02 Μάι 2024
READING

Πως το Skroutz θα μοιράζεται τα δεδομένα του

4 MIN READ

Πως το Skroutz θα μοιράζεται τα δεδομένα του

Πως το Skroutz θα μοιράζεται τα δεδομένα του

Η πλατφόρμα ανοίγει τα δεδομένα της στους εμπόρους-συνεργάτες της

Μένοντας πιστό στη στρατηγική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια με στόχο να δημιουργήσει ένα μοναδικό shopping community, το Skroutz προχώρησε στη σύναψη μιας νέας συνεργασίας με την Convert Group, μέσω της οποίας λανσάρει την επαναστατική υπηρεσία Skroutz Market Intelligence για τα συνεργαζόμενα brands, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα πωλήσεων του marketplace.

Mέσω της διαδραστικής πλατφόρμας eRetail Audit Marketplace της Convert Group, το Skroutz αποφάσισε να θέσει τα δεδομένα πωλήσεών του στη διάθεση των brands που κατασκευάζουν και εμπορεύονται τα προϊόντα που διακινεί, ανά προϊόν και ανά κατηγορία προϊόντων.

Έτσι, πλέον, τα 33.000 brands όλων των κατηγοριών του Skroutz αποκτούν μέσω εμπορικής συμφωνίας πολύτιμες πληροφορίες σε ημερήσια βάση και σχεδόν real-time πρόσβαση σε δεδομένα. Δεδομένα όπως τζίρο λιανικών πωλήσεων συνολικό αλλά και ανά προϊόν, δεδομένα καλαθιού και συσχέτιση προϊόντων, δεδομένα ανταγωνισμού και κατηγορίας, όρους αναζήτησης καταναλωτών ανά κατηγορία και κωδικό, δεδομένα πλοήγησης καταναλωτών αλλά και απόδοσης ενεργειών marketing, όπως τα Skroutz Ads, πάντα μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Τι κερδίζουν τα συνεργαζόμενα brands

Η πρόσβαση στα δεδομένα πωλήσεων του Skroutz, το οποίο εξυπηρετεί ανά κατηγορία ως και το 65% των online πωλήσεων της χώρας, δίνει στα brands σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα. Γιατί με το νέο αυτό εργαλείο, αποκτούν ουσιαστικά στα χέρια τους μια αντιπροσωπευτική «ακτινογραφία» όλης της αγοράς. Η δύναμη των δεδομένων είναι εξαιρετικής σημασίας, καθώς αφορούν διάστημα από 2 χρόνια έως και 2 ημέρες πίσω.

Οι πελάτες του Skroutz μπορούν για πρώτη φορά να γνωρίσουν σε βάθος τις αγοραστικές ανάγκες και συνήθειες των καταναλωτών της πλατφόρμας με ένα ιδιαίτερα εύχρηστο τρόπο. Αποκτώντας πρόσβαση σε εργαλεία που τους επιτρέπουν να λάβουν αποφάσεις και να βελτιστοποιήσουν την online παρουσία τους, μπορούν να αυξήσουν την κερδοφορία τους χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουν σε προβλέψεις ή εκτιμήσεις με ελλιπή ή και ανακριβή δεδομένα.

Έχουν έτσι τη δυνατότητα να εντοπίσουν άμεσα trends, να αναγνωρίσουν μοτίβα, να αξιολογήσουν και να ανακατευθύνουν διαφημιστικές καμπάνιες και να πάρουν αποφάσεις βασισμένες σε πραγματικές αγορές χωρίς αναγωγές και υποθέσεις.

Αρκετές είναι οι εταιρείες και τα brands που ήδη έχουν αρχίσει να αξιοποιούν την υπηρεσία Skroutz Market Intelligence θέτοντας εαυτούς πρωτοπόρους στην σκιαγράφηση και κατανόηση της αγοράς τους ηλεκτρονικού εμπορίου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα εταιρειών είναι οι ALTEX (Funky Buddha), BIAN, BIC, Frezyderm, Kärcher, Mattel, 2XM ΕΛΛΑΣ.

Σχέσεις εμπιστοσύνης

Εκδημοκρατίζοντας τα δεδομένα του, το Skroutz δίνει νέες δυνατότητες ανάπτυξης στους συνεργάτες του. Μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας eRetail Audit Marketplace της Convert Group, αποσκοπεί στο να υποστηρίξει ακόμα περισσότερο το οικοσύστημα εμπορίου στην Ελλάδα και να ενδυναμώσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με χιλιάδες brands. Η εν λόγω πλατφόρμα χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη, επεξεργάζεται, εμπλουτίζει και μετατρέπει τα ακατέργαστα δεδομένα σε αξιοποιήσιμα ευρήματα για την καλύτερη υποστήριξη των αναγκών των Ελλήνων αλλά και ξένων καταναλωτών τoυ Skroutz.

Με το βλέμμα στους συνεργάτες του

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που το Skroutz αποφάσισε να μεριμνήσει για τους τρόπους ανάπτυξης της δραστηριότητας των συνεργατών του. Πέρυσι ξεκίνησε να προσφέρει ένα εξελιγμένο μοντέλο λειτουργίας και εξυπηρέτησης παραγγελιών, στο οποίο μπορούσαν να ενταχθούν οι συνεργαζόμενοι έμποροι. Μέσω της υπηρεσίας Fulfilled by Skroutz έχουν ήδη επωφεληθεί 130 συνεργαζόμενα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στις κατηγορίες της τεχνολογίας, της μόδας, των καλλυντικών όπως και οι καταναλωτές.

Εκτός αυτού, παρέχει και διαφημιστικές λύσεις που φιλοδοξούν να καλύψουν κάθε επικοινωνιακή ανάγκη των brands στο marketplace της, διαθέτοντας εργαλεία για όλο το marketing funnel, από awareness και consideration μέχρι και λύσεις για conversion.

Ενώ πρόσφατα εγκαινίασε ένα νέο αυτοματοποιημένο σύστημα σχεδιασμού, διαχείρισης και παρακολούθησης μιας καμπάνιας “sponsored products”, αποσκοπώντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας και των πωλήσεων των συνεργαζόμενων brands.

Όλες οι νέες δυνατότητες που δίνει το Skroutz στους συνεργάτες του δημιουργούν ένα περιβάλλον εμπορίου που επαναπροσδιορίζει την αγοραστική εμπειρία. Οι καταναλωτές μέσα από την πλατφόρμα μπορούν να ανακαλύψουν τα καλύτερα προϊόντα για τις ανάγκες τους και να τα αγοράσουν με τον πιο εύκολο και ασφαλή τρόπο, ενώ οι έμποροι και τα συνεργαζόμενα brands αποκτούν πρόσβαση σε ένα εξαιρετικά ενεργό καταναλωτικό κοινό μέσω του οποίου διευρύνουν εντυπωσιακά τις δυνατότητες των καταστημάτων τους και αυξάνουν την κερδοφορία τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.