02 Μάι 2024
READING

Οι Γιατροί του Κόσμου για το Δικαίωμα στην Υγεία

2 MIN READ

Οι Γιατροί του Κόσμου για το Δικαίωμα στην Υγεία

Οι Γιατροί του Κόσμου για το Δικαίωμα στην Υγεία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» εγκαινιάζει μια καμπάνια που αναδεικνύει την πηγή ενός κρίσιμου ζητήματος της σύγχρονης κοινωνίας: τη δυσκολία στην πρόσβαση του συστήματος υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η καμπάνια των Γιατρών του Κόσμου «Δεν Μας Νοιάζει» φέρνει στο φως τις πτυχές μιας ανησυχητικής πραγματικότητας: οι άνθρωποι χωρίς χαρτιά, οι άστεγοι, οι εργαζόμενοι στο σεξ, οι χρήστες ναρκωτικών, τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ που βρίσκονται σε επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης, αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια πρόσβασης στο σύστημα υγείας.

«Αν είναι πρόσφυγας ή μετανάστης, δεν μας νοιάζει. Αν βρίσκεται εδώ ή εκεί μακριά, δεν μας νοιάζει. Αν του λένε ότι δίνει άσχημη εικόνα στη πόλη, δεν μας νοιάζει. Δεν μας νοιάζει η εμφάνισή τους, η θρησκεία ή η εθνικότητά τους. Αυτό που έχει σημασία για τους Γιατρούς του Κόσμου είναι το δικαίωμά τους στη φροντίδα υγείας», τονίζει η οργάνωση στην νέα της καμπάνια.

Η ενημερωτική εκστρατεία των Γιατρών του Κόσμου επικεντρώνεται στην κατάρριψη των στερεοτυπικών αντιλήψεων που στιγματίζουν κοινωνικά ευάλωτους συνανθρώπους μας, προβάλλοντας ως κεντρικό μήνυμα πως «Όλοι έχουν δικαίωμα στη Φροντίδα Υγείας. Αυτό που μας νοιάζει είναι η ανεμπόδιστη πρόσβαση στην Υγεία».

H καμπάνια αποτελεί δράση του έργου «ΘΕΟ.ΡΟ – Θέσπιση Οριζόντιου Οργανωσιακού και Στρατηγικού Πλάνου 2022-2025» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Active citizens fund», με φορέα υλοποίησης τους Γιατρούς του Κόσμου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.