01 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: Flipvertising

2 MIN READ

Campaign of the Day: Flipvertising

Campaign of the Day: Flipvertising

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Η καμπάνια Flipvertising που δημιούργησε το agency CHEP για την Samsung, χρησιμοποίησε το εύρημα του πτυσσόμενου τηλεφώνου που ήθελε να διαφημίσει η εταιρεία -το περίφημο και επαναστατικό Samsung Galaxy Z Flip4- για να φέρει τα πάνω-κάτω και στη διαφήμιση, καταφέρνοντας να έχει απήχηση στους καχύποπτους Millennials και Gen Z-ers.

Η CHEP χρησιμοποίησε μια καινοτόμο προσέγγιση για να ανατρέψει το μοντέλο με το οποίο λειτουργούσαν μέχρι τότε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργώντας ένα pre-roll στο YouTube που έδινε ως δώρο ένα Flip4 για να προσελκύσει ένα ετερόκλητο κοινό. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι με κάθε αναζήτηση, το κοινό άλλαζε τον αλγόριθμο για να του δείχνει ατελείωτο, δωρεάν, μη χορηγούμενο περιεχόμενο της Samsung.

Γιατί έχει σημασία αυτή η ανατροπή; Με αφορμή τη διαπίστωση ότι οι Gen Z-ers που αποτελούσαν το target group της, δεν είναι φανατικοί οπαδοί των αλγορίθμων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τείνουν να θεωρούν τις εξατομικευμένες διαφημίσεις ως παραβίαση της ιδιωτικής ζωής τους, ο φοβερά έξυπνος μηχανισμός της καμπάνιας Flipvertising ενθάρρυνε αυτή την ομάδα να αφεθεί στα “χέρια” του YouTube προκειμένου να έχει μια ευκαιρία για να κερδίσει ένα Galaxy Z Flip 4.

Αντί να εκθειάζει τα οφέλη του προϊόντος με τον συνήθη τρόπο του marketing, το διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού που εγκαινίασε το brand, οδήγησε τους καταναλωτές σε ένα ταξίδι με αμερόληπτες κριτικές, unboxings, τεχνολογικές αναλύσεις, συγκρίσεις και διάφορες άλλες καινοτομίες περιεχομένου για τις οποίες μάλιστα η Samsung δεν χρειάστηκε να πληρώσει.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: το νέο αυτό σενάριο που εγκαινίασε η Samsung οδήγησε σε 600% υψηλότερη δέσμευση από τον μέσο όρο του κλάδου και σε αύξηση των πωλήσεων κατά 34%.

Η συγκεκριμένη καμπάνια κέρδισε το Social & Influencer Grand Prix στο Cannes Lions 2023.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.