03 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: Farm to Foodhall

2 MIN READ

Campaign of the Day: Farm to Foodhall

Campaign of the Day: Farm to Foodhall
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Ανταποκρινόμενη στην απαίτηση των καταναλωτών να γνωρίζουν περισσότερα για την προέλευση των τροφίμων τους -το 90% των πελατών της ισχυρίζονται ότι η αξία δεν έχει να κάνει μόνο με την τιμή, αλλά και με τη γεύση και την προέλευση-, η Marks & Spencer ξεκίνησε μια διαφημιστική εκστρατεία 12 εβδομάδων, “Farm to Foodhall”, με επικεφαλής τον chef ambassador Tom Kerridge.

Η πιο ολοκληρωμένη καμπάνια της M&S Food μέχρι σήμερα, όπως τη χαρακτηρίζει η ίδια η εταιρεία, έχει ως στόχο εννέα στους 10 ενήλικες καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου να δουν τις διαφημίσεις περισσότερες από 13 φορές αυτό το καλοκαίρι.

Σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Chief, ο Kerridge επισκέπτεται αγροκτήματα που παράγουν τη σειρά M&S Select Farmers για να μιλήσει με αγρότες για τον τρόπο παρασκευής των προϊόντων. Στις διαφημίσεις εμφανίζονται επίσης μέλη της RSCPA Assured, της φιλανθρωπικής οργάνωσης που βελτιώνει την καλή διαβίωση των ζώων.

Τα 12 σποτ, που σκηνοθέτησε ο Nate Camponi, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων όπως κοτόπουλο, φράουλες, γάλα, μοσχάρι, προζύμι και μέλι. Θα προβάλλονται στο ITV, το Channel 4 και το Sky από τώρα έως τον Σεπτέμβριο, καθώς και στο YouTube, ενώ τα βίντεο θα είναι επίσης διαθέσιμα σε έναν διαδικτυακό κόμβο.

Μαζί με τα τηλεοπτικά σποτ, υπάρχει ένας microsite συνταγών και μια σειρά από προβολές στα social media. Η M&S θα στείλει επίσης μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους πελάτες μέσα σε μισή ώρα από την αγορά ενός προϊόντος από τη συγκεκριμένη σειρά, στο οποίο θα μιλά για την ιστορία πίσω από την αγορά τους. Συνολικά, η M&S εκτιμά ότι θα έχει πάνω από 15 εκατομμύρια εξατομικευμένες αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες.

Η μορφή της καμπάνιας προέκυψε από το επιτυχημένο μοντέλο της ολιγόλεπτης τηλεοπτικής εκπομής “Fresh Market Update”, που προβάλλεται εδώ και τέσσερα χρόνια σε συνεργασία με το ITV, μετά το δελτίο ειδήσεων και την πρόγνωση καιρού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.