02 Μάι 2024
READING

Trending Now: Plant Disease-Monitoring Patches

2 MIN READ

Trending Now: Plant Disease-Monitoring Patches

Trending Now: Plant Disease-Monitoring Patches

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Οι ασθένειες των φυτών έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 20% έως 40% των καλλιεργειών ετησίως. Μια ομάδα νέων ερευνητών από το North Carolina State University ανέπτυξαν ένα υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρονικό επίθεμα που έχει σχεδιαστεί για να συνδέεται με φυτά, προκειμένου να μπορεί να ελέγχει για παθογόνα, σημάδια περιβαλλοντικού στρες και άλλους ανησυχητικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να έχουν βλαβερή επίδραση στο φυτό που το φέρει.

Αν και η ιδέα των αισθητήρων που μπορούν να προσαρτηθούν σε φυτά δεν είναι εντελώς νέα, αυτό που κάνει αυτό το νέο ηλεκτρονικό patch μοναδικό, είναι το εύρος των παραγόντων που μπορεί να μελετήσει. Παρόλο που έχουν μήκος μόνο περίπου 30 mm, αυτά τα ηλεκτρονικά επιθέματα που προσαρτώνται σε φύλλα, είναι εξοπλισμένα με μια σειρά αισθητήρων που τους επιτρέπουν να παρακολουθούν μια ποικιλία μεταβλητών που περιλαμβάνουν την απελευθέρωση υγρασίας, την υγρασία και τη θερμοκρασία.

Η μελέτη για το ηλεκτρονικό patch δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Science Advances Journal και αναμένεται να αναβαθμιστεί σε wi-fi εκδοχή πριν δοκιμαστεί σε κανονικά φυτά και καλλιέργειες. Ο λόγος για μια τέτοια καινοτομία δεν είναι άλλος από το να συμβάλει στην προσπάθεια των καλλιεργητών να αποτρέψουν τα μικρά προβλήματα να γιγαντωθούν, σώζοντας ουσιαστικά τις καλλιέργειες και αντιμετωπίζοντας μακροπρόθεσμα τις προκλήσεις της επισιτιστικής ασφάλειας με ουσιαστικό τρόπο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.