02 Μάι 2024
READING

Πώς η 7Up προσπαθεί να ξαναδώσει “ζωντάνια” στη μάρκα της

3 MIN READ

Πώς η 7Up προσπαθεί να ξαναδώσει “ζωντάνια” στη μάρκα της

Πώς η 7Up προσπαθεί να ξαναδώσει “ζωντάνια” στη μάρκα της

Το “αναζωογονητικό” νέο look της 7Up

Η 7Up, η εμβληματική μάρκα αναψυκτικών, έκανε μια τολμηρή δήλωση με την αποκάλυψη ενός τεράστιου pop-up cool box στο Southbank του Λονδίνου, παρουσιάζοντας τη νέα οπτική ταυτότητα και την τοποθέτηση της μάρκας της, που έγινε γνωστή ως “Uplifting”. Αυτή η καινοτόμος ενεργοποίηση έχει ως στόχο να εμπλουτίσει τις καθημερινές περιστάσεις κοινωνικού φαγητού με στιγμές αναζωογόνησης και χαράς.

Με την πρώτη ματιά, η λαχανί κατασκευή τραβάει αμέσως το βλέμμα, ενσαρκώνοντας την ανανεωμένη ταυτότητα της μάρκας. Στην ταράτσα του cool box βρίσκονται υπερμεγέθη κουτιά 7Up που έχουν μετατραπεί σε τραπέζια, ενώ γιγάντια παγάκια έχουν μετατραπεί έξυπνα σε καρέκλες, δημιουργώντας μια ιδιόρρυθμη και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Οι επισκέπτες του cool box μπορούν να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν απολαμβάνοντας street food που συνδυάζεται με την ευχάριστη γεύση του 7Up Zero Sugar. Επιπλέον, μια σειρά από ζωηρά εμπορεύματα – όλα πράσινα – είναι διαθέσιμα για αγορά, γιορτάζοντας τη νέα φρέσκια εμφάνιση της μάρκας.

Διαβάστε ακόμα: Ο επανασχεδιασμός του λογότυπου της Pepsi και η επιστροφή στην κανονικότητα

Αυτή η μοναδική εμπειρία δεν περιορίζεται μόνο στο Southbank του Λονδίνου. Το cool box θα κάνει επίσης εμφανίσεις σε άλλα τέσσερα σημεία του Ηνωμένου Βασιλείου καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, εξασφαλίζοντας ότι περισσότεροι άνθρωποι σε όλη τη χώρα θα μπορούν να απολαύσουν την αναζωογονητική και δροσιστική ατμόσφαιρα. Οι ενεργοποιήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελούν μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής τοποθέτησης της 7Up, η οποία στοχεύει να φέρει στιγμές ανάτασης στην καθημερινή ζωή.

Το Uplifting και το νέο σλόγκαν

Η οπτική ταυτότητα “Uplifting” και η πλατφόρμα της μάρκας σηματοδοτούν την πρώτη μεγάλη ανανέωση της 7Up μετά από επτά χρόνια. Σχεδιασμένη για να βρίσκει απήχηση τόσο στην Gen Z όσο και στους Millenials, αυτή η προσπάθεια ανανέωσης του branding αποτυπώνει την ουσία της ζωντάνιας της 7Up και τη φημισμένη γεύση λεμόνι-λάιμ. Απλοποιώντας το λογότυπό της και μεταφέροντας σαφή μηνύματα, η 7Up εντάσσεται στις τάξεις άλλων αξιόλογων εμπορικών σημάτων που έχουν υιοθετήσει μια μινιμαλιστική προσέγγιση στην οπτική τους ταυτότητα.

Συνοδεύοντας τον επανασχεδιασμό της συσκευασίας, η 7Up εισήγαγε ένα νέο σλόγκαν, “New get up, same 7Up”, το οποίο διαφοροποιείται διακριτικά από το αρχικό “New look, same great taste”. Το ανανεωμένο λογότυπο και το σλόγκαν αποδίδουν μια σύγχρονη, ζωντανή εμφάνιση, αντανακλώντας τη δέσμευση της 7Up να προσφέρει “uplifting” στιγμές και καλή διάθεση στους καταναλωτές.

Το rebranding ως τάση

Η απλοποίηση των λογότυπων έχει γίνει κυρίαρχη τάση μεταξύ των εμπορικών σημάτων, με αξιοσημείωτα παραδείγματα όπως η Yves Saint Laurent και η Toblerone να επιλέγουν μια προσέγγιση χωρίς πολλές λεπτομέρειες τα τελευταία χρόνια. Αλλά και στον κλάδο των αναψυκτικών, είδαμε πρόσφατα μεγάλα rebrandings.

Η Pepsi προχώρησε στο πρώτο της σημαντικό rebranding ύστερα από 15 χρόνια. Το “update” που θα κυκλοφορήσει στη Βόρεια Αμερική το φθινόπωρο και στον υπόλοιπο κόσμο το 2024, αφορά στο ότι το λεκτικό σήμα “Pepsi” έχει τοποθετηθεί πάνω στη yin-yang”σφαίρα” της εταιρείας – ακριβώς εκεί όπου ήταν τις δεκαετίες του ’80 ή του ’90.

Διαβάστε ακόμα: Το νοσταλγικό rebranding της Nickelodeon

Αλλά και η Fanta αποφάσισε να εγκαταλείψει το πορτοκάλι που φέρει την υπογραφή του λογότυπού της στην πασίγνωστη πορτοκαλάδα της. Το rebranding της μάρκας της Coca-Cola έχει ως στόχο να δώσει στη μάρκα μια παιχνιδιάρικη εικόνα που να απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Απλοποιώντας την προηγούμενη ταυτότητα, η Fanta δημιουργεί ένα λογότυπο με λιτή και επίπεδη μορφή και μία pop αισθητική.

Το ανανεωμένο brand identity της 7Up, μαζί με τα pop-ups, φέρνουν ένα νέο κύμα αναζωογόνησης στους καταναλωτές, υπενθυμίζοντάς τους την έντονη γεύση λεμόνι-λάιμ που έχει κάνει το 7Up ένα αγαπημένο ποτό για γενιές και γενιές.

Με πληροφορίες από The Drum

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.