03 Μάι 2024
READING

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου | Το JukeBooks αλλάζει τον τρόπο που “ακούμε” τα βιβλία

4 MIN READ

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου | Το JukeBooks αλλάζει τον τρόπο που “ακούμε” τα βιβλία

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου | Το JukeBooks αλλάζει τον τρόπο που “ακούμε” τα βιβλία

Σε λιγότερο από έναν χρόνο λειτουργίας, το JukeBooks έχει καταφέρει να γνωρίσει στη νέα γενιά Ελλήνων book lovers, πάνω από 500 τίτλους επιτυχημένων και best seller ακουστικών βιβλίων, φέρνοντας στην ελληνική αγορά μια από τις πλέον ανερχόμενες τάσεις διεθνώς: τα audiobooks.

Τα audiobooks αποτελούν τον πλέον αναπτυσσόμενο τομέα των εμπορικών εκδόσεων βιβλίων διεθνώς, με τις Η.Π.Α. να εμφανίζουν διψήφιο αριθμό ανάπτυξης επί μία δεκαετία και την Ευρώπη να διαθέτει πλέον 18 ώριμες αγορές. Τον Οκτώβριο του 2021, το JukeBooks αποφάσισε να γνωρίσει και στο ελληνικό κοινό τον πρωτοποριακό και διαφορετικό τρόπο να “διαβάζει” τα βιβλία, δημιουργώντας την φερώνυμη πλατφόρμα ακουστικών βιβλίων.

Και τα κατάφερε περίφημα. Σήμερα, το Jukebooks.gr είναι η μεγαλύτερη συνδρομητική πλατφόρμα audiobooks στα ελληνικά η οποία παρέχει μια εντυπωσιακά μεγάλη συλλογή από εκατοντάδες audiobooks που ξεπερνούν τα 500 και εμπλουτίζονται καθημερινά. Η εφαρμογή περιλαμβάνει τίτλους Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, από κορυφαίους εκδοτικούς οίκους της χώρας, ενώ τα βιβλία φέρουν τη σφραγίδα πάνω από 100 αφηγητών – ανάμεσά τους και γνωστά ονόματα όπως ο Δημήτρης Λάλος, η Κοραλία Καράντη, η Θέμις Μπαζάκα, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου η Παναγιώτα Βλαντή, ο Θάνος Χρόνης, η Λίλη Τσεσματζόγλου και η Ειρήνη Μπαλτά.

Ένα audiobook για όλους

Τα ακουστικά βιβλία ήρθαν για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση για ένα βιβλίο που θα μπορεί ο σύγχρονος αναγνώστης να το προσεγγίσει διαφορετικά. Εξάλλου, έρευνα του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) για την αναγνωστική συμπεριφορά που δημοσιεύθηκε το Νοέμβριο του 2022 έδειξε ότι ο κύριος λόγος για τη μη ανάγνωση βιβλίου κατά 51% είναι η έλλειψη χρόνου, ενώ ένα ακόμη 22% δηλώνει ότι δεν του αρέσει το διάβασμα.

Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν τα audiobooks. Χάρη στην ακουστική τους φύση, είναι εύχρηστα αφού μπορεί ο χρήστης να τα ακούει να ακούς σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις. Μέσα στο μετρό, καθώς κάνει τις δουλειές του σπιτιού, την ώρα που πάει για περπάτημα ή βόλτα τον σκύλο του, ακόμα και όταν χαλαρώνει μετά από μια δύσκολη ημέρα, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το βιβλίο που επιθυμεί και να αφήσει τη φωνή του αφηγητή να μεταφέρει τις εικόνες του συγγραφέα στη φαντασία του.

το JukeBooks έχει πετύχει να ταξιδεύει τόσο τους εξοικειωμένους αναγνώστες αλλά και όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των audiobooks, προσφέροντάς τους απεριόριστες ώρες ψυχαγωγίας και ακρόασης.

