02 Μάι 2024
READING

Η Estée Lauder υποστηρίζει την ομορφιά χωρίς αποκλεισμούς

3 MIN READ

Η Estée Lauder υποστηρίζει την ομορφιά χωρίς αποκλεισμούς

Η Estée Lauder υποστηρίζει την ομορφιά χωρίς αποκλεισμούς

Το πρώτο beauty app για χρήστες με προβλήματα όρασης

Για τα άτομα με προβλήματα όρασης, η εφαρμογή του μακιγιάζ μπορεί να είναι δύσκολη. Συχνά βασίζονται στην αφή ή στη βοήθεια άλλων ανθρώπων. Τώρα, η Estée Lauder λανσάρει μια εφαρμογή που να προσπαθήσει να κάνει αυτή τη διαδικασία πιο εύκολη, αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα προς την ομορφιά χωρίς αποκλεισμούς.

Το application, ονομάζεται “Voice-Enabled Makeup Assistance (VMA)” και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της φιλοδοξίας της Estée Lauder να υποστηρίξει την κοινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης, επιτρέποντάς τους την αυτοέκφραση και την αυτοδυναμία μέσω της σχέσης τους με το μακιγιάζ.

Διαβάστε ακόμα: Η Neutrogena παρουσιάζει 3D εκτυπωμένα, εξατομικευμένα συμπληρώματα

Για την ανάπτυξη της εφαρμογής, η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία καλλυντικών ήρθε σε επικοινωνία με καταναλωτές με προβλήματα όρασης και αυτό που έγινε πολύ σαφές ήταν ότι δεν είχαν την ανεξαρτησία που ήθελαν όταν επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν προϊόντα ομορφιάς και μακιγιάζ – αντ’ αυτού έπρεπε να βασίζονται σε άλλους.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή

Βασισμένη στις δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας και τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας και αναπτυγμένη με τη χρήση μηχανικής μάθησης, η πρώτη στο είδος της εφαρμογή “Voice-Enabled Makeup Assistance”, αναλύει το μακιγιάζ στο πρόσωπο του χρήστη για να αξιολογήσει την ομοιομορφία, τα όρια εφαρμογής και την κάλυψη.

Η ηχητική ανατροφοδότηση θα εντοπίσει, για παράδειγμα, αν το foundation ενός χρήστη ταιριάζει στο τόνο του δέρματός του ή αν το κραγιόν του είναι ανομοιόμορφο, και θα προσφέρει περιγραφές των συγκεκριμένων περιοχών που θα μπορούσαν να διορθωθούν, περιμένοντας τον χρήστη να κάνει τις προσαρμογές πριν “σαρώσει” ξανά το πρόσωπό του.

Ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει την ταχύτητα του voiceover και να αλλάξει τη φωνή χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση προσβασιμότητας στη συσκευή του. Η εφαρμογή VMA είναι δωρεάν για λήψη και χρήση και ανιχνεύει οποιοδήποτε μακιγιάζ – όχι μόνο τις μάρκες της Estée Lauder.

Πώς γίνεται η λήψη της εφαρμογής

Η VMA θα είναι αρχικά διαθέσιμη μέσω του Apple Store στο Ηνωμένο Βασίλειο και μέσω της ιστοσελίδας της Estée Lauder. Ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει στο Google Play store αργότερα μέσα στη χρονιά και σε άλλες μάρκες και αγορές της εταιρείας στο εγγύς μέλλον.

Το λανσάρισμα αποτελεί την πρώτη έκδοση της εφαρμογής, η οποία θα βελτιστοποιείται και θα βελτιώνεται συνεχώς τους επόμενους μήνες. Καθώς η τεχνολογία ωριμάζει, η Estée Lauder ελπίζει να επεκτείνει τις υπηρεσίες και τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων εμφανίσεων για επιλογή, σεμιναρίων με τη χρήση προϊόντων της μάρκας και αγορών εντός της εφαρμογής.

Διαβάστε ακόμα: H L’Oréal εκδημοκρατίζει την ομορφιά με τη χρήση νέων τεχνολογιών

Η Estée Lauder είναι το πρώτο brand που αναπτύσσει την εφαρμογή, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες – η καθεμία με την ίδια τεχνολογία αλλά με διαφορετικό branding. Για τις μελλοντικές εκδόσεις, μάλιστα, έχουν προγραμματιστεί ειδικά χαρακτηριστικά για κάθε μάρκα. Η εφαρμογή δεν περιλαμβάνει προωθητικές ενέργειες ή διαφημίσεις της μάρκας.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν 43 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν με τύφλωση και 295 εκατομμύρια που ζουν με μέτρια έως σοβαρή οπτική αναπηρία. Ο κλάδος της ομορφιάς έχει αργήσει να προσαρμοστεί ώστε να συμπεριλάβει καταναλωτές με προβλήματα όρασης ή άλλες αναπηρίες, από τη διαφημιστική αναπαράσταση έως το σχεδιασμό των προϊόντων, την αγοραστική εμπειρία και τα εμπόδια συμπεριφοράς.

Με πληροφορίες από Fashion United | Estée Lauder

Photo: Estée Lauder

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.