01 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: The Artois Probability

2 MIN READ

Campaign of the Day: The Artois Probability

Campaign of the Day: The Artois Probability

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Η Stella Artois έχει το παλαιότερο λογότυπο στον κόσμο. Το σύμβολό του, το κέρας, παραπέμπει στη ζυθοποιία Den Hoorn που άνοιξε στο Leuven του Βελγίου το 1366. Ο Sebastian Artois αγόρασε και μετονόμασε την επιχείρηση το 1708 και το “Stella” -αστέρι στα λατινικά- προστέθηκε στο όνομα το 1926, όταν κυκλοφόρησε την πρώτη εποχιακή μπύρα της, την Christmas Star.

Τι σημαίνει αυτό όμως στην πραγματικότητα; Ότι πίσω από το brand υπάρχει μια σημαντική ιστορική παρουσία, η οποία μπορεί να απεικονίζεται σε ιστορικά έργα Τέχνης σε όλη την Ευρώπη. Βασιζόμενο σε αυτή την ιδέα, το agency GUT με έδρα το Μπουένος Άιρες, αποφάσισε να “παίξει” με την Stella Artois σε βάθος ιστορικού χρόνου.

Για το λόγο αυτό, ανέπτυξε έναν αλγόριθμο που ανέλυσε συγκεκριμένους πίνακες -του Bueghel, του Brouwer, του Manet- με βάση μεταβλητές όπως το έτος κατά το οποίο ζωγραφίστηκαν, τη γεωγραφική τοποθεσία, τον τύπο του γυαλιού των ποτηριών και το χρώμα του υγρού που αποτυπώνονται στους πίνακες, το agency προχώρησε σε διασταύρωση δεδομένων με τα εκτεταμένα ιστορικά αρχεία της μάρκας. Το αποτέλεσμα ήταν όντως να προκύψουν πιθανότητες παρουσίας μιας Stella Artois σε έργα Τέχνης.

Οι πληροφορίες και οι εικόνες που προέκυψαν πρωταγωνιστούν σε μια καμπάνια, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Bellas Artes και ονομάστηκε “The Artois Probability”.

Η καμπάνια ιστορικής Τέχνης περιλαμβάνει μια σειρά από έντυπες διαφημίσεις και ΟΟΗ, εμβαθύνοντας στην ιστορία της μάρκας, εμπνεόντας τη φαντασία των καταναλωτών και προκαλώντας το ενδιαφέρον του κοινού, αφού αποδεικνύεται πως η ΑΙ μπορεί να είναι και διασκεδαστική. Κυρίως όμως, το brand μέσα από την πρωτότυπη αυτή καμπάνια πέτυχε να κατευθύνει την καταναλωτική σκέψη προς τη Stella Artois κάθε φορά που βλέπει έναν πίνακα ζωγραφικής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.