των αναγκών της συγκεκριμένης αγοράς έχοντας μεγάλη χρηστική αξία είτε πρόκειται για Ξενοδοχειακές Τηλεοράσεις, Κλιματισμό, Αντλίες Θερμότητας, Οθόνες Ψηφιακής Σήμανσης, Mini bars ή ακόμα για λύσεις λογισμικού όπως η Infotainment Pro:Centric Πλατφόρμα  για ενημέρωση και έλεγχο του περιεχομένου που προβάλλεται στις ξενοδοχειακές τηλεοράσεις. Οι ανάγκες του κάθε εταιρικού πελάτη είναι μοναδικές και η LG έχει στόχο να ανταποκρίνεται σε αυτές, παρέχοντας στην αγορά τα κατάλληλα προϊόντα που απαιτούνται για κάθε εφαρμογή.  

Επιπλέον, επενδύουμε έμπρακτα στους συνεργάτες μας, στοχεύοντας στην κατάρτιση και εκπαίδευσή τους, μέσω της LG B2B Ακαδημίας που ιδρύθηκε το 2009 και στεγάζεται στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα. Η ακαδημία, προσφέρει εκπαιδευτικούς κύκλους προγραμμάτων που καλύπτουν τις ανάγκες συνεχούς εκπαίδευσης των επαγγελματιών στους τομείς Κλιματισμού και Information Display. Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό του επαγγελματία ως ένας αξιόπιστος συνεργάτης προσφέροντας ταυτόχρονα καινοτόμες και ενεργειακά αποδοτικές λύσεις.

  • Σε τεχνολογικό επίπεδο τι λύσεις προσφέρετε σε επιχειρήσεις  και πόσο αυτές βοηθάνε στην  εξέλιξη τους;

Η LG ξεχωρίζει για την προηγμένη τεχνολογία, την καινοτομία αλλά και τον σχεδιασμό των προϊόντων και λύσεων που προσφέρει. Το τμήμα LG Business Solutions δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να επιλέξουν από μία σειρά ολοκληρωμένων επαγγελματικών λύσεων κορυφαίας τεχνολογίας για την κάλυψη των αναγκών τους. Αρκετοί πελάτες μας επιλέγουν συνδυαστικές  λύσεις της LG, όπως για παράδειγμα στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού, όπου οι πελάτες εγκαθιστούν συστήματα θέρμανσης/κλιματισμού, ξενοδοχειακών τηλεοράσεων αλλά και οθονών ψηφιακής σήμανσης Digital Signage. 

Η LG έχει αποφασίσει ότι το pre & after sales support και η συνεχή, άμεση και εύκολη επικοινωνία με τους εταιρικούς πελάτες μέσω, είτε συνεργατών είτε του τηλεφωνικού μας κέντρου, αποτελεί πραγματικό παράγοντα διαφοροποίησης. Παρέχουμε ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών: είτε ως προμηθευτής προϊόντων και λύσεων (hardware & software), είτε ως σύμβουλος, για την παροχή tailor made υπηρεσιών, εργαλείων και λύσεων που θα καλύψουν τις ανάγκες κάθε επιχείρησης. 

Οι πελάτες μας μπορούν να νιώθουν την ασφάλεια και την υποστήριξη που τους αξίζει, με υπηρεσίες 24/7, δυνατότητα για πέντε χρόνια εγγύηση, συμβόλαια συντήρησης,  υπηρεσία αντικατάστασης αλλά και με τη συνεχή αναβάθμιση των συστημάτων τους. Βασικός άξονας της B2B πολιτικής που ακολουθεί η LG είναι η συνεχής αναζήτηση των πραγματικών αναγκών του τελικού εταιρικού πελάτη. 

  • Ποια ήταν η πορεία της εταιρείας σας τα τελευταία χρόνια και ποιοι είναι τομείς-κλάδοι είναι αυτοί στους οποίους εστιάζετε; 

Μία από τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις του ταχέως εξελισσόμενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος των τελευταίων ετών και αξιοποίησε τα νέα δεδομένα ήταν η LG Electronics Hellas. Ως αποτέλεσμα, κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της και να εδραιώσει τη θέση της στον χάρτη τόσο της ελληνικής όσο και κυπριακής αγορά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεών μας, την ενίσχυση του δικτύου στρατηγικών συνεργατών μας και την αναβάθμιση της θέσης της  μεταξύ των προμηθευτών των επιχειρήσεων.

