02 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: On My Way To Currys

2 MIN READ

Campaign of the Day: On My Way To Currys

Campaign of the Day: On My Way To Currys

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Παλιές ηλεκτρονικές συσκευές που αφήνονται να μαραζώνουν σε ντουλάπια και σε σπίτια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ζωντανεύουν και μεταφέρονται σε ένα κατάστημα Currys, της μεγαλύτερης αλυσίδας πώλησης ηλεκτρικών ειδών στη χώρα, ώστε οι ιδιοκτήτες να τις επισκευάσουν. Στόχος της νέας καμπάνιας από την AMV BBDO και την Spark Foundry είναι η μείωση του όγκου των ηλεκτρονικών απορριμμάτων που καταλήγουν σε χωματερές.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρονικών αποβλήτων στον κόσμο το 2022, παράγοντας κατά μέσο όρο 23,9 κιλά ηλεκτρονικών απορριμμάτων (κυρίως ειδών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών) ανά άτομο, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Η Currys δεσμεύεται να βοηθά τους πελάτες της να διατηρούν τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη τους σε λειτουργική κατάσταση, να τα επισκευάζει στα ειδικά σημεία των καταστημάτων της ή να απορρίπτει τα αχρησιμοποίητα αντικείμενα με βιώσιμο τρόπο. Πέρυσι, η Currys συγκέντρωσε σχεδόν 60.000 τόνους τέτοιων συσκευών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, που σημαίνει ότι ανακυκλώθηκαν 1,3 εκατομμύρια προϊόντα.

Αυτή η νέα πρωτοβουλία συναλλαγών, η οποία αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής βιωσιμότητας της Currys «Long Life Tech», χρειαζόταν μια εκστρατεία για την παροχή κινήτρων στους καταναλωτές. Η απάντηση ήρθε με μια απλή και παιχνιδιάρικη καμπάνια στην οποία τα ηλεκτρονικά απόβλητα ζωντανεύουν. Στο σποτ συσκευές όπως μια παλιά τηλεόραση, μια ηλεκτρική σκούπα και ένα κινητό, περιηγούνται στους κεντρικούς δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου για να φτάσουν στο πλησιέστερο κατάστημά Currys. Μάλιστα, την ημέρα του γυρίσματος, τα συγκεκριμένα προϊόντα που τοποθετήθηκαν σε ειδικούς μηχανισμούς κυκλοφόρησαν όντως στους δρόμους, μπροστά σε ένα ανυποψίαστο κοινό – οι φυσικές και αυθεντικές αντιδράσεις του κόσμου αποτυπώθηκαν και αποτέλεσαν το περιεχόμενο του σποτ.

Το σποτ στα social media φέρει την υπογραφή της AMV BBDO και της Spark Foundry.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.