03 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: Ligue 1 Symphony

2 MIN READ

Campaign of the Day: Ligue 1 Symphony

Campaign of the Day: Ligue 1 Symphony

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Ένα από τα στοιχεία που κάνει ένα αθλητικό γεγονός, σπουδαίο, είναι ο ύμνος του. Στο ποδόσφαιρο, το UEFA Champions League είναι ιδιαίτερα γνωστό για το επικό του θέμα. Έχοντας αυτό κατά νου, το Prime Video που εδώ και δύο χρόνια αποτελεί τον επίσημο αναμεταδότη του Ligue 1 Uber Eats, του κορυφαίου γαλλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αποφάσισε να δημιουργήσει μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση που θα ταυτιστεί με την αθλητική διοργάνωση.

Όταν όμως πρόκειται για μια διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα ψυχαγωγίας, δεν μπορεί η παραγωγή της μουσικής επένδυσης, να μοιάζει με κάθε άλλη.

Κατά τη διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων η παράσταση δεν δίνεται μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και στα παρασκήνια, εκεί όπου οι προπονητές κάνουν κάθε είδους χειρονομίες για να δώσουν οδηγίες στους παίκτες. Οι προπονητές κατευθύνουν τους παίκτες όπως κάνουν οι μαέστροι με τους μουσικούς τους. Επομένως, για τη δημιουργία αυτού του ύμνου, το Prime Video μετέτρεψε τους προπονητές σε μαέστρους.

Για να το κάνει, το Prime Video πρώτα μαγνητοσκοπούσε κάθε προπονητή κατά τη διάρκεια των αγώνων πρωταθλήματος και συγκέντρωσε τις ώρες των κινήσεών τους. Από αυτό το υλικό, ο Γάλλος συνθέτης, Saycet, επέλεξε τις πιο εμπνευσμένες χειρονομίες ως βάση για τη μουσική σύνθεση. Το Prime Video δημιούργησε ένα μοναδικό σκηνικό στο αμφιθέατρο του Espace Niemeyer στο Παρίσι, όπου 70 μουσικοί και μια χορωδία έβλεπαν μια οθόνη που βρισκόταν στην κλασική θέση του μαέστρου. Εκεί παιζόταν το μονταρισμένο βίντεο με τις κινήσεις των προπονητών, οι οποίες και “οδηγούσαν” την ορχήστρα και τη χορωδία.

Ο ύμνος κυκλοφόρησε για το “le Classique”, το παιχνίδι με την μεγαλύτερη τηλεθέαση του πρωταθλήματος μεταξύ των αιώνιων αντιπάλων Μαρσέιγ και Παρί Σεν-Ζερμέν, ενώ το βίντεο μεταδόθηκε ζωντανά στο Prime Video πριν από την έναρξη του αγώνα. Στη συνέχεια, το συγκεκριμένο σποτ θα προβληθεί σε όλα τα γήπεδα του πρωταθλήματος.

Η καμπάνια δημιουργήθηκε από την Marcel Paris και την εταιρεία παραγωγής Allso.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.