01 Μάι 2024
READING

Πώς εξελίσσεται το επενδυτικό πλάνο της Μασούτης

3 MIN READ

Πώς εξελίσσεται το επενδυτικό πλάνο της Μασούτης

Πώς εξελίσσεται το επενδυτικό πλάνο της Μασούτης

Είσοδος με το σήμα Grand Μασούτης στην Αττική και dark store στην Θεσσαλονίκη

Να αυξήσει τον αριθμό των 15 Grand Μασούτης, δηλαδή των μεγάλων καταστημάτων κυρίως περιφερειακά των πόλεων, που προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες και κωδικούς προϊόντων, φιλοδοξεί η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, την ίδια στιγμή που μελετά εξαγορές και συνεργασίες που θα εξαπλώσουν το δίκτυο σε νέες περιοχές ή θα ενδυναμώσουν την παρουσία της σε κάποιες άλλες, συμπεριλαμβάνοντας τη δυναμική ανάπτυξη του e-shop της.

Η πρόθεση να μπει με το συγκεκριμένο σήμα στην αγορά της Αττικής, έχει οδηγήσει τη διοίκηση υπό τον Γιάννη Μασούτη, σε ένα πλάνο που περιλαμβάνει τέσσερα νέα Grand Μασούτης μέχρι και τα τέλη του 2024. Ειδικότερα, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στην περιοχή της Γλυφάδας, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο κατάστημα Grand Μασούτης, έκτασης 2.500 τ.μ. στην Αττική.

Εμπορικό και οικιστικό project

Ενώ, ακολουθώντας το concept που είχε υλοποιήσει η εταιρεία παλαιότερα κατά την κατασκευή των Grand Μασούτης στη Χρυσούπολη Καβάλας και στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, η Μασούτης φιλοδοξεί να ακολουθήσει ένα υβριδικό πρότυπο και στην επένδυση που ετοιμάζει στην περιοχή Τρεις Γέφυρες, ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Στο σημείο αυτό, αναμένεται αφού ολοκληρωθεί και η φάση των αδειών, να προχωρήσει η κατασκευή του δεύτερου Grand Μασούτης στην Αττική, και να τελεσφορήσει μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2024. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το οικιστικό κομμάτι που θα περιλαμβάνει είτε 110 μεγαλύτερα διαμερίσματα όπως σχεδιαζόταν αρχικά, προκειμένου να διατεθούν προς πώλησης, είτε 240 μικρότερα καθώς έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επιχείρηση για τη στέγαση στελεχών της.

Επενδύοντας στα dark stores

Την ίδια στιγμή, η διεύρυνση της δραστηριοποίησης του e-shop σε περισσότερες περιοχές -είναι ήδη διαθέσιμο σε 49 πόλεις-, οδηγεί τη διοίκηση της εταιρείας να προγραμματίσει ένα νέο dark store, αυτή τη φορά στην Θεσσαλονίκη.

Ήδη έθεσε σε λειτουργία τον περασμένο Αύγουστο το πρώτο της dark store, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες τροφοδοσίας της Κεντρικής και Βόρειας Αττικής, διαθέτοντας περίπου 18.000 κωδικούς προϊόντων.

Με τη λειτουργία του καταστήματος στη Μεταμόρφωση Αττικής άλλαξε το μοντέλο διανομής των παραγγελιών στην Αθήνα, που μέχρι εκείνη την στιγμή γινόταν μέσα από τα φυσικά καταστήματα. Οι ανάγκες του e-shop για την περιοχή της Κεντρικής και Βόρειας Αττικής εξυπηρετούνται πλέον κεντρικοποιημένα μέσω του 1.700 τ.μ. dark store στην οδό Σπάρτης 32 & Πάροδος Αττικής οδού, στη Μεταμόρφωση.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην κατηγορία των φρέσκων προϊόντων, καθώς διαθέτει τμήμα μαναβικής, τμήμα αλλαντικών-τυροκομικών κοπής και κρεοπωλείου. Για τη βέλτιστη δυνατή απόδοση και αύξηση της παραγωγικότητας και εφαρμόζοντας τις πιο καινοτόμες τεχνολογικές υπηρεσίες το νέο dark store διαθέτει νέες λειτουργικότητες όπως συγκεκριμένη και εξειδικευμένη ροή στην περισυλλογή της παραγγελίας (picking), αυτόματη δρομολόγηση των παραγγελιών και αυτοματοποιημένη ενημέρωση με ηλεκτρονικό τρόπο του πελάτη για όλα τα στάδια εκτέλεσης της παραγγελίας του.

Σε διαρκή εγρήγορση

Η εταιρεία μελετά εξαγορές και συνεργασίες που θα εξαπλώσουν το δίκτυό της σε νέες περιοχές ή θα έρθουν να ενδυναμώσουν την παρουσία της σε κάποιες άλλες. Παράλληλα, συνεχίζει την οργανική της ανάπτυξη με πρόγραμμα επένδυσης 25 εκατ. ευρώ για νέα καταστήματα και ανακαινίσεις όσων εντάχθηκαν πρόσφατα στο δίκτυό της. Ανάμεσά τους, τα πέντε καταστήματα της εταιρείας Αφοί Ιωάννου Δεναξά -ένα στο Παλαιό Φάληρο, ένα στη Μύκονο και τρία στη Σαντορίνη-, όπως και τα δύο σημεία της Γέγος σε Αργυρούπολη και Κερατέα.

Παράλληλα, στα σχέδια της Μασούτης των 389 καταστημάτων και των 10.000 εργαζομένων, περιλαμβάνεται η δημιουργία logistics center στην Αττική, αλλά και η δυνατότητα σύνδεσης των περίπου 180 συνεργαζόμενων καταστημάτων Express Market με το ίδιο το brand της Μασούτης μέσω του συστήματος δικαιόχρησης. Βασικό της όχημα, αποτελεί η άνοδος των πωλήσεων που άγγιξε το 16% το πρώτο εξάμηνο του 2023, και η θετική προοπτική για φετινό τζίρο 1,050 δισ. ευρώ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.