02 Μάι 2024
READING

Πώς θα είναι η Gap σε δύο χρόνια;

3 MIN READ

Πώς θα είναι η Gap σε δύο χρόνια;

Πώς θα είναι η Gap σε δύο χρόνια;

Η Gap κοιτάει το μέλλον με νέα ηγεσία

Το 1969, ένας επενδυτής ακινήτων, ονόματι Don Fisher, άνοιξε ένα κατάστημα στο Σαν Φρανσίσκο για εφήβους και φοιτητές, προσφέροντας τζιν Levi’s και δίσκους βινυλίου. Το κατάστημα επρόκειτο αρχικά να ονομαστεί “Pants and Discs”, αλλά τελικά προέκυψε το “The Gap”, το οποίο αναφερόταν στο χάσμα των γενεών της εποχής.

Το The Gap έγινε γρήγορα δημοφιλές μεταξύ των νέων Αμερικανών, επεκτάθηκε σε διάφορα βασικά είδη ένδυσης και απέκτησε ευρύ κοινό – από υπαλλήλους γραφείου και νοικοκυρές, μέχρι διασημότητες, όπως η Sharon Stone. Ωστόσο, οι πωλήσεις στην μάρκα Gap μειώνονται εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα η εταιρεία να γίνεται λιγότερο δημοφιλής επιλογή για τους Αμερικανούς -και όχι μόνο- καταναλωτές.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η Barbie θα φορέσει GAP

Που βρίσκεται σήμερα η εταιρεία;

Καθώς προχωράμε προς το τέλος του 2023, το τοπίο του retail εξελίσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, αναγκάζοντας την εταιρεία να εργάζεται ακούραστα όχι μόνο για να προσαρμοστεί αλλά και για να καινοτομήσει.

Τον τελευταίο χρόνο, η Gap έχει προχωρήσει σε μεγάλης κλίμακας απολύσεις, αλλά έχει δει και αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της να αποχωρούν. Για να επιβιώσει, αλλά και να ευδοκιμήσει στο μέλλον, η εταιρεία αντιλήφθηκε πως χρειάζεται μια νέα και δημιουργική ηγεσία που θα μπορεί να λάβει τολμηρές αποφάσεις και να εφαρμόσει καινοτόμες στρατηγικές για να προσελκύσει και πάλι τους νεαρούς καταναλωτές.

Έτσι, με τον πρόσφατο διορισμό του Richard Dickson ως διευθύνοντος συμβούλου, η εταιρεία ενδέχεται να βρίσκεται στο κατώφλι μιας «μετασχηματιστικής» εποχής. Η είσοδος του Dickson στην Gap δεν είναι τίποτα λιγότερο από τυχαία. Προερχόμενος από τη Mattel, όπου ως γνωστόν αναζωογόνησε τη μάρκα Barbie, ο Dickson φέρνει μαζί του μια ιστορία στο να παίρνει αγαπημένα brands και να τα επαναπροσδιορίζει για τις νέες γενιές.

Επαναπροσδιορίζοντας το χαρτοφυλάκιο

Τα τζιν της Gap αποτελούσαν ανέκαθεν βασικό στοιχείο στις γκαρνταρόμπες όλου του κόσμου. Ωστόσο, με τη μόδα να είναι μια διαρκώς εξελισσόμενη οντότητα, υπάρχει πάντα χώρος για ανανέωση. Οι υποσχέσεις είναι πολλές για νέες προτάσεις – είτε πρόκειται για μια εμφανίσεις εμπνευσμένες από τις στρατιωτικές στολές (army look).

Διαβάστε ακόμα: Τι θα γίνει με την Gap;

Η Gap δεν είναι η μόνη μάρκα κάτω από την ομπρέλα του ομίλου που είναι έτοιμη για αλλαγές. Από την Old Navy που ενδεχομένως αντλεί έμπνευση από το Χόλιγουντ, την Banana Republic που παρουσιάζει μοναδικά ρούχα και την Athleta που αντικατοπτρίζει αγαπημένα αθλητικά είδωλα, ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο μπορεί να επωφεληθεί από την αλλαγή στην ηγεσία.

Είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς πώς θα είναι η εταιρεία σε δύο χρόνια μετά από αυτή τη σημαντική διοικητική αλλαγή. Αν και οι προκλήσεις είναι αισθητές, ο συνδυασμός της αποδεδειγμένης τεχνογνωσίας του νέου CEO και της εγγενούς δύναμης της μάρκας Gap υπόσχεται ένα καλύτερο, καινοτόμο μέλλον. Καθώς η μάρκα προετοιμάζεται για το μέλλον, ο κόσμος του λιανικού εμπορίου και οι πιστοί καταναλωτές περιμένουν με ανυπομονησία το επόμενο κεφάλαιό της.

Με πληροφορίες από Forbes

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.