Οι ολοκληρωμένες λύσεις της LG αφορούν το σύνολο της B2B αγοράς με ιδιαίτερη παρουσία στον ξενοδοχειακό τομέα, στον τομέα λιανικής πώλησης, στον τραπεζικό τομέα, και στον τομέα του δημοσίου. 

Έτσι, σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας αναφέρω κάποιες από τις ήδη σημαντικές συνεργασίες που είχαμε σε μεγάλα έργα όπως ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών Ελ. Βενιζέλος καθώς και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport στα οποία έχουμε εγκαταστήσει πάνω από 3.000 Digital Signage οθόνες αλλά και LED Walls, το  Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας στο Golden Hall όπου τοποθετήθηκαν Digital Signage λύσεις  με σκοπό να αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολιτιστική πλευρά του αθλητισμού, δημιουργώντας μια διαδραστική εμπειρία για τους επισκέπτες ή τέλος τη συνεργασία μας με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ  Οpap Arena, στo οποία έχουμε εγκαταστήσει τα εντυπωσιακά LED scoreboards, την καθηλωτική οθόνη LED Ribbon με επιφάνεια 348 τετραγωνικών μέτρων αλλά και λύσεις κλιματισμού, ως αποκλειστικός Technology Partner του γηπέδου. 

Το τμήμα LG Business Solutions έχει λάβει σημαντικά βραβεία στην Ελλάδα, τα οποία έρχονται να επισφραγίσουν την ενισχυμένη ανάπτυξη της εταιρείας μας, τη συμβολή της στη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος καθώς και την εντυπωσιακή της εξωστρέφεια σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις. Για παράδειγμα αναφέρουμε τα Gold βραβεία στα Environmental Awards αλλά και στα Greek Hospitality Awards.

  • Με δεδομένο ότι υπάρχει ενεργειακή κρίση ποιες δράσεις έχει κάνει η εταιρεία σε αυτή την κατεύθυνση με προτάσεις για παράδειγμα που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για θέρμανση? 

Η ενεργειακή κρίση, το επακόλουθο υψηλό κόστος της ενέργειας αλλά και η κλιματική αλλαγή των τελευταίων χρόνων ωθούν τους καταναλωτές να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης και ψύξης. Στον τομέα αυτόν διαθέτουμε μεγάλο εύρος λύσεων, που εστιάζουν όχι μόνο στην αποδοτικότητα, αλλά και στη χαμηλότερη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Παρατηρείται μια ανοδική τάση στην ελληνική αγορά σε ότι αφορά στην εγκατάσταση σύγχρονων ολοκληρωμένων και αποδοτικών λύσεων θέρμανσης. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών, τόσο σε επίπεδο οικιακής θέρμανσης (οικίες, ανακαινίσεις, ιδιωτικοί χώροι), όσο και σε επίπεδο επαγγελματικής χρήσης (γραφεία, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια),  στρέφεται σε συστήματα θέρμανσης που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και απαιτούν χαμηλότερο λειτουργικό κόστος. Κοινός παρονομαστής στην επιλογή αυτών είναι η υψηλή ενεργειακή απόδοση. 

Η LG διαθέτει μία ευρεία γκάμα ανάλογων προϊόντων με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις αντλίες θερμότητας Therma V που αντικαθιστούν τους καυστήρες πετρελαίου/αερίου καλύπτοντας οποιαδήποτε οικιακή ανάγκη, τροφοδοτώντας είτε ενδοδαπέδια συστήματα θέρμανσης είτε σώματα καλοριφέρ. Οι εφαρμογές με αντλίες θερμότητας Τherma V αποτελούν τις πιο οικονομικές και αποδοτικές λύσεις θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή στην αγορά. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό ρεύμα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προσφέρουν ισχυρή απόδοση, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση έως και 80%.

Η LG αναλαμβάνει την οικολογική της ευθύνη προσφέροντας λύσεις με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η αποκατάσταση του οικοσυστήματός μας δεν αποτελεί δευτερεύον ζήτημα ούτε για την LG ούτε για τους ανθρώπους της. Οι κυβερνήσεις, οι κοινότητες, οι επιχειρήσεις αλλά και οι ιδιώτες σε όλο τον κόσμο έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην οικολογική αλλαγή. Με μερικές μικρές και έξυπνες αλλαγές στην καθημερινή ζωή, όπως τη χρήση λύσεων που προστατεύουν το περιβάλλον, μπορούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο.

  • Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια σας?

Η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης τα τελευταία χρόνια, ιδίως στον τομέα B2B, όπου ανακοινώνονται μεγάλα έργα και επενδύσεις. Τα προγράμματα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» και «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» έφεραν επίσης αυξημένη κινητικότητα στην αγορά και ανέδειξαν την ανάγκη για ενεργειακή αναβάθμιση και αυτονομία, τάση η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Επίσης, η ακμάζουσα τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα αποτελεί μια θετική εξέλιξη, καθώς οι τουριστικοί φορείς αυξάνουν τις επενδύσεις και προσβλέπουν στην επόμενη φάση ανάπτυξης.

Καθώς προχωράμε προς το τέλος του έτους, είμαστε αισιόδοξοι για την ανάπτυξη και τις επιδόσεις μας. Με το ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας, τη δέσμευση μας για καινοτομία και την πελατοκεντρική προσέγγιση είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε τις αναδυόμενες ευκαιρίες και τις τάσεις της αγοράς. Αναμένουμε συνεχή ανάπτυξη σε διάφορες Β2Β αγορές στις περισσότερες των οποίων η LG Electronics Hellas και ο βασικός στόχος μας είναι ξεκάθαρος:  η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών του σύγχρονου καταναλωτή και επαγγελματία. 

Κύριο μέλημά μας είναι να προσεγγίζουμε τους καταναλωτές ή τους επαγγελματίες από τις μικρομεσαίες  και τις  μεγάλες επιχειρήσεις που εξερευνούν διαρκώς νέους τρόπους εξέλιξης και είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις με νέες τεχνολογίες επιτυγχάνοντας το βέλτιστο αποτέλεσμα. Εξελίσσουμε την εικόνα της επωνυμίας μας σταδιακά και σταθερά, με σκοπό να μεταφέρουμε το μήνυμά μας: “Life’s Good”, «Η Ζωή Είναι Ωραία».

WHO is WHO? / BIOΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Μαντάς είναι Εμπορικός Διευθυντής του Business Solutions τμήματος της LG Electronics Ελλάς. Είναι απόφοιτος της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκινά στον χώρο των πωλήσεων το 1997, ως επιθεωρητής Πωλήσεων στην πολυεθνική πετρελαϊκή εταιρεία TEXACO. Στη συνέχεια κατέχει υπεύθυνες διευθυντικές θέσεις στον χώρο των Πωλήσεων και του Marketing στις επίσης πολυεθνικές εταιρείες, SHELL και SONY επί σειρά ετών.

Το 2004 εντάχθηκε στην LG Electronics Ελλάς, ως Διευθυντής B2B Πωλήσεων, με σκοπό την δημιουργία ενός τμήματος απευθυνόμενο σε εταιρικούς πελάτες και από το 2012, ως Εμπορικός Διευθυντής του επαγγελματικού τμήματος. Είναι υπεύθυνος για όλες τις εταιρικές πωλήσεις της LG Electronics Hellas. Έκτοτε, το εύρος των δραστηριοτήτων του επαγγελματικού τμήματος αυξάνεται συνεχώς, με νέους συνεργάτες τόσο στους τομείς της ξενοδοχειακής  αγοράς, της εκπαίδευσης και των δημόσιων διαγωνισμών όσο και στο χώρο των κτηριακών εφαρμογών, των ενεργειακών εφαρμογών, των Digital Signage εφαρμογών και των Franchise, Loyalty and Promotion προγραμμάτων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.