01 Μάι 2024
READING

Ποια σούπερ μάρκετ επιλέγουν οι Έλληνες καταναλωτές και γιατί

4 MIN READ

Ποια σούπερ μάρκετ επιλέγουν οι Έλληνες καταναλωτές και γιατί

Ποια σούπερ μάρκετ επιλέγουν οι Έλληνες καταναλωτές και γιατί

Ο Σκλαβενίτης θα έλεγε κανείς ότι δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα στους καταναλωτές. Μπορείτε εάν θέλετε να κάνετε ένα απλό γκάλοπ σε φίλους και γνωστούς σας, για το ποια θεωρούν την φθηνότερη αλυσίδα. Όμως δεν είναι μόνο αυτό.

Γιατί το άλλο σημείο που θα πρέπει να σταθείτε, είναι ότι ο Σκλαβενίτης κυριαρχεί στη συνείδηση των Ελλήνων καταναλωτών, ως προς την αποτύπωση του “top of mind”. Πρόκειται δηλαδή για την πρώτη αλυσίδα που έρχεται στο μυαλό των Ελλήνων, όταν σκέφτονται σε ποιο σούπερ μάρκετ θα πάνε. Πρόσφατη έρευνα της Braincandy στο τέλος του 2022 και σε δείγμα 600 ατόμων ηλικίας 16-75 ετών ανά την επικράτεια φέρνει τον Σκλαβενίτη που έχει ποσοστό 42,1% στην πρώτη θέση αυτής της κατάταξης. Δεύτερη είναι η ΑΒ Βασιλόπουλος με 24,3%, ακολουθεί ο Μασούτης με 11%, η Lidl με 9,2%, τα My market με 6,5%, ο Γαλαξίας με 1,7%, η Market In με 2,1%, ο Κρητικός με 1,2% και η Bazaar με 0,4%.

Κερδίζει έδαφος η Lidl

Αυτό το διάστημα η ΑΒ Βασιλόπουλος προσπαθεί να γίνει η φθηνότερη αλυσίδα. Πρόσφατη έρευνα της NielsenIQ έδειξε ωστόσο ότι σε επίπεδο επιλογής και αξιολόγησης από τους καταναλωτές έχασε μερίδιο στην πίτα του ανταγωνισμού, τη στιγμή που οι δύο μεγάλοι της ανταγωνιστές, Σκλαβενίτης και Lidl άρχισαν να κερδίζουν έδαφος σε αυτόν τον τομέα. Η προσπάθεια της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, της ΑΒ Βασιλοπουλος, είναι να κερδίσει έδαφος στην αγορά μέσα από τη μείωση των τιμών. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι ο τζίρος της κινείται χαμηλότερα αυτή τη στιγμή σε σύγκριση με τη συνολική αγορά, η οποία αύξησε τις πωλήσεις της κατά 12% στο δίμηνο του 2023, ενώ αντίστοιχα η αύξηση του τζίρου της ΑΒ Βασιλόπουλος στο ίδιο διάστημα υπολογίζεται σε χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό. 

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και το γεγονός ότι ο Σκλαβενίτης σε πρόσφατη κλειστή έρευνα που πραγματοποιήθηκε με δείκτη απόδοσης της NielsenIQ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, εμφανίζεται πρώτος σε μία λίστα δέκα μεγάλων αλυσίδων με την ισχυρότερη μάρκα και την υψηλότερη αναγνωρισιμότητα καταστημάτων στην αγορά που δραστηριοποιείται. Στο κατόπι της ελληνικής λιανεμπορικής επιχείρησης βρίσκονται οι αλυσίδες ICA της Σουηδίας στη δεύτερη θέση, η Migros της Ελβετίας στην τρίτη θέση. Κατά σειρά ακολουθούν η Albert Heijn της Ολλανδίας, η Continente της Πορτογαλίας, η Plusτης Ρουμανίας, η Lidl Βουλγαρίας, η Kaufland Βουλγαρίας, η Kaufland Σλοβακίας, η Lidl Σλοβακίας. Για την ιστορία σας αναφέρω ότι η Kaufland είναι γερμανική αλυσίδα, η οποία ανήκει στο Schwarz Gruppe, που επίσης έχει στην ιδιοκτησία του τη Lidl.

6 στους 10 επιλέγουν ως βασική αλυσίδα αγορών τον Σκλαβενίτη

Αυτή τη στιγμή 4 στους 10 καταναλωτές έχουν ως προορισμό των αγορών τους τον Σκλαβενίτη και ακολουθεί η ΑΒ Βασιλόπουλος, αν και σε σημαντική απόσταση. Η Lidl παρά το γεγονός ότι αποτελεί εκπτωτική αλυσίδα, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τους αγοραστές. Μάλιστα το ποσοστό των τακτικών αγοραστών της Lidl για το 2023 είναι στα επίπεδα του 53%, κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από αυτό της ΑΒ Βασιλόπουλος. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και το γεγονός ότι ο Σκλαβενίτης φέτος έχει διευρύνει τη βάση των πελατών που την έχουν αγαπημένη αλυσίδα κατά 4%, κάτι που επιδρά και στην άμεση αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης. Τα υψηλά αυθόρμητης γνώσης του Σκλαβενίτη, σχετίζονται και με το υψηλό ποσοστό δέσμευσης των καταναλωτών που έχει πετύχει. Μάλιστα, ο δείκτης πιστότητας του Σκλαβενίτη είναι στο 61%, κάτι που σημαίνει ότι μετατρέπει σε τακτικούς πελάτες 6 στους 10 πελάτες που την επισκέπτονται, βάσει σχετικών στοιχείων της Nielsen. Αλλά και η Lidl κατάφερε φέτος να αυξήσει κατά 4% την βάση των τακτικών της πελατών.

Η περίπτωση της Μασούτης

Σε ένα έντονα ανταγωνιστικό πεδίο όπως αυτό που παρατηρείται στην Ελλάδα, οι λεπτομέρειες έχουν πάντα σημασία. Στα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της αγοράς, είναι ότι και η Μασούτης, αποκτώντας τα τελευταία χρόνια πανελλαδικό εκτόπισμα, έχει καταφέρει να κερδίσει πελατειακή βάση. Ωστόσο δεν έχει το ίδιο έντονη παρουσία σε όλη την επικράτεια και μάλιστα αυτό που καταγράφεται είναι η συρρίκνωση των κύριων πελατών της κάτι που έχει ως αποτέλεσμα και την μείωση του δείκτη πιστότητας.

Σε αυτό βέβαια οφείλεται και το γεγονός ότι η κύρια δύναμή της είναι στην βόρεια Ελλάδα, αλλά και στο γεγονός ότι ο ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή έχει αυξηθεί με τους υπόλοιπους παίκτες να «κλέβουν» πελάτες σταδιακά από τον Μασούτη, ο οποίος με κάθε τρόπο επιδιώκει αυτή τη στιγμή να επεκταθεί και να ενισχύσει την δύναμή του στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.