02 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: Toys without gender / Playing is what matters

2 MIN READ

Campaign of the Day: Toys without gender / Playing is what matters

Campaign of the Day: Toys without gender / Playing is what matters

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Με το σκεπτικό “τα παιχνίδια δεν έχουν φύλο, οπότε το σημαντικό είναι να παίζεις με οποιοδήποτε παιχνίδι”, η κορυφαία εταιρεία παιχνιδιών Mosca της Ουρουγουάης δημιούργησε μια πρωτοποριακή καμπάνια για να επικοινωνήσει την καινοτομία της, το πρώτο αυτοκόλλητο που τοποθετεί σε παιχνίδια χωρίς φύλο. Μια κίνηση την οποία επέλεξε για να γιορτάσει την φετινή Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

Το ροζ και το γαλάζιο, οι πιο κλασικοί και καθολικοί χρωματικοί κώδικες που συνδέονται με την προκατάληψη του φύλου, λήφθηκαν ως βάση σχεδιασμού για το αυτοκόλλητο με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό των χρωμάτων σε έναν νέο τόνο που είναι υπεράνω κάθε προκατάληψης, ετικέτας ή στερεότυπου.

Το μήνυμα πίσω από αυτή τη δράση επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει για τη σημασία ενός και μοναδικού γεγονότος: τα κορίτσια και τα αγόρια μπορούν να διασκεδάσουν με οποιοδήποτε παιχνίδι, ανεξάρτητα από το χρώμα, το σχήμα ή την κατηγορία του.

Για την ανάπτυξη αυτής της δράσης, η εταιρεία απευθύνθηκε στην Verne Uruguay όπως και σε ειδικούς σε θέματα ισότητας των φύλων, στους οποίους μάλιστα βασίστηκε και ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας για την εκπαίδευση της ίδιας της ομάδας της εταιρείας Mosca. Με τον τρόπο αυτό, δεν πρόβαλε την άποψή της για τον άφυλο χαρακτηρισμό του παιχνιδιού, αλλά το έκανε κτήμα της και το ενσωμάτωσε στην εταιρική της κουλτούρα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.