Γιατί συνδρομητική υπηρεσία;

Η υπηρεσία του JukeBooks είναι εξαιρετικά συμφέρουσα αφού με μια ενεργή συνδρομή με κόστος 9.99€ τον μήνα, ο ακροατής του JukeBooks εξασφαλίζει:

  • τη δυνατότητα ακρόασης όλων των βιβλίων της συλλογής

  • το δικαίωμα ακρόασης κάθε νέου τίτλου που προστίθεται στην πλατφόρμα, χωρίς επιπλέον κόστος

  • Την απεριόριστη δυνατότητα εξερεύνησης και δοκιμής νέων κατηγοριών και βιβλίων

  • Την δυνατότητα ακύρωσης της συνδρομής ανά πάσα στιγμή

Πώς λειτουργεί

Κάνουμε εγγραφή στην ιστοσελίδα JukeBooks.gr

Με την εγγραφή, το Jukebooks προσφέρει 15 ημέρες δωρεάν δοκιμής σε πλήρη λειτουργία. Δηλαδή έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε, οποιουσδήποτε από τους τίτλους της συλλογής για να γνωρίσουμε την υπηρεσία.χωρίς καμία χρέωση!

Αφου ολοκληρωθεί η εγγραφή, κατεβάζουμε την εφαρμογή και έχουμε άμεσα πρόσβαση στη συλλογή με πάνω από 500 audiobooks, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς με νέους τίτλους καθώς και  αποκλειστικό ηχητικό υλικό, όπως ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις συγγραφέων. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι προσφέρεται και ετήσια συνδρομή η οποία είναι σε προσφορά γνωριμίας στη μισή τιμή (59,90 €) για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Η ακρόαση στα μέτρα σας

Κατά τη χρήση της εφαρμογής, οι συνδρομητές θα ανακαλύψουν εκτός από εκατοντάδες τίτλους βιβλίων και πολλά άλλα πλεονεκτήματα, όπως η αναζήτηση τίτλων ανά συγγραφέα, εκδότη και λογοτεχνική κατηγορία, η συνέχεια της ακρόασης από εκεί που έχει μείνει την τελευταία φορά, η προσαρμογή της ταχύτητας αφήγησης στις προτιμήσεις μας, το χρονόμετρο ύπνου, η προσθήκη πολλαπλών σελιδοδεικτών, η δυνατότητα λήψης του audiobook και η ακρόασή του εκτός δικτύου, η δημιουργία βιβλιοθήκης με εξατομικευμένα ράφια/κατηγορίες audiobooks, όπως και η δυνατότητα αξιολόγησης και σχολιασμού του εκάστοτε audiobook.

Τι «ακούγεται» περισσότερο

Κατηγορίες όπως η σύγχρονη λογοτεχνία και η αυτοβελτίωση συμπεριλαμβάνονται στις πιο δημοφιλείς, ενώ στα best sellers συγκεταλέγονται τα audiobooks “Σασμός” και «Η Κληρονομιά» του Σπύρου Πετρουλάκη, το “Πως να επιτύχεις σε 24 Ώρες” της Μαρίας Χατζηστεφανή, “”Ο επιβάτες της αποβάθρας Νο 5 της Clare Pooley, η “Καμαριέρα” της Nita Prose, το “Κόντρα στο κύμα” της Αλκυόνης Παπαδάκη, καθώς και όλοι οι τίτλοι του Sebastian Fitzek και της Camilla Lackberg.

Τα audiobooks προσφέρουν μία διαφορετική εμπειρία ανάγνωσης που απευθύνεται σε όλους τους καθιερωμένους και μη αναγνώστες. Με το JukeBooks να μετρά περισσότερες από 300.000 ώρες ακρόασης, και  το 96% των συνδρομητών να είναι ενεργοί κάθε μήνα, αποδεικνύεται ότι το κοινό έχει αγκαλιάσει τον κόσμο των audiobooks και τον έχει εντάξει, πλέον, στην καθημερινότητά του.  

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.