02 Μάι 2024
READING

Trending Now: AI-Generated Paper Architecture Series

1 MIN READ

Trending Now: AI-Generated Paper Architecture Series

Trending Now: AI-Generated Paper Architecture Series

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Η σειρά Crumpled Paper Architecture δεν αφορά απλά τσαλακωμένα κομμάτια χαρτιού. Είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής ενός αλγόριθμου που μεταφέρει τις εικόνες από εμβληματικά κτίρια από αρχιτέκτονες όπως ο Frank Ghery, η Zaha Hadid, ο Santiago Calatrava, ακόμη και σε ένα σωρό από χαρτιά που πλέον δεν χρησιμοποιούνται.

Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να φαίνεται απλοϊκό, ωστόσο είναι μια ακόμη εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης τύπου ChatGpt. Όχι όμως των γνωστών προγραμμάτων Midjourney, Stable Diffusion ή Dalle, αλλά ενός νέου μοντέλου ΑΙ που δημιούργησε μια ομάδα μηχανικών με επικεφαλής τον designer Tim Fu, η οποία ειδικεύεται στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Η ομάδα αφού έδωσε στο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης μια λεπτομερή, υψηλής ανάλυσης εικόνα του χαρτιού, συμπεριέλαβε μια προτροπή κειμένου για να δώσει στον αλγόριθμο την εντολή “να χειριστεί την εικόνα με το στυλ της επιλογής τους”. Τα αποτελέσματα με τη σειρά Crumpled Paper Architecture ανοίγουν νέες δυνατότητες για φερέλπιδες σχεδιαστές και αρχιτέκτονες, οι οποίοι μπορούν πλέον να αναζητούν οπουδήποτε έμπνευση και να βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για να “ζωντανέψουν” τα οράματά τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.