03 Μάι 2024
READING

Trending Now: Accessibility-Promoting Electric Quadricycles

1 MIN READ

Trending Now: Accessibility-Promoting Electric Quadricycles

Trending Now: Accessibility-Promoting Electric Quadricycles

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Citroën προκάλεσε έκπληξη όταν παρουσίασε για πρώτη φορά την ιδέα της για ένα ηλεκτρικό τετράτροχο που μπορούσε να οδηγηθεί χωρίς άδεια οδήγησης. Τώρα η εταιρεία παρουσίασε μια νέα και κοινωνικά συνειδητοποιημένη έκδοση του pod-car που έχει σχεδιαστεί για να είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες.

Το πρωτότυπο του ηλεκτρικού τετράτροχου “Ami for All” περιέχει μια σειρά από τροποποιήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν οδηγούς με αναπηρίες. Για παράδειγμα, τα χειριστήρια επιτάχυνσης και πέδησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το χέρι, ενώ η οδήγηση με το ένα χέρι διευκολύνεται χάρη σε ένα κουμπί που είναι προσαρτημένο στο τιμόνι. Εν τω μεταξύ, η πόρτα στην πλευρά του οδηγού προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση στο εσωτερικό, ενώ το όχημα διαθέτει εξοπλισμό τοποθέτησης για αναπηρικό αμαξίδιο.

Το ηλεκτρικό αυτό τετράτροχο, που παρουσιάστηκε στην έκθεση Autonomic 2023 στο Παρίσι, θεωρείται από τη Citroën ως ένα όχημα που στοχεύει στην “αποκατάσταση της αυτονομίας σε όσους την έχουν χάσει”